Home > Πολιτική επικαιρότητα > Τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας του Νομού συζήτησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με υποψήφιους βουλευτές Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας του Νομού συζήτησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με υποψήφιους βουλευτές Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

DSCN1725

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει το ακόλουθο δελτίο Τύπου.: «Συνάντηση με εκπροσώπους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατερίνα Περλεπέ και Ιωάννης Μπουροδήμος, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015. Παρόντες από το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Πρόεδρος Ιωάννης Λιονάκης, η Γ.Γ. κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη και το Μέλος του ΔΣ Γεωργαλάς Νικόλαος. Κύριο θέμα ζήτησης, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου, αποτέλεσαν πρωτίστως τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας μέσα στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Λιονάκης, ανέπτυξε την ζοφερή κατάσταση που βιώνει σήμερα η επιχειρηματικότητα και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα και κρίσιμα θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν το νομό. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία οικονομικής ανάπτυξης, στην έλλειψη επενδύσεων λόγω ύπαρξης πολλών αντικινήτρων όπως του σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, στην έλλειψη ρευστότητας, στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που δημιούργησαν τα capitals Controls, στα κόκκινα δάνεια αλλά και στα πυρόπληκτα, στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, στο ΦΠΑ, στην γραφειοκρατία, στο ασφαλιστικό, στην λειτουργία του δημοσίου Τομέα, στο χωροταξικό, στις χρήσεις γης, κλπ, χαρακτηρίζοντας τα ισχυρές παθογένειες που υπονομεύουν την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του επιχειρείν και υποθάλπουν την βιωσιμότητα και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη μνεία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε, για την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Τελειώνοντας ο κ. Λιονάκης, εκπροσωπώντας όπως ανέφερε, ένα νομό παραμελημένο κυριολεκτικά επί σειρά ετών από την Πολιτεία, με σοβαρότατα προβλήματα υποδομών και με τεράστια ποσοστά ανέργων, πρότεινε την αναζήτηση και την εξεύρεση χρηματοδότησης, εθνικής ή κοινοτικής, για τους άνεργους και τις επιχειρήσεις της Εύβοιας. Συμπερασματικά τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές τομές στην οικονομία και στην κοινωνία και να υλοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αναδείξουν τη χώρα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας και Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτές επεξεργάστηκαν και από την Εθνική Συνομοσπονδία.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατερίνα Περλεπέ και Ιωάννης Μπουροδήμος άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, απάντησαν σε ερωτήματα τους και εξέθεσαν τις απόψεις τους τόσο για τα ειδικότερα προβλήματα της επιχειρηματικότητας όσο και για την γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Άπαντες τόνισαν την σημαντικότητα συνεργασιών και ένωσης δυνάμεων που προωθούν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: