Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας – Παρέμβαση για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας – Παρέμβαση για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

image00

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει το ακόλουθο δελτίο Τύπου.: «Στον κλάδο ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ στην περιοχή ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ που δραστηριοποιείτε το σωματείο μας βρίσκονται πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Σε αυτές, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα όπως έχει διαπιστωθεί και από τις υπηρεσίες.
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων “ΖΟΥΡΑ”, στην περιοχή της ΕΥΒΟΙΑΣ αλλά και της ΒΟΙΩΤΙΑΣ, μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο, αγωνίζονται για την υπεράσπιση αυτών των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μπουν εμπόδια σε αυτόν τον αγώνα αξιοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, έγιναν μέχρι και συλλήψεις εργαζομένων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου. Προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αλλά και συνολικά όλης της πτηνοτροφίας και του κλάδου, η εργοδοσία του “ΖΟΥΡΑ” σε αγαστή συνεργασία με τους άλλους βιομηχάνους “ανταγωνιστές” της πτηνοτροφίας, μεταφέρει μέρος της παραγωγής σε άλλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Εύβοια. Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται γιατί εκεί οι εργαζόμενοι είναι «φτηνότεροι» καθώς δεν μπαίνουν εμπόδια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η επιχειρήσεις στις οποίες μεταφέρεται το μέρος της παραγωγής είναι η ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ και ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ.
Για την ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, έχουμε καταγγείλει στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Εύβοιας, τελευταία φορά στις 2 Ιουνίου 2015, την παραβίωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Για την ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, έχει δημοσιευτεί ότι οι εργαζόμενοι δεν ασφαλίζονται από την άνοιξη του 2014.
Για την ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, στις 15 Οκτωβρίου 2010, απευθυνθήκαμε στην τότε Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νομού Ευβοίας καταγγέλλοντας ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας αλλά και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει για τις άλλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Με την παρούσα παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα και εντός της ημέρας έλεγχο στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις με μικτό κλιμάκιο από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Εύβοιας, το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Εύβοιας, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Εύβοιας. Επίσης, παρακαλούμε όπως πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχοι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας
Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα,
1. Καταγγελία στην τότε Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νομού Ευβοίας.
2. Ανακοίνωση καταγγελία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας, 2 Ιουνίου 2015.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Τζαβάρας Γιάννης
Ο γεν. γραμματέας
Παπακωνσταντίνου Κώστας
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΠΡΟΣ: 1. ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
2. ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το σωματείο μας έχει διαπιστώσει ότι στο σφαγείο της Κελαϊδίτης ΕΠΕ, το οποίο σφάζει κοτόπουλα που διατίθενται στην αγορά με τις επωνυμίες ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΑΒΕΕ, ΒΟΚΤΑΣ και ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ Ε.Π.Ε. έχει αυξηθεί η ταχύτητα της αλυσίδας σφαγής πολλές φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας (χειροτέρευση συνθηκών εργασίας) που αντανακλά στη διασφάλιση των κανόνων δημόσιας υγείας.
Ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε σχετικά με την άδεια λειτουργίας που έχει χορηγήσει η υπηρεσία σας στην Κελαϊδίτης Ε.Π.Ε..
• Πόσα πουλιά προβλέπονται να σφάζονται ανά ώρα.
• Πόσα πουλιά προβλέπονται να σφάζονται ανά ημέρα.
• Πόσα πουλιά προβλέπονται να σφάζονται ανά εβδομάδα.
• Αν προβλέπεται ελάχιστος αριθμό εργαζομένων που πρέπει να απασχολεί η επιχείρηση ώστε να καλύψει αυτές τις σφαγές.
• Αν η επιχείρηση έχει καταθέσει καινούργια ΜΠΕ και τι προβλέπει αυτή.
Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τα παραπάνω καθώς και το τι ενέργειες θα κάνει η υπηρεσία σας για να τα διασφαλίσει, ώστε να προστατέψει τη δημόσια υγεία με προτεραιότητα την υγεία των ίδιων των εργαζομένων.
Στοιχεία επικοινωνίας
τηλ: 6976975834 Τζαβάρας Γιάννης
email: eviapame@yahoo.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: