Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borissov

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borissov


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

387782Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borissov, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας σχετικά με την «Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία»
Κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επαφές με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κυρία Rumiana Bachvarova και τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Sebahattin Öztürk

«Η συμφωνία θα ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των τριών χωρών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης συναντήθηκε σήμερα (25.5.2015) στη Σόφια με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borissov, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας σχετικά με την «Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία».

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνοδεύουν η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε αρχικά με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κυρία Rumiana Bachvarova, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση του Έλληνα Υπουργού και των Υπουργών Εσωτερικών της Βουλγαρίας κυρίας Bachvarova και Τουρκίας, κ. Sebahattin Öztürk.

Οι τρεις Υπουργοί, παρουσία του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borissov, συνυπέγραψαν τη Συμφωνία για την Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία. Ακολούθησε συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, στο γραφείο του.

Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κα Bachvarova παρέθεσε γεύμα εργασίας, ενώ αμέσως μετά, ο κ. Πανούσης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Öztürk.
Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας

Η Συμφωνία προβλέπει την ίδρυση στο Καπιτάν Αντρέεβο της Βουλγαρίας «Κοινού Κέντρου Επαφής», στα πρότυπα των σχετικών ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών και σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες των συμβαλλόμενων χωρών. Κύρια αρμοδιότητα του Κέντρου Επαφής θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα παράνομης μετανάστευσης, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, τροχαίων παραβάσεων κ.λπ., με σεβασμό στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιπλέον, μέσω του Κέντρου, οι τρεις χώρες δεσμεύονται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε περιπτώσεις διακοπής κυκλοφορίας ή άλλων προβλημάτων στα εθνικά οδικά ή σιδηροδρομικά δίκτυα και να συνεργάζονται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. σε φυσικές καταστροφές) ή αθλητικών διοργανώσεων που ενδεχομένως έχουν διασυνοριακή επίπτωση. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους.

Αστυνομικοί και Τελωνειακοί υπάλληλοι των τριών χωρών θα εργάζονται κάτω από κοινή στέγη, σε χωριστούς ωστόσο χώρους, ενώ η κάθε πλευρά θα ενεργεί σύμφωνα με την εθνική της νομοθεσία και θα έχει πρόσβαση μόνο στις δικές της εθνικές βάσεις δεδομένων.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η τριμερής συμφωνία θα συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς κινδύνους. Η συμφωνία αποτελεί απάντηση σε όσους επιβουλεύονται τα σύνορά μας.

Χρειάζεται, φυσικά, όχι μόνο αστυνομικός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων, αλλά και πολιτικός τρόπος.

Ζούμε στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης, αλλά και στον αιώνα της κατανόησης, της κοινής δράσης και της υπευθυνότητας. Πρόκειται για συμφωνία αντιμετώπισης από κοινού, όχι μόνο των εχθρών της κοινωνίας μας αλλά και της δημοκρατίας.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν πρόκειται για τη δημιουργία ενός κέντρου επαφής των αστυνομικών αρχών μόνον, αλλά και των λαών μας που δείχνουν τη βούλησή τους να ζήσουν ειρηνικά. Κυρίως όμως θεωρώ ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των τριών χωρών».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: