Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνάντηση της Ζωής Λιβανίου με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Συνάντηση της Ζωής Λιβανίου με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο από το Γραφείο Τύπου της Ζωής Λιβανίου: «Την Τετάρτη 24 φεβρουαρίου 2016 η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Ελληνικής Βουλής με το Αζερμπαϊτζάν, Ζωή Λιβανίου, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Rahman Mustafayev, στην Αθήνα.

Συζητήθηκαν οι αναπτυσσόμενες οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και τα περιθώρια της διεύρυνσης των οικονομικών και πολιτισμικών συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. Η Ζωή Λιβανίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση επιθυμούν την διακρατική συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι θεωρεί ότι πέρα από τις οικονομικές σχέσεις είναι αναγκαία η ανάπτυξη διαπολιτισμικών δράσεων, καθώς είναι ο πολιτισμός που επιτρέπει να αναπτυχθούν οι φιλίες μεταξύ των δύο λαών. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση πληροφορήθηκε από τον πρέσβη ότι ανήκει στους συχνούς επισκέπτες της Εύβοιας και της Χαλκίδας και τον προσκάλεσε να συμβάλει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον Νομό ώστε όλοι οι κάτοικοι του Νομού να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του Αζερμπαϊτζάν.

Μετά από πρόταση της κυρίας Λιβανίου συμφωνήθηκε να διοργανωθεί στη Χαλκίδα το καλοκαίρι του 2016 εκδήλωση για την παραδοσιακή μουσική του Αζερμπαϊτζάν, ενώ θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδερφοποίησης μιας πόλης του Νομού Εύβοιας με μια αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι οι σχέσεις φιλίας που αναπτύσσονται μέσα από τις ομάδες φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελούν την ειρηνική διπλωματία της χώρας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο δεδομένου ότι μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: