Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

17-03-2016 Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Εξαγωγές, Ποιότητα και Έλεγχοι τα κρίσιμα στη συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κρέατος, την οποία αποτελούσαν οι : κ. Οικονόμου, Εντεταλμένος Σύμβουλος, κ. Γιατράκος, Γενικός Γραμματέας, κ. Σκαρίμπας, Ταμίας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Υφαντής έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου. Ανέδειξαν ιδιαίτερα την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων των επιχειρήσεων του ΣΕΒΕΚ και γι’ αυτό επισήμαναν την αναγκαιότητα διενέργειας αυστηρών υγειονομικών ελέγχων στα παρασκευάσματα κρέατος και στα παρασκευαστήρια αυτού, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και να προστατεύεται ο Καταναλωτής. Ο ΣΕΒΕΚ πρότεινε τον συντονισμό των ελέγχων ποιότητας από μια ελεγκτική Υπηρεσία για να υπερκεραστούν τα φαινόμενα αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών φορέων. Αναφέρθηκε στις απαιτούμενες συνέργειες και την στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προσπάθεια αναγνώρισης και χαρακτηρισμού ως Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων, τα προϊόντα «Ελληνικός γύρος» και «σουβλάκι». Τέλος, υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια των πρώτων υλών τους, λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές από το μεγάλο λιανεμπόριο, παρά τις αντίστοιχες κατευθυντήριες Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του δυναμικού κλάδου της οικονομίας μας για την συνεργασία και την ενημέρωση. Βρισκόμαστε στο Υπουργείο, είπε, για να υπηρετήσουμε τον παραγωγικό τομέα της χώρας, τον παραγωγό του πρωτογενούς τομέα, τον παραγωγό στη μεταποίηση, την επιχείρηση που εξάγει τα προϊόντα της ελληνικής αγροδιατροφής, τους νέους που καινοτομούν, που παράγουν βιολογικά, που αναδεικνύουν το κρίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας, την ποιότητα με εξωστρέφεια. Συμφώνησε, ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και αποτελεσματικού συστήματος επίσημων ελέγχων που να προασπίζει τη δημόσια υγεία αποτελεί πρόκληση για την χώρα και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Τα επί μέρους θέματα που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο και αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες άμεσα παραπέμπονται για τις απαραίτητες συνέργειες στις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Εν κατακλείδι, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον ΣΕΒΕΚ για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ και τις συνεργασίες για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις εξαγωγές ελληνικών ποιοτικών κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις Αραβικές χώρες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: