Home > Πολιτική επικαιρότητα > Σίμος Κεδίκογλου: Να λάβουν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όλες τις δόσεις

Σίμος Κεδίκογλου: Να λάβουν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όλες τις δόσεις


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

kedikoglou_1002-e1413014891445Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει το ακόλουθο δελτίο Τύπου από τον βουλευτή της Ν.Δ. Σίμο Κεδίκογλου: «Την αίσθηση της αδικίας αισθάνονται χιλιάδες δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα λάβει όλες τις δόσεις, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του είχε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 (εφαρμόστηκε από την 1η Νοεμβρίου του 2014), εξαιτίας της ολιγωρίας που παρατηρείται στη διαδικασία των πληρωμών.
Το θέμα αυτό φέρνει στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη και Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, την οποία συνυπογράφουν 32 ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στο σύνολο των δικαιούχων.
Παράλληλα, θέτεται το ερώτημα, εάν εξετάζεται από την Κυβέρνηση το ενδεχόμενο πανελλαδικής εφαρμογής του προγράμματος.
Ο βουλευτής στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι για την καθυστέρηση το Υπουργείο Εργασίας μετακυλύει της ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις που έχει δώσει η αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου.

Ακολουθεί η ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου:
«Την αίσθηση της αδικίας αισθάνονται χιλιάδες δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα λάβει όλες τις δόσεις, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του είχε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 (εφαρμόστηκε από την 1η Νοεμβρίου του 2014), εξαιτίας της ολιγωρίας που παρατηρείται στη διαδικασία των πληρωμών.
Οι δικαιούχοι απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που τους διευκόλυναν στην υποβολή των αιτήσεων, για να λάβουν την απάντηση ότι είναι αναρμόδιες για τη διευθέτηση του ζητήματος, παραπέμποντάς τους στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με τη σειρά του μετακυλύει τις ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα, άλλωστε, και με τις απαντήσεις που έχει δώσει η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ότι δηλαδή: «έχει υπογράψει όλες τις δόσεις» και κατά συνέπεια οι οικονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την εκταμίευσή των δόσεων.
Δυστυχώς, σε κάθε περίπτωση στη μέση βρίσκονται οι δικαιούχοι, οι οποίοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας, περιμένοντας να λάβουν το οικονομικό βοήθημα και κατ’ επέκταση την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της κας Φωτίου, ότι «ο σχεδιασμός της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να παίρνουν οι δικαιούχοι τα επιδόματα εγκαίρως».
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή, που θα έπρεπε να εξετάζεται η επέκταση της εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 13 δήμους και προβλέπει την εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών και την υποστήριξη των δικαιούχων, προκειμένου να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην εργασία.
Να σημειωθεί δε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των 5 από τους 13 δήμους θα γίνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα και οι υπόλοιποι 8 δήμοι θα αξιολογηθούν από το Εθνικό Ίδρυμα Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες πληρωμής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο σύνολο των δικαιούχων και να καταβληθούν «εγκαίρως» οι δόσεις;

2. Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά στην πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος»

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Κεδίκογλου Συμεών Βουλευτής Εύβοιας Ν.Δ.
Βλάσης Κων/νος Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ.
Ανδριανός Ι. Βουλευτής Αργολίδος Ν.Δ.
Ασημακοπούλου Α. Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ.
Κυριαζίδης Δ. Βουλευτής Δράμας Ν.Δ.
Κοντός Αλ. Βουλευτής Ξάνθης Ν.Δ.
Κοψαχείλης Τ. Βουλευτής Γρεβενών Ν.Δ.
Παναγιωτόπουλος Ν. Βουλευτής Καβάλας Ν.Δ.
Σταμάτης Δ. Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Χατζηδάκης Κων/νος Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ.
Στύλιος Γ. Βουλευτής Άρτας Ν.Δ.
Μητσοτάκης Κ. Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ.
Δήμας Χρ. Βουλευτής Κορινθίας Ν.Δ.
Κόνσολας Μ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.
Γκίκας Στ. Βουλευτής Κέρκυρας Ν.Δ.
Γεωργαντάς Γ. Βουλευτής Κιλκίς Ν.Δ.
Γιόγιακας Β. Βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ.
Κασαπίδης Γ. Βουλευτής Κοζάνης Ν.Δ.
Κέλλας Χρ. Βουλευτής Λάρισας Ν.Δ.
Καραμανλή Α. Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ.
Αντωνιάδης Ι. Βουλευτής Φλωρίνης Ν.Δ.
Γιακουμάτος Γ. Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ.
Μπασιάκος Ε. Βουλευτής Βοιωτίας Ν.Δ.
Μπουκώρος Χρ. Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ.
Αυγενάκης Λ. Βουλευτής Ηρακλείου Ν.Δ.
Καράογλου Θ. Βουλευτής Β’ Θεσ/νικης Ν.Δ.
Αναστασιάδης Σ. Βουλευτής Β’ Θεσ/νικης
Σκρέκας Κων/νος Βουλευτής Τρικάλων Ν.Δ.
Τσιάρας Κων/νος Βουλευτής Καρδίτσης Ν.Δ.
Αντωνίου Μ. Βουλευτής Καστοριάς Ν.Δ.
Κεφαλογιάννης Ι. Βουλευτής Ρεθύμνης Ν.Δ.
Κουκοδήμος Κων/νος Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ.
Γκιουλέκας Κων/νος Βουλευτής Α’ Θεσ/νικης Ν.Δ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: