Home > Πολιτική επικαιρότητα > Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών στη Β.Εύβοια από την Κινητή Κτηνιατρική και Πεταλωτική Ομάδα της Animal Action Hellas, 6-7 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών στη Β.Εύβοια από την Κινητή Κτηνιατρική και Πεταλωτική Ομάδα της Animal Action Hellas, 6-7 Δεκεμβρίου 2015


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

animalaction-5

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, ως έχει:

“Μια από τις σημαντικότερες δράσεις της πανελλαδικής φιλοζωικής οργάνωσης Animal Action Hellas, είναι το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών σε όλη την Ελλάδα. Από το 1999, η Animal Action, δια μέσου της εξειδικευμένης μας ομάδας κτηνιάτρων, πεταλωτών και οδοντιάτρων, φροντίζει και περιθάλπει τα σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή (γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα) της χώρας.
Πολλές περιοχές της Ελλάδος, νησιωτικές αλλά και ηπειρωτικές, χρησιμοποιούν ακόμα γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα για τις καθημερινές αγροτικές εργασίες. Παράλληλα, παρατηρείται χρήση των ιπποειδών και στην τουριστική βιομηχανία για την μεταφορά τουριστών σε δύσβατα μέρη. Συχνά, οι ιδιοκτήτες τους, διαθέτουν περιορισμένες γνώσεις σε ότι αφορά την φροντίδα τους. Ελλείψει ειδικευμένων κτηνιάτρων αλλά και πεταλωτών τα ζώα υποφέρουν από προβλήματα που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Αναμφίβολα, ένα υγιές ζώο ζει περισσότερο ενώ αποδίδει καλύτερα στην δουλειά του και αυτός είναι και ο στόχος κάθε ιδιοκτήτη.
Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών περιλαμβάνει:
Α. KTHNIATΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ: έλεγχος θρεπτικής κατάστασης και διατροφής, αποπαρασιτώσεις, φροντίδα τυχόν τραυματισμών, θεραπεία χωλοτήτων και άλλα. Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την αναγκαιότητα κτηνιατρικής φροντίδας και ελέγχου ενώ εκπαιδεύονται για το πώς να αναγνωρίζουν αν το ζώο είναι άρρωστο, να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, να χορηγούν σωστά τα φάρμακα κ.ά. , αλλά και πώς να προλαμβάνουν τα προβλήματα με σωστή διαχείριση του ζώου τους.
Β. ΠΕΤΑΛΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ μπορεί να υποφέρουν τα ιπποειδή από υπερβολικά μακριές και παραμορφωμένες οπλές. Η ομάδα πεταλωτών της Animal Action-Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα ανακουφίζει τα ζώα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες πώς να εξονυχίζουν σωστά και να διατηρούν την οπλή υγιή καθώς και πώς να τοποθετούν σωστά τα καρφιά για την πετάλωση, σε ειδικά σεμινάρια για το σκοπό αυτό, αλλά και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων εφόσον αυτό είναι δυνατόν.
.
Γ. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Η οδοντιατρική φροντίδα των ιπποειδών είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κινείται η γνάθος των ιπποειδών κατά τη μάσηση, τα δόντια δεν «τρώγονται» ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να γίνονται αιχμηρά δημιουργώντας εσωτερικές πληγές στο στόμα του αλόγου, ενώ επιπλέον η μάσηση της τροφής δεν γίνεται σωστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, κακή θρεπτική κατάσταση, κολικό, ακόμα και θάνατο λόγω ασιτίας. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροί μας λιμάρουν τις οδοντικές ακίδες ενώ αντιμετωπίζουν και πιο σύνθετα οδοντικά προβλήματα, προσφέροντας έτσι στα ιπποειδή ανακούφιση και χρόνια ζωής.
Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Βασικός στόχος μας είναι η συνέχιση της κτηνιατρικής, πεταλωτικής και οδοντιατρικής φροντίδας των ιπποειδών από τους τοπικούς κτηνιάτρους και πεταλωτές όταν η ομάδα μας ολοκληρώσει την εκάστοτε επίσκεψη, αλλά και η φροντίδα των ζώων από τους ιδιοκτήτες. Ταυτόχρονα, διεξάγουμε σεμινάρια πεταλωτικής, κτηνιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας των ιπποειδών για τους ενδιαφερόμενους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Επιπλέον διαθέτουμε στο κοινό και στους ιδιοκτήτες ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το: «Πώς να Φροντίζετε το Γαϊδούρι σας», «Οδοντιατρική σε Γαϊδούρια, Άλογα και Μουλάρια» και «Πώς να Περιορίζετε το Γαϊδούρι, Άλογο και Μουλάρι-Εναλλακτικές του ‘Μπαστουρώματος’».
Καλούμε τους ιδιοκτήτες ιπποειδών του νησιού να ενημερωθούν από τα αναρτημένα πόστερ και τους τοπικούς οργανωτές για τα σημεία και τις ώρες συνάντησης. Στα σημεία αυτά θα βρίσκεται η ομάδα πεταλωτών και κτηνιάτρων της Animal Action Hellas για να παρέχει φροντίδα στα εργαζόμενα ιπποειδή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Θα μοιραστούν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.
Ο οργανισμός μας δεν επιδοτείται από το κράτος και στηρίζεται από μέλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία μας τηλ. 210 3840010 ή επικοινωνήστε απευθείας με την κτηνίατρο Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου στο 6937145695.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: