Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ποιμαντική Διακονία του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά το δεύτερο Δεκαπενθήμερο του μηνός Αυγούστου

Ποιμαντική Διακονία του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά το δεύτερο Δεκαπενθήμερο του μηνός Αυγούστου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου απο την Ι. Μ. Χαλκίδος, ως έχει: ¨”Και κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνέχισε τις ποιμαντικές του περιοδείες σε Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως για να επικοινωνήσει με τους ευσεβείς χριστιανούς του.

3. Koim. Theotokou Vasiliko 15.8.2015 001 4. Koim. Theotokou Vasiliko 15.8.2015 002 5. Koim. Theotokou Vasiliko 15.8.2015 003 6. Koim. Theotokou Vasiliko 15.8.2015 004 1. Esperinos Koim. Theotokou Psaxnon 14.8.2015 001 2. Esperinos Koim. Theotokou Psaxnon 14.8.2015 002
Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών και πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ψαχνών, τους Πρεσβ. Αθανάσιο Καρλατήρα και Εμμανουήλ Νταλλαρή – Εφημερίους του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Ψαχνών, τον Πρεσβ. Στυλιανό Σωτηρόπουλο Εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού και το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και προέστη της Ιεράς Λιτανείας κατά την οποία μέγα πλήθος πιστών κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης των Ψαχνών και συνόδευσαν με ένθεο ζήλο το ιερό εικόνισμα της Παναγίας.
Ο Σεβασμιώτατος πριν τη λιτάνευση του Ι. Εικονίσματος ομίλησε επίκαιρα και διδακτικά για το πρόσωπο της Παναγίας και την καταλυτική σχέση που είχε για όλο το ανθρώπινο γένος η συμμετοχή της στη Θεία Οικονομία. Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, ιδιαιτέρως δε στους κατ’ όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες.
Την επομένη ημέρα, Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας του πόλεως του Βασιλικού. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου -Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος – Εφημέριος Ι. Ν. Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης – Εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός.
Κατά την ομιλία του προς τους πολυπληθείς πιστούς, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στο μεγάλο γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το οποίο αποτελεί και την αιτία της σύναξής μας γύρω από το κοινό ποτήριο.
Σχεδόν όλο το εκκλησίασμα μετείχε στα Άχραντα Μυστήρια και λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πληθωρική παρουσία και την ένζηλη προσήλωση όλων των πιστών προς τα τελούμενα, ευχήθηκε δε σε όλους εορτίως και τόνισε πως σήμερα εορτάσει όλος ο κόσμος αφού εορτάζει η Μητέρα όλων μας.

9. Panigiris Panagias Xiliadous 14.8.2015 002 10. Panigiris Panagias Xiliadous 14.8.2015 003 11. Ag. Timotheou Evripou 16.8.2015 001 12. Ag. Timotheou Evripou 16.8.2015 002 7. Koim. Theotokou Vasiliko 15.8.2015 005 8. Panigiris Panagias Xiliadous 14.8.2015 001
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πληθωρική συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, με συλλειτουργούς τους Ιερείς του Ι. Ναού και το Διάκ. Νεκτάριο.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ματθ. 18, 23-35), ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την ως άνω περικοπή. Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγ. Τιμοθέου και όλοι οι πιστοί, που είχαν από νωρίς προσέλθει, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελεί προσφορά προς τον Σεβασμιώτατο του αοιδίμου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.
Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, όπου ετελέσθη Ι. Αγρυπνία προς τιμήν της Θεοτόκου κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλησαν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στα γεγονότα της Θεομητορικής εορτής και ανεκοίνωσε σε όλους την μετάβαση του στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στην Αρτάκη όπου προσεκλήθη από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου στις 23 Αυγούστου 2015 λειτούργησαν για πρώτη φορά, μετά από 93 έτη, στην ερειπωμένη Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης της Κυζίκου.
Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τη Χαλκίδα και μετέβη καταρχήν, στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, όπου είχε συνεργασία με τον Προϊστάμενο, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Βερνέζογια ζητήματα του Ι. Προσκυνήματος.
Στη συνέχεια μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, στον Ταξιάρχη Ηλίων, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, όπου συνέφαγε το μεσημέρι με τα 100 παιδιά της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, αγόρια που φοιτούν στα Λύκεια της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, με Αρχηγούς τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον π. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισίωναν 35 εθελοντικά στελέχη της Ι. Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά, τα οποία με ενθουσιασμό και πολύ σεβασμό υποδέχθηκαν τον πνευματικό τους πατέρα, στον οποίον παρουσίασαν και τις ομάδες με τις κραυγές τους, ενώ το ίδιο βράδυ, στον πανέμορφο Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στα παιδιά την Παραβολή του Μεγάλου Δείπνου και στη συνέχεια ανέπτυξε ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, ενώ παρακολούθησε και την βραδινή ψυχαγωγία που είχαν ετοιμάσει.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, αναχώρησαν αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβησαν στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, προσκύνησαν τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου και συναντήθηκαν με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ο οποίος είχε προσκαλέσει τον Σεβασμιώτατο να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία στην ερειπωμένη Ιερά Μονή της Φανερωμένης στην Παλαιά Αρτάκη.

15. Agrypnia Faneromenis Neas Artakis 19.8.2015 002 16. Agrypnia Faneromenis Neas Artakis 19.8.2015 003 17. Agrypnia Faneromenis Neas Artakis 19.8.2015 004 18. ST Kataskinotiki Periodos 2015 001 13. Ag. Timotheou Evripou 16.8.2015 003 14. Agrypnia Faneromenis Neas Artakis 19.8.2015 001
Νωρίς το απόγευμα, ο Παναγιώτατος κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, συνοδευόμενος από μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας με τους Κληρικούς του, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς στον Πάνορμο Κυζίκου, όπου τους ανέμεναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και πολλοί εκατοντάδες προσκυνητές Ν. Περάμου Αττικής και Ν. Περάμου Καβάλας και κυρίως εκ Ν. Αρτάκης Ευβοίας, από όπου 106 πρόσωπα με πρωτοβουλία των εκδόσεων ΚΥΖΙΚΟΣ με υπευθύνους τον κ. Πέτρο Ποδάρα και τον κ. Ιωάννης Ρίζο, διοργάνωσαν προσκυνηματική εκδρομή, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης κ. Νικόλαος Γεωργαλάς, ο Δημ. Σύμβουλος και τ. Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και πολλοί άλλοι, απόγονοι όλοι Κυζικινών προσφύγων.
Την επομένη ημέρα Κυριακή 23 Αυγούστου, στα ερείπια του Ι. Ναού της Ι. Μονής Φανερωμένης, έλαβε χώρα Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κατά την οποία, μετά του Πατριάρχου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Χαλκίδος Αρχιμ. κ. Νικόδημος, ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας και ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Γρηγόριος. Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ 3 στην Ελλάδα και έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς χριστιανούς, να αισθανθούν ότι νοερώς ευρίσκονται εκεί.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι, κατασυγκινημένοι, πήραν το αντίδωρο και αναμνηστικές Πατριαρχικές ευλογίες. Εν συνεχεία δε, εντός των ερειπίων της Ι. Μονής, ο Παναγιώτατος, οι Σεβασμιώτατοι και οι συνοδοί τους, μαζί με όλους τους προσκυνητές παρηκολούθησαν μικρό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Κυζίκου που απέδωσε Χορωδία Γυναικών εκ της Νέας Αρτάκης, με μαέστρο την μουσικό κ. Δέσποινα Λαθούρα.
Αργότερα, ο Δήμαρχος Παλαιάς Αρτάκης κ. Χουσεΐν Σαρί παρέθεσε γεύμα στον Πατριάρχη στους Μητροπολίτες και τις συνοδείες τους καθώς και στους επικεφαλής την αποστολών των προσκυνητών εξ Ελλάδος.

O

23. ST Kataskinotiki Periodos 2015 006

24. Konstantinoupoli 22.8.2015 (Mitropolitis proskinei tin  eikona tis Faneromenis) 19. ST Kataskinotiki Periodos 2015 002 20. ST Kataskinotiki Periodos 2015 003 21. ST Kataskinotiki Periodos 2015 004
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος μετά του Σεβασμιωτάτου και των συνοδειών τους, επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και αντάλλαξαν θερμότατους χαιρετισμούς και ευχαριστίες, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στη Χαλκίδα, όπου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος προεξήρχε στην Εξόδιο Ακολουθία του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ευβοίας Χρήστου Τοκπασίδη.
Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Εξόδιο Ακολουθία του Δικηγόρου και τ. Βουλευτού Ευβοίας Γεωργίου Παπαγεωργίου, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος και επί εικοσαετία μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως και με συγκινητικούς λόγους αναφέρθηκε στην προσφορά του αειμνήστου στην Τοπική Εκκλησία.

28. Moni Faneromenis Palaias Kyzikou 23.8.2015 005 29. Moni Faneromenis Palaias Kyzikou 23.8.2015 006 30. Moni Faneromenis Palaias Kyzikou 23.8.2015 007 25. Moni Faneromenis Palaias Kyzikou 23.8.2015 002

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: