Home > Πολιτική επικαιρότητα > ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ευβοίας:Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ευβοίας:Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

παμε εκπαιδευτικων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει το ακόλουθο δελτίο Τύπου.: «Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά! Οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί, με βάση τις δηλώσεις της Υπουργού, αφορούν συνολικά 14 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (12 χιλιάδες από ΕΣΠΑ και 2 χιλιάδες από τον τακτικό προϋπολογισμό) τη στιγμή που τα κενά είναι τουλάχιστον 20 χιλιάδες όπως κουτσουρεμένα τα υπολογίζει το Υπουργείο Παιδείας. Στον πιο πάνω αριθμό δεν υπολογίζονται τα κενά που μέχρι και το τέλος της περσινής χρονιάς δεν είχαν καλυφθεί, τα 30άρια τμήματα που συγκροτούνται στα σχολεία, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης. Πολλά σχολεία -κυρίως ολιγοθέσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- παραμένουν κλειστά από τις 11 Σεπτέμβρη.

Ειδικότερα στην Εύβοια:
 Στον αγιασμό δεν άνοιξαν 35 σχολεία!
 Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά αγγίζουν τα 100, αριθμός που δεν αναμένεται να αλλάξει και μετά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών την Τετάρτη 16/9. Πιο συγκεκριμένα τα κενά σε διάφορες ειδικότητες (δε συμπεριλαμβάνονται όλα τα κενά σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και Ειδικά σχολεία όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις) : ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ 30, ΒΙΟΛΟΓΟΙ 17, ΦΥΣΙΚΟΙ 4, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ 10, ΓΑΛΛΙΚΩΝ 2, ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 3, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 4, ΜΟΥΣΙΚΗΣ 8, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2
 Στην πρωτοβάθμια τα κενά πλησιάζουν τα 400. Αναλυτικότερα τα λειτουργικά κενά είναι: Δασκάλων: 161, Νηπιαγωγών: 60, Αγγλικής Γλώσσας: 36, Φυσικής Αγωγής: 19, Πληροφορικής: 7, Μουσικής: 12, Γαλλικής Γλώσσας: 2, Γερμανικής Γλώσσας: 8, Θεατρικής Αγωγής: 13, Εικαστικών: 17, Δασκάλων Ειδικής Αγωγής: 46, Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής: 10
Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στις προσλήψεις αναπληρωτών (δεν αναμένεται να φτάσουν στα σχολεία πριν τα τέλη Σεπτέμβρη) και στις αποσπάσεις, ενώ μηδενικοί είναι οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί.
Στην παραπάνω κατάσταση έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση στην, ήδη χαμηλή, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα σε πολλούς δήμους με τις καθαρίστριες, οι εξαιρέσεις μαθητών από τη μεταφορά, η μη λειτουργία πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας κ.α.
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το τρίτο βάρβαρο Μνημόνιο.. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βασανίζει τον λαό, που ρημάζει τα σχολεία και στερεί τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους μαθητές, σε κοινή δράση με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να αντιπαλέψουμε την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Να εμποδίσουμε την παραπέρα ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων, που διευρύνεται και παγιώνεται με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας.
Απαιτούμε:
• Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
• Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
• Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά αναλώσιμα κ.α.
• Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
• Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.

Είναι ώρα το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή προϋποθέτει και άλλα μέτρα, Μνημόνια Διαρκείας για όλους τους λαούς. Άφησαν απροετοίμαστο το κίνημα, έβαλαν τα συνθήματα και τις αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.
Η επίθεση τους δεν θα σταματήσει αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής.
Λύση και προοπτική υπάρχει!
Είναι ο δρόμος της πάλης για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ.
Είναι στην διεκδίκηση, ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει χωρίς την Ε.Ε. και τα μονοπώλια
Καλούμε τα σωματεία μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα με γενική απεργία μέσα στον Οκτώβρη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!
Ο πλούτος δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: