Home > Πολιτική επικαιρότητα > Με παλλαϊκό μέτωπο να ανατρέψουμε την κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική!

Με παλλαϊκό μέτωπο να ανατρέψουμε την κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική!


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

lae1

Ανακοίνωση της Π.Ε. Εύβοιας της Λαϊκής Ενότητας για το Συλλαλητήριο του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2016.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου) που βασικό στόχο έχουν την εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους στους κεφαλαιοκράτες και στην σταδιακή αποχώρηση του κοινωνικού κράτους από τις υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία.
Επίσης μέσα από αυτές τις προτάσεις πληρώνουν πάλι τα θύματα των εγκληματικών πολιτικών ( κατάθεση με μηδαμινό επιτόκιο από την δεκαετία του ’50 των αποθεματικών , σκάνδαλο χρηματιστηρίου, δομημένα ομόλογα ,PSI. ρεμούλες με ψεύτικες συντάξεις κλπ) και βγαίνουν <<λάδι>> οι θύτες που ασέλγησαν πάνω στις εισφορές για πολλά χρόνια των εργαζομένων.
Με το 3ο Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επίσης το υπερψήφισαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι) δεσμεύθηκαν να περικόψουν 2,25 δισ.? από τις συντάξεις τη διετία 2015-2016, για να «εξοικονομηθούν» χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν – και αυτά – για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Η κυβερνητική πρόταση, που προφανώς κατά τη «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» θα χειροτερεύσει, περιλαμβάνει:
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 1/1/2020 για 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας.
Μειώσεις στις κύριες συντάξεις 15-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016, λόγω χειροτέρευσης του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος θα εφαρμοστεί και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις με την προσθήκη προσωπικής διαφοράς, που θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018, οδηγώντας σε μειώσεις και για τους ήδη συνταξιούχους.
Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, 1% σε εργοδότες και 0,5% σε εργαζόμενους.
Τριπλασιασμό στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών σταδιακά έως το 2019.
Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον φορολογικό εξανδραποδισμό τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία.
Διατήρηση της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» (που η κυβέρνηση θα. καταργούσε) για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία μετονομάζεται σε «κανόνα βιωσιμότητας» και οδηγεί σε νέες μεγάλες μειώσεις τους.
Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις ύψους 35-50% που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια. Επίσης, σε όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησε μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δηλαδή: τη μείωση της κατώτατης σύνταξης από τα 486? στα 392? και, ειδικά στους συνταξιούχους κάτω από τα 67, στα 338?, την αύξηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων κατά 2% στις κύριες συντάξεις και κατά 6% στις επικουρικές, την κατάργηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, την επιπλέον 10% μείωση της σύνταξης κατ΄ έτος για όσους/ες συνταξιοδοτούνται πρόωρα, την αύξηση στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια.
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Να τους σταματήσουμε ! Υπάρχει άλλος δρόμος.
αλλά προϋποθέτει:
την ακύρωση των μνημονίων,
την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και κατά συνέπεια την αντιμετώπιση της ανεργίας,
την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του,
την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας,
την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών,
την εφαρμογή, χωρίς μειώσεις, της κρατικής συμμετοχής στην τριμερή χρηματοδότηση της ασφάλισης,
την ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης (άτοκες καταθέσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, κούρεμα PSI+)
Όλα τα παραπάνω κινούνται σε σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων, με τους δανειστές, το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, ανάμεσα στον αργό μνημονιακό θάνατο του λαού και της νεολαίας και σε μία νέα ελπιδοφόρα αρχή ρήξης με την Ευρωζώνη και τη χρεομηχανή, επιλέγουμε το δεύτερο.
Η κυβερνητική πρόταση κατεδάφισης των συντάξεων θίγει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να την αποτρέψει.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12:00, στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή και στα αντίστοιχα συλλαλητήρια στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.
Ραντεβού ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 11.30 π.μ., Αιόλου & Σταδίου (Χαυτεία).
Για την Εύβοια στηρίζουμε την απποφαση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο με αναχώρηση απο την περιοχή του ΒΟύρκου στις 10,30 πμ.
Η προωθούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων
Δ Ε Θ Α Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι!
Με Παλλαϊκό Ξεσηκωμό ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΛΑΕ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Εύβοια 14/1/2016

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: