Home > Πολιτική επικαιρότητα > Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Λογότυπο ΕΠΑΜ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου από το Ε.ΠΑ.Μ.: «Με αφορμή το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου η πανελλαδική απεργία από την ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα , και σύσσωμα τα εργασιακά σωματεία σε ολόκληρη την χώρα.

Ο εθνικός και κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζόμενων όχι μόνο στην πατρίδα μας, μα σε όλο τον κόσμο. Εξασφαλίζει ότι οι οικογένειες των εργαζομένων και οι απόμαχοι της δουλειάς, όσοι για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αδυνατούν να εργαστούν, θα έχουν το απαραίτητο εισόδημα, ασφάλεια και πρόνοια. Θα έχουν αξιοπρέπεια.

Ούτε να το φανταστούν δεν μπορούσαν εκείνοι οι πρώτοι ρακένδυτοι εργάτες, που έβαζαν ένα μέρος από το πενιχρό εισόδημά τους στο κοινό ταμείο αλληλεγγύης, ότι με τους αγώνες τους στο διάβα των χρόνων τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν όσα παρείχαν μέχρι πριν λίγα χρόνια. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να φανταστούμε όλοι εμείς που δρέψαμε τους καρπούς των αγώνων και των θυσιών των πατεράδων και των παππούδων μας, ότι θα γυρίσουμε πολύ πιο πίσω από αυτά που ξεκίνησαν 150 χρόνια πριν, οι πρώτοι ρακένδυτοι εργάτες.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν ξεκίνησε με την κρίση του ευρώ. Όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία ψηφίζουν απανωτά νόμους για να «σώσουν» τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Όσο περισσότεροι νόμοι ψηφίζονται, τόσο αυξάνεται ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Όσο μειώνονται οι παροχές για τους εργαζόμενους, τόσο αυξάνουν οι κρατήσεις. Όσο περισσότερο απορρυθμίζεται η αγορά εργασίας, τόσο περισσότερο υποσκάπτεται η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Επομένως, όλοι οι νόμοι «σωτηρίας» της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, στο βαθμό που εδράζονται, στηρίζουν και παγκοσμιοποιούν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην καλύτερη περίπτωση είναι ασπιρίνες για την αντιμετώπιση του καρκίνου και στη χειρότερη –όπως στη χώρα μας- μέτρα για την οριστική φτωχοποίηση και εξανδραποδισμό του λαού μας σε όφελος των δανειστών.

Παράλληλα με το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής η φερόμενη ως «Ελληνική Κυβέρνηση» ετοιμάζει και νέα φοροεπιδρομή τσακίζοντας τους «νοικοκυραίους», την «μεσαία τάξη», την αγροτιά, όλους μας! Το φορολογικό είναι η άλλη όψη των ιδιωτικοποιήσεων: Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκποιείται ο δημόσιος πλούτος, σε όφελος των δανειστών. Ενώ, με τις φοροεπιδρομές, τις τράπεζες και τις κατασχέσεις δημεύονται για λογαριασμό των επικυρίαρχων οι ιδιωτικές περιουσίες, ο μόχθος και το βιός μας.

Μα πάνω απ’ όλα αυτά, είναι η ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται ο λαός μας σε κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου. Στην μετατροπή του εργαζόμενου σε ωφελούμενου δούλου, στην κατάλυση κάθε ατομικού και συλλογικού δικαιώματος, στην αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην διάλυση της παιδείας, της υγείας, στην κατάρρευση του πρωτογενή τομέα, στην πολιτιστική αποχαύνωση και την ανυπαρξία στην απόδοση δικαιοσύνης. Στην παράδοση δηλαδή ολόκληρης της χώρας, που πάνω της οικοδομήθηκαν και κατοχυρώθηκαν η έννοια της Δημοκρατίας, και χύθηκε ποτάμι το αίμα για να θεμελιωθεί η λαϊκή κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία και να καταχτηθεί η λευτεριά.

Εμείς αυτή τη χώρα την λέμε Πατρίδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όλους τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ να δώσουν βροντερό παρόν στην μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Τώρα που ο λαός μας με αφορμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δείχνει ξανά τον δρόμο της αγωνιστικότητας και της αντίστασης, να διαμηνύσουμε όλοι μαζί με κάθε τρόπο ότι η πατρίδα είναι το σπίτι μας, και πως δεν είμαστε διατεθιμένοι να την χάσουμε μέσα από τα χέρια μας.

 

Γιατί όπως έλεγε κι ο Γρηγόρης Ξενόπουλος στον «Δεκάλογο του Πατριωτισμού:

Πολύ μεγαλύτερη αγάπη για την πατρίδα από το να σκοτωθείς γι’ αυτή, είναι να ζήσεις γι’ αυτή».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: