Home > Πολιτική επικαιρότητα > Κάλεσμα για αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

pame-logo

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου από τη Γραμματεία Ευβοίας του Π.Α.ΜΕ.:

Να σταματήσουν τώρα οι επεμβάσεις – Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας
Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο – Να κλείσει η βάση της Σούδας

Μανάδες με τα μωρά μεσοπέλαγα, νεκρά παιδιά να ξεβράζονται στις ακτές. Όσοι καταφέρνουν να φτάσουν ζωντανοί γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από δουλέμπορους, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιδοτούνται με εκατομμύρια και άλλους επιτήδειους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα σύνορα όχι για να μη δέχεται καθόλου μετανάστες, αλλά να δέχεται τόσους όσους απαιτούνται για να αυξηθεί συνολικά η εκμετάλλευση των εργαζομένων και του λαού. Η ελληνικής κυβέρνησης έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σε όλα αυτά και την ίδια στιγμή δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης, αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα στους πρόσφυγες για να πάνε στις χώρες που θέλουν.

Μοναδικό πραγματικό στήριγμα των προσφύγων είναι η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας. Ψαράδες σώζουν ζωές, λαϊκοί άνθρωποι προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, φαγητά. Σημαντική συμβολή έχουν οι πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της αλληλεγγύης.

Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς αλλά και μεμονωμένα τους ανθρώπους του μόχθου από την περιοχή της Εύβοιας να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι ανάγκη τα σωματεία να καλέσουν τα μέλη τους να ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον. Αλληλεγγύη γιατί είμαστε όλοι θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μοναδικό κριτήριο έχει την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλιακών – καπιταλιστικών ομίλων.

Στη χώρα μας παίρνονται αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα για τον ίδιο λόγο, στη χώρα τους γίνεται πόλεμος για τον ίδιο λόγο. Όλα αυτά σε μια εποχή που οι παραγωγικές δυνατότητες είναι τεράστιες, που θα μπορούσαμε να ζούμε με όλες τις ανέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να πάρει η ίδια η εργατική τάξη και ο λαός την εξουσία στα χέρια τους, να καταργήσει τα παράσιτα βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους που ζουν στις πλάτες μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιθυμεί «αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας στην περιοχή», εμπλέκοντάς μας ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μυρίζει μπαρούτι και πόλεμο η ευρύτερη περιοχή και όλη η γη! Έχει ευθύνες για το προσφυγικό, για τον εγκλωβισμό των μεταναστών στη χώρα μας και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ και τη ΣΕΓΚΕΝ. Έχει μεγάλες ευθύνες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που δεν ήρθε για τους πρόσφυγες αλλά για τα συμφέροντά του στην περιοχή.

Τα hotspots που έχει στήσει η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία αλλά σχετίζονται με τους συνολικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Για να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες ως φτηνό εργατικό δυναμικό ή να απελαύνονται μαζικά. Απαιτούμε μετακίνηση όσων έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους. Το ζήτημα να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως είναι κυρίως η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος. Προσωρινή φιλοξενία σε ανοιχτά κέντρα, στελεχωμένα με προσωπικό κρατικών δομών υγείας.

Τώρα, άμεσα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τη συμμετοχή όλων, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Η υλική βοήθεια θα μπορεί να παραδίδεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, 1ος όροφος, από τις 6μμ έως τις 8μμ. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 6978441358, 6978017641.

Τα είδη τα οποία είναι έχουν προτεραιότητα να συγκεντρώσουμε είναι τα εξής:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης
– Ατομικά νερά /χυμούς
– Γάλα μακράς διάρκειας
– Ατομικές συσκευασίες μπισκότων/ κρουασάν / φρυγανιών
– Ατομικές μαρμελάδες/ βούτυρα
– Ζάχαρη
– Κονσέρβες

Είδη προσωπικής υγιεινής
– Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια
– Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής.
– Σερβιέτες
– Χαρτί υγείας
– Ξυραφάκια

Παιδικά είδη
– Μωρομάντηλα,
– Πάμπερς και πάνες
– Μπιμπερό
– Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές

Υπάρχει η δυνατότητα η αλληλεγγύη να εκφραστεί και με χρηματικό ποσό ή δωροεπιταγές, κουπόνια, που με ευθύνη της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ θα μετατραπούν στα παραπάνω είδη για να παραδοθούν σε πρόσφυγες – μετανάστες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς από την Εύβοια να συμβάλλουν στην καταδίκη αυτών των εγκλημάτων υπογράφοντας ψήφισμα αλληλεγγύης που έχει διαμορφωθεί από σωματεία στην περιοχή της Εύβοιας και επισυνάπτεται. Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε το συνολικό μας αγώνα με προκήρυξη 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Καλούμε τα μέλη μας να συμβάλλουν στην συγκέντρωση υλικής βοήθειας τα οποία θα παραδοθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσο του ΔΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: