Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ι.Μ. Χαλκίδας | Γιορτή Κατασκηνώσεων- Όσιος Δαυίδ- Εκδήλωση Ένωσης Λιμνίων- Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Γαλατάκη

Ι.Μ. Χαλκίδας | Γιορτή Κατασκηνώσεων- Όσιος Δαυίδ- Εκδήλωση Ένωσης Λιμνίων- Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Γαλατάκη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ Δ΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο οποίος εψάλη στον Ι. Ναό Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως. Την Παράκληση έψαλλαν θαυμάσια οι μικρές κατασκηνώτριες, υπό την ευθύνη της Αρχηγού κ. Ματινας Βαρκάδου-Κουβαρά, Παιδαγωγού και θεολόγου.

Αμέσως μετά την Παράκληση, στο υπαίθριο θέατρο των Κατασκηνώσεων, πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξης της Δ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, στην οποία φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση 35 εθελοντών-στελεχών, με Αρχηγό την κ. Κουβαρά. Η Γιορτή των είχε εξαιρετική επιτυχία, ενώ περιείχε σπουδαία πνευματικά μηνύματα προς όλους.

Giorti Lixis D Kataskinotikis Periodou 4.8.2016 002 Giorti Lixis D Kataskinotikis Periodou 4.8.2016 001

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την γιορτή, συγχαίροντας τις μικρές κατασκηνώτριες και τις υπευθύνους, ενώ, απευθυνόμενος προς τους γονείς, τους ενημέρωσε για το σημαντικό έργο πού επιτελούν προς την νεότητα οι Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως.

Στην Κατασκήνωση φιλοξενούνται τώρα και μέχρι τις 14 Αυγούστου 110 αγόρια που έχουν τελειώσει τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με Αρχηγό τον π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τα 40 εθελοντικά στελέχη της Ε΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Giorti Lixis D Kataskinotikis Periodou 4.8.2016 004

Giorti Lixis D Kataskinotikis Periodou 4.8.2016 003

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Πρωτοδιάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου, στο εορτάζον Καθολικό της Ι. Μονής, το οποίο τιμάται στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Παρακλητικό Κανόνα και προεξήρχε στην Λιτάνευση πέριξ του Ι. Ναού και στην Ακολουθία της Αρτοκλασίας, η οποία εψάλη στην Μοναστηριακή Φιάλη.

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 003 Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 001 Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 002

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολλούς ευλαβείς προσκυνητές.

Την επομένη ημέρα, κυριώνυμη της εορτής, Σάββατο 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή του Οσίου Δαυΐδ, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο π. Φιλόθεος.

Πριν την Απόλυση ευλογήθηκαν, κατά την παράδοση, σταφύλια, τα οποία προσεφέρθησαν στους ευλαβείς προσκυνητές, ενώ η φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, υπό τον Καθηγούμενο, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, προετοίμασε και προσέφερε προς όλους, σύμφωνα με την παράδοση που έλαβαν από τους παλαιούς  Πατέρες της και αγίους Γέροντες, μακαριστούς Ιάκωβο Τσαλίκη και Κύριλλο Γεραντώνη, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 007

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 004

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 005

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 006

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος χριστιανών προσήλθαν στο Μοναστήρι για να λατρεύσουν τον Μεταμορφωθέντα Κύριο, να τιμήσουν τον Μεγάλο Θαυματουργό Άγιο και προστάτη της Ιεράς Μονής Όσιο Δαυΐδ και να ασπασθούν την Χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα του, αλλά και για να βάλουν μετάνοια στους Τάφους των δύο μακαριστών Γερόντων Ιακώβου Τσαλίκη και Κυρίλλου Γεραντώνη, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν χιλιάδες χριστιανούς.

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 013

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 008

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 009

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 010

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 011

Panigiris Osiou David 5-6.8.2016 012

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΝΙΩΝ

Το Σάββατο 6 Αυγούστου το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Πρωτοδιάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Πόλη της Λίμνης, όπου, στον υπαίθριο χώρο του Κτιρίου Μελά, στην Παραλία της Λίμνης, παρέστη στην Εκδήλωση – Αφιέρωμα Μνήμης, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Λιμνίων, με θέμα: «ΛΙΜΝΗ – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ».

Ekdilosi Enosis Limnion 6.8.2016 001

Την Εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χαρούλα Μπελλάρα-Βλαχάκη, ενώ ομίλησαν εξαιρετικά, παρουσιάζοντας πολλά στοιχεία από το «Ευβοϊκό Δίστομο», όπως χαρακτηρίστηκε, ο κ. Δημήτριος Αποστόλου-Ελύμνιος, η κ. Σοφία Μπελλάρα και η κ. Ευαγγελία Αποστόλου.

Ekdilosi Enosis Limnion 6.8.2016 002

Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγάιων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, οι Ιερείς Ιωάννης Σεφέρης της Δάφνης και Ναούμ Σταύρου της Στροφυλιάς και πολλοί Λιμνιώτες, αλλά και επισκέπτες.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος κ. Καλυβιώτης, ενώ στην αποφώνησή του, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Κυρίας Προέδρου, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της γνώσεως της ιστορίας για την ζωή ενός Λαού.

Ekdilosi Enosis Limnion 6.8.2016 003

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΛΑΤΑΚΗ

Την Κυριακή 7 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στην πυρόπληκτη Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής, προς τιμήν του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου.

Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 002 Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 001

Στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Ιεροκήρυξ της Β. Ευβοίας, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, έψαλλε ο Χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής, ενώ στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Θεοδοσίου, καθώς και στην επέτειο τελέσεως των εγκαινίων του Ιερού Ναού, προ πέντε ετών, την ίδια ημέρα της πανηγύρεώς του.

Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 004 Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 003

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Βόρειο Εύβοια, ενώ οι φλόγες κύκλωσαν την Ιερά Μονή Γαλατάκη και τα Παρεκκλήσιά της μέσα στο δάσος, εν τούτοις τα κτίρια και οι Ναοί δεν έπαθαν απολύτως τίποτε, πρωτίστως χάρη στην πρόνοια και την αγάπη του Θεού, αλλά και την φροντίδα των εθελοντών, οι οποίοι θυσιαστικά διεφύλαξαν αλώβητο Μοναστήρι.

Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 006 Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 005

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: