Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ερώτηση για ΒΙΠΕ προς τον κ. Περιφερειάρχη

Ερώτηση για ΒΙΠΕ προς τον κ. Περιφερειάρχη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

laikh_suspeirwsh

 

 

 

Προς τον κ. Περιφερειάρχη
ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχετικά με την απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση του σταδίου Β1 του ΓΠΣ Δήμου Κηρέως.
Με απόφασή της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς ενέκρινε το στάδιο Β1 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως στο οποία συμπεριλαμβάνει και την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (ΒΙΠΕ).
Η απόφαση λήφθηκε παρά τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας που ζητούσαν την αφαίρεση της ΒΙΠΕ από το ΓΠΣ Κηρέως .
Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το ζήτημα λειτουργία ιδιωτικής ΒΙΠΕ στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας είναι ιδιαίτερα σοβαρό .Δεν είναι μόνο ζήτημα με οικολογική διάσταση αλλά θέμα που σχετίζεται με τον τρόπο ανάπτυξης της Χώρας, που στον δοσμένο συσχετισμό δυνάμεων λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σχετίζεται ακόμη με την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, υποθηκεύοντας την μελλοντική της αξιοποίηση κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Από αυτή τη σκοπιά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εναντιώνεται στην παραχώρηση ή στην εκχώρηση γης , δασικών εκτάσεων, γενικότερα δημόσιας, δημοτικής περιουσίας και στην αδειοδότηση της ΤΕΡΝΑ για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Εναντιώνεται στο πέρασμα της γης , του ορυκτού πλούτου ,του λιμανιού που βρίσκονται στην περιοχή «πρώην Σκαλιστήρη» και στην ευρύτερη περιοχή , στην ιδιοκτησία του ομίλου της ΤΕΡΝΑ.
Με δεδομένο ότι η απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος έρχεται να βάλει από το «παράθυρο» τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ σε λειτουργία ρωτάμε τι θα κάνετε να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ντούρου Σοφία
Γιώργος Γκικόπουλος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: