Home > Πολιτική επικαιρότητα > Επιστολή Πολιτικού Συμβούλιου της Λαϊκής Ενότητας προς τα τηλεοπτικά ΜΜΕ

Επιστολή Πολιτικού Συμβούλιου της Λαϊκής Ενότητας προς τα τηλεοπτικά ΜΜΕ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Λογότυπο Λαϊκής ΕνότηταςΛόγω της συνεχιζόμενης αποσιώπησης των δηλώσεων και δράσεων της ΛΑΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας απέστειλε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, τη σχετική επιστολή προς τις διευθύνσεις των τηλεοπτικών ΜΜΕ. Ακολουθεί η επιστολή:

Επιστολή Πολιτικού Συμβούλιου της Λαϊκής Ενότητας προς τα τηλεοπτικά ΜΜΕ

ΖΗΤΑΜΕ

Να σταματησει η πρακτική αποκλεισμού της Λ.Α.Ε. από τα Ραδιτοηλεοπτικά Μέσα

Κύριε Διευθυντά,

Κυρίες και κύριοι της Σύνταξης

Η Λαϊκή ενότητα, όπως γνωρίζετε, είναι ένας πολιτικός φορέας που στις πρόσφατες εκλογές τιμήθηκε από το 2,86% των πολιτών και για ελάχιστες ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή. Εκπροσωπείται στην ευρωβουλή με τον ευρωβουλευτή Ν.Χουντή. Ως εκ τούτου με βάση την κοινή πολιτική λογική αλλά και τις θεσμικές ρυθμίσεις που αναγνωρίζουν ειδική μεταχείριση σε μη κοινοβουλευτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή, η ΛΑ.Ε δικαιούται μιας πολύ διαφορετικής μεταχείρισης από την πλήρη αποσιώπηση.

Η ΛΑΕ έχει αναπτύξει και αναπτύσσει πολύπλευρη και έντονη δραστηριότητα για όλα τα μεγάλα ζητήματα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, ενώ αναγνωρίζεται από όλους η δυναμική που σημειώνει στο λαό και προπάντων ο διαφορετικός εναλλακτικός λόγος που εκπέμπει.

Δυστυχώς, όμως, από τα τηλεοπτικά μέσα, ιδίως, εκεί να πανελλαδικής εμβέλειας, έχει επιδειχθεί μέχρι τώρα μια πρακτική σχεδόν πλήρους αγνόησης των πολιτικών πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεών μας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνης είναι σχεδόν πλήρως αποκλεισμένος από ειδησεογραφία και από συμμετοχή σε ζωντανό διάλογο (συνεντεύξεις).

Παρόμοια κατάσταση ισχύει με τις παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτή μας Ν.Χουντή

Δεν διασφαλίζεται ούτε η ελάχιστη κάλυψη των ανακοινώσεων της ΛΑ.Ε από τα δελτία ειδήσεων, παρότι τροφοδοτείστε έγκαιρα με τοποθετήσεις μας για όλα, σχεδόν, τα θέματα.

Υπάρχει αποκλεισμός από όλες τις εκπομπές λόγου με φωτεινή εξαίρεση κάποιες εντελώς περιορισμένου αριθμού συμμετοχές στελεχών μας, κυρίως σε σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση αντίκειται στη δημοκρατία, είναι ανισότιμη και μεροληπτική και σας ζητάμε να την αλλάξετε.

Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ενημερώνεται ουσιαστικά για όλες τις απόψεις όσο ενοχλητικές και αν είναι για τον σημερινό καταστροφικό μνημονιακό καπιταλισμό και η ΛΑΕ έχει το δικαίωμα στοιχειωδώς δίκαιης μεταχείρισης από τα μέσα που διαχειρίζονται το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων.

Και επειδή σήμερα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη διαπλοκή και τον ρόλο των τηλεοπτικών μέσων, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι διακηρύξεις του καθενός κρίνονται στην πράξη.

Δεν μπορεί να θέλει να πλήξει τη διαπλοκή μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να κάνει κυβερνητική πλύση εγκεφάλου και να λογοκρίνει τη ΛΑ.Ε, ενώ από την άλλη δεν μπορεί να αποποιούνται τη διαπλοκή ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα όταν, για παράδειγμα, πνίγουν τη φωνή της ΛΑ.Ε και εγκλωβίζουν μεθοδευμένα την ενημέρωση σε ένα στείρο μνημονιακό διπολισμό και σε «αρεστές» αντισυστημικές φωνές.
Αναμένοντας τις ενέργειες σας
Μετά τιμής
Το Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: