Home > Πολιτική επικαιρότητα > Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, για τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί

Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, για τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΓΣΕΒΕΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ως έχει:

“Χθες η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμαρτυρόμενη για τη πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον οίνο. Η επιστολή έχει ως εξής:
« Στο Σ/Ν: Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, προβλέπεται ειδικός φόρος κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού (άρθρο 14).
Αυτό το καθαρά εισπρακτικό μέτρο, όπως άλλωστε υπονοείται και από της αιτιολογική έκθεση του Σ/Ν, εάν εφαρμοστεί θα πλήξει έναν από τους πλέον παραγωγικούς και παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σημειώστε ότι κανένα κράτος – μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης που είναι χώρα παραγωγής οίνου, δεν έχει επιβάλει Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Οι χώρες που το κάνουν αυτό είναι εκείνες που δεν παράγουν κρασί, για προφανείς λόγους.
Στην χώρα μας η μεγάλη πλειοψηφία των οινοποιητικών επιχειρήσεων είναι μικρές, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς πρόκειται για καθετοποιημένες μονάδες που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις. Υπολογίζονται σε πάνω από 700 και απασχολούν περίπου 20.000 εργαζόμενους ενώ συνεργάζονται και με περίπου 200.000 αμπελουργούς.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι με την διάταξη αυτή, εκτός από την ανάπτυξη της παραοικονομίας που αναμένεται, δημιουργούνται και συνθήκες ολιγοπώλησης της αγοράς.
Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναλάβουμε ότι τέτοιες πολιτικές που ακόμα και εάν βραχυπρόθεσμα έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα ως προς το σκέλος των δημοσίων εσόδων, μεσοπρόθεσμα οι επιπτώσεις τους θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για την βιωσιμότητα παραγωγικών μονάδων της χώρας μας, την απασχόληση και τελικά και στην μείωση των εσόδων του δημοσίου που είναι και ο αρχικός τους σκοπός».”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: