Home > Πολιτική επικαιρότητα > ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Eranos Agapis 2015

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, ως έχει:

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.
Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 19 Δεκεμβρίου 2015 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.
Για την σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξαπέστειλε την υπ’ αριθμόν 89 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, ενώ έχει προσκαλέσει σε δύο ακόμη κατά τόπους Συνάξεις, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στην Ιστιαία και το Προκόπι, όλους τους Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό αυτό έργο, όπου πρόκειται να δώσει τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και να τους δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.
Ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015, ποσό της τάξεως των 1.937.252,67 € για το φιλανθρωπικό της έργο.
Επίσης, η Τοπική μας Εκκλησία, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Κράτος, το ποσό των 78.32,34 €.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων οικονομικών βαρών, που έχουν «γονατίσει» το Λαό μας, αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν και πιο φτωχοί από μας, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η 89Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

Αγαπητά μου παιδιά,
Στην εποχή μας, όλοι οι άνθρωποι της γης μιλούν για την αγάπη, ζητούν την αγάπη, ελπίζουν στην αγάπη. Κι’ ενώ ο λόγος της αγάπης περίσσευσε, τα έργα της ανθρώπινης κακίας, που συναντούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εκφάνσεις της δικής μας καθημερινής ζωής, επιβεβαιώνουν την θλιβερή διαπίστωση του ιερού Ευαγγελιστού: «δια το πληθυνθήναι την ανομίαν, εψύγη η αγάπη των πολλών» (Ματθ. 24, 12).
Παρά την ανθρώπινη κακία, όμως, η Εκκλησία δεν παύει να ελπίζει στην αγάπη, και αυτή Της την ελπίδα, η οποία έχει υπόσταση, να την κάνει κήρυγμα ζωής προς τον κόσμο: Ελπίδα μας είναι ο Χριστός, που πρώτος μας αγάπησε μέσα στην φτώχεια μας και μας χάρισε ζωή και περίσσευμα ζωής (Ιωάν. 10, 10).
Η Τοπική μας Εκκλησία, με οδηγό αυτήν την αδιάψευστη ελπίδα της αγάπης του Χριστού, αγωνιά και αγωνίζεται καθημερινώς, για την ζωή εκείνων που δεν έχουν «που την κεφαλήν κλίναι» (Ματθ. 8, 20) και, σαν μάνα στοργική, ανταποκρίνεται στις αγωνίες, τους πόνους, τις θλίψεις και τους αγώνες των παιδιών Της, αλλά και τους εκτός Αυτής ευρισκομένους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος η θρησκεύματος.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουμε κι’ εφέτος τον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, από την Κυριακή 13 έως και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015. Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε όλοι στον Έρανο. Κανείς ας μην κλείσει την πόρτα στους προθυμοτάτους εθελοντές της αγάπης, οι οποίοι θα διατρέξουν και φέτος τους δρόμους των Ενοριών μας για να διακονήσουν τον ανθρώπινο πόνο.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη. Όλοι ίσως στερούμεθα, κι’ όμως ο Κύριος επήνεσε το δίλεπτο από το υστέρημα της πτωχής χήρας. Τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσεως, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να μη χάσουμε την αγάπη και να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ενδεείς αδελφούς μας.
Η Ιερά Μητρόπολίς μας, με την δική σας αμέριστη βοήθεια και αγαπητική συμπαράσταση, από 1ης Νοεμβρίου 2014 έως και την 31η Οκτωβρίου 2015, εδαπάνησε σε φιλανθρωπικά έργα αγάπης, το ποσό του των 1.937.252,67 €.
Αγαπητά μου παιδιά,
Όλοι μαζί, «μια ψυχή συναθλούντες», ας διακονήσουμε τους συνανθρώπους μας με θυσιαστική αγάπη. Αυτή η αγάπη θα μας καταστήσει αξίους, να υποδεχθούμε και να φέρουμε στην καρδιά μας την αιώνια Αγάπη, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Ευχαριστών, εκ των προτέρων, ένα έκαστον προσωπικώς για την όποια προσφορά σας, διατελώ,
Με πατρική στοργή και αγάπη.”

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
† ο Χαλκίδος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Eranos Agapis 2015 - Synaxi Xalkidos 2.12.2015 001 Eranos Agapis 2015 - Synaxi Xalkidos 2.12.2015 002 Eranos Agapis 2015 - Synaxi Xalkidos 2.12.2015 003

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: