Home > Πολιτική επικαιρότητα > Δήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου για μεταναστευτικό και προσφυγικό

Δήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου για μεταναστευτικό και προσφυγικό


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Κωνσταντοπούλου

Στη συνέντευξη Τύπου των Αντιρατσιστικών Κινητοποιήσεων, Εκδηλώσεων και Δράσεων που θα γίνουν από τις 18 ως τις 21 Μάρτη στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας με σύνθημα «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο» η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

“Αντίσταση του ίδιου του λαού αυτού που ενώ δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, αντιστέκεται μέσα από την ψυχή του, από το απόθεμα κι απ’το περίσσευμα των αισθημάτων αλληλεγγύης και πολλές φορές επιλέγει να στερηθεί εκείνα τα οποία του είναι αναγκαία και απαραίτητα προκειμένου να τα μοιρασθεί ή να τα δώσει. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαμε κάνει μια πρωτοτυπία με το Θανάση (Κούρκουλα): είχαμε… είχα υποδεχθεί στη Βουλή το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Συλαλλητήριο και είχαμε κάνει μια συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής όπου μετείχαν όλες οι μεταναστευτικές κοινότητες και τα αντιρατσιστικά κινήματα και οι αντιφασιστικές συλλογικότητες. Νομίζω ότι ήταν πολύ παιδαγωγική τότε για τους πολίτες, εγώ το είχα χαρεί πολύ. Υπέστημεν σφοδρή κριτική γιατί δεν καλέσαμε τα κόμματα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα – αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο, και αντιλαμβάνεστε και τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγείται η κοινή γνώμη και τη δόλια υπονόμευση, κυρίως, της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής δράσης. Νομίζω ότι φέτος αποτελεί δημοκρατικό καθήκον, όχι απλώς εκδήλωση δικαιώματος. Δημοκρατικό καθήκον η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έχετε ετοιμάσει. Εγώ θέλω να σας συγχαρώ για την αφοσίωση και την επιμονή που είναι πιο μεγάλη αρετή από την υπομονή και θα είμαι, εννοείται, πάντοτε συμπαραστάτρια και ενεργή σε ό,τι γίνεται στο επίπεδο της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και της συμπαράστασης και συνδρομής στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο. Και στην ανάγκη επιμόρφωσης των παιδιών, κυρίως, και της νεολαίας σε σχέση με το ποιό είναι το δημοκρατικό και δικαιωματικό κεκτημένο γιατί αυτά τα οποία τίθενται υπό διαπραγμάτευση ή υπό συζήτηση είναι εκτός διαπραγμάτευσης κι εκτός συζήτησης. Είναι απολύτως κατοχυρωμένα και δεν μπορεί υπό καμμίαν έννοια να μπούνε σ’ένα σουρωτήρι ή σε μια παλάντζα διαπραγμάτευσης ως αντίδοτα ή αντίδωρα ή αντίβαρα σε σχέση με μνημονιακές υποχρεώσεις και ούτω καθ’εξής. Θεωρώ εγκληματικό στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται, να μπαίνουν στο παζάρι ανθρώπινες ψυχές με οικονομικά μέτρα που, επίσης, αφορούν ανθρώπους. Θεωρώ κατάντια της Ευρωπαϊκής Ένωσης την καταρράκωση κάθε έννοιας σεβασμού στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια. Και, βεβαίως, συντάσσομαι με όλη την πολύ μετρημένη κριτική που έγινε στην Ελληνική Κυβέρνηση που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των συμβολισμών των πράξεών της αλλά και της απραξίας της σε σχέση με το προσφυγικό και μεταναστευτικό”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: