Home > Πολιτική επικαιρότητα > Δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΤΕΕ σχετικά με τα περιοριστικά μετρά στην πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΤΕΕ σχετικά με τα περιοριστικά μετρά στην πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου απο τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας, ως έχει: “Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. με την απόφασή της για περιορισμούς στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του Τ.Ε.Ε. σε όσους Διπλ. Μηχανικούς δεν εξοφλήσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, βρίσκεται απέναντι στους Μηχανικούς.
Ακόμη και με τη νέα διασκευασμένη ανακοίνωση, σε μία εποχή όπου οι οικονομικές συγκυρίες στραγγαλίζουν τους συναδέλφους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, το ΤΕΕ αντί να σταθεί αρωγός τους, αντί να προασπιστεί τα συμφέροντά τους, ασχολείται με την εισροή εισόδων στο ταμείο του.
Μετά τα “παράβολα” για τις εξετάσεις των Ελεγκτών Δόμησης και για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, η Δ.Ε. του ΤΕΕ επιτείνει την πίεση σε μερίδα Διπλ. Μηχανικών καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλόμενες εισφορές, υπό την απειλή της μερικής αποκοπής τους από την άσκηση του επαγγέλματός τους.
Μετά από τον Αύγουστο, όποτε κι η μεγαλύτερη μερίδα των μηχανικών κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να ενταχθεί στις διατάξεις των 100 δόσεων για τις υπέρογκες οφειλές στο ασφαλιστικό μας Ταμείο, μετά τον Σεπτέμβριο, όπου κατά τον δύσκολο οικονομικά αυτόν μήνα, ο μηχανικός κλήθηκε να πληρώσει τις εισφορές του Α’ εξαμήνου 2015 στο ΤΣΜΕΔΕ, υπό το βάρος της απειλής της αποπομπής από τις διατάξεις για τη ρύθμιση των δόσεων του ταμείου, η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για το Νοέμβριο (παράλληλα με άλλους αναμενόμενους φόρους λ.χ. ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου ελεύθερου επαγγελματία κ.α.)
Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας δεν αντιτίθεται στην πληρωμή των οφειλομένων συνδρομών. Αντιτίθεται όμως και καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθεί η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. προκειμένου να συλλέξει το Τ.Ε.Ε. αυτές τις εισφορές, αλλά και στην εφαρμογή τέτοιων περιοριστικών μέτρων, χωρίς τουλάχιστον να δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους να διαχειριστούν τις οφειλές τους με βιώσιμο για αυτούς τρόπο.

Ζητούμε

από τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. να αλλάξει την απόφασή της με πολύ ευνοϊκότερους όρους για την αποπληρωμή των οφειλών όπως :
• μεγάλο αριθμό δόσεων συνοδευόμενο και από μικρό ποσό δόσης
• ευελιξία όσον αφορά σε πιθανή ασυνέπεια (να μπορεί ο μηχανικός να παραλείψει τουλάχιστον δύο δόσεις κατ’ έτος)
• διαγραφή οφειλών σε ειδικές περιπτώσεις που ο μηχανικός αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (υγείας, κατάσχεσης ή αποδεδειγμένης αδυναμίας κλπ) και
• να προβεί σε μείωση των εισφορών στα επίπεδα των υπολοίπων επιμελητηρίων.

Απαιτούμε πλέον από την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των Διπλ. Μηχανικών, όπως αυτό αρμόζει και να μην λαμβάνει σκληρές αποφάσεις που τελικώς μειώνουν το Τ.Ε.Ε. στη συνείδηση όλων των μηχανικών.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας:

1Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών N. Ευβοίας θέλει να ευχαριστήσει το συνάδελφο Γιάννη Κατσικογιάννη για τη μεγάλη συνεισφορά του τα τελευταία 5 χρόνια. Ειδικότερα στις δύο συνεχόμενες θητείες του, στην Προεδρία του συλλόγου μας, η προσφορά του ήταν καταλυτική και συνέβαλε στην ενεργοποίηση του συλλόγου προς όφελος των μελών του.
Τα δύσκολα αυτά χρόνια για όλους τους μηχανικούς, δραστηριοποιήθηκε έντονα ως Πρόεδρος και λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και τα δικαιώματα των συναδέλφων του.
Ο συνάδελφος Γιάννης Κατσικογιάννης ως πολύτιμο μέλος του Συλλόγου μας, πάντα θα βοηθά, θα συμβουλεύει και θα συμμετέχει με την πολύτιμη εμπειρία του και πιθανότατα στο μέλλον ως ενεργό μέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το σύλλογο γενικότερα.”

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας

1

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: