Home > Πολιτική επικαιρότητα > Γιώργος Ακριώτης: Νέα φιλοσοφία στην εκπαίδευση

Γιώργος Ακριώτης: Νέα φιλοσοφία στην εκπαίδευση


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΑΚΡΙΩΤΗΣ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γιώργου Ακριώτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας “το Χωνί”, με αφορμή το Νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση. Άρθρο που αφενός περιγράφει τις τομές που γίνονται στο εκπαιδευτικό από τη θέση της κυβέρνησης αλλά και τις αντιδράσεις του “μνημονιακού μπλοκ” από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

“Υπερψηφίστηκε την Τρίτη το νομόσχεδιο που αφορούσε τα επείγοντα μέτρα για την εκπαίδευση. Κινούνται αποφασιστικά στην κατεύθυνση που θέλουμε. Ως εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος του εκπαιδευτικού κινήματος, συνταξιοδοτημένος πολύ πρόσφατα, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη φιλοσοφία και την εξειδίκευση του νομοσχεδίου.
Δεν είναι τυχαίο που έχει τόσες αντιδράσεις από θιασώτες του ταξικού αποκλεισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συγκέντρωση «κατσαρόλα» της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», με εκφραστές «καθημερινούς πολίτες» όπως τους κκ Διαμαντοπούλου, Τζήμερο, Φορτσάκη, Πεταλωτή, Άδωνι κλπ. Πίσω από τα ιδεολογήματα της «αριστείας» και της «ήσσονος προσπάθειας», πίσω από την εμμονή ότι παιδεία σημαίνει παίδεμα, κρύβεται μια πεζή αλήθεια. Το «παίδεμα» δεν προορίζεται για τα παιδιά της αστικής τάξης, που δεν χρειάζεται να δώσουν πανελλήνιες, αλλά για τα δικά μας παιδιά. Δεν έχει στόχο τη μόρφωση αλλά τον αποκλεισμό από τη μόρφωση. Και δεν έχει στόχο την απελευθερωτική γνώση αλλά την πειθαρχία, γιατί το σύστημα χρειάζεται πειθαρχημένους εργαζόμενους.
Φωνάζουν λοιπόν, που τα πειραματικά σχολεία μπαίνουν στην υπηρεσία του λαού, προκειμένου να εξάγονται συμπεράσματα αναγκαία για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Φωνάζουν που αναμορφώνεται το εξεταστικό σύστημα. Δίνονται στα παιδιά περισσότερες επιλογές. Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων που γιγάντωσε τα φροντιστήρια, τον σχολικό αποκλεισμό και τη διαρροή. Αποσυνδέεται η Α και Β τάξη Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφαιρώντας τεράστιο βάρος από τους ώμους των μαθητών και των οικογενειών τους. Και τίθεται η βάση στο 9.5, γιατί το σχολείο δεν πρέπει να αποκλείει αλλά να στηρίζει. Φωνάζουν που επανασυστήνονται οι τομείς που καταργήθηκαν στην τεχνική εκπαίδευση και επαναπροσλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί. Γιατί χάνουν έτσι την πελατεία τους τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Και φωνάζουν για τον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Όπου καταργείται η κομματική επιλογή μέσω της συνέντευξης και αντικαθίσταται με τον συνυπολογισμό της ψήφου του συλλόγου διδασκόντων.
Εμείς όμως, εμπιστευόμαστε τους εργαζόμενους και τη δημοκρατία περισσότερο από τα μαγειρέματα των «ημετέρων». Με αυτό το πνεύμα και θα συνεχίσουμε. Όχι μόνο στην Παιδεία αλλά σε όλους τους τομείς. Γιατί αυτό το πνεύμα είναι ο μονόδρομος της Αριστεράς”.

Γιώργος Ακριώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: