Home > Hot ! > Ανακοίνωση του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιστιαίας

Ανακοίνωση του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιστιαίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

gumnist (3)Το Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιστιαίας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 σε τακτική συνεδρίαση των μελών είχε καλέσει και τα παιδιά του 15μελούς του ιδίου σχολείου να πουν και αυτά τη γνώμη τους για τον αποκριάτικο χορό που σκεφτόμασταν να οργανώσουμε.
Μέσα στην όλη συζήτησή μας, ανέφεραν την πρόθεση του Γυμνασιάρχη κ. Καμπούρογλου να ενταχθεί η «ενίσχυση γλωσσομάθειας» στην ώρα των Γερμανικών επειδή δεν υπάρχει έως αυτή τη στιγμή αναπλήρωση της θέσης και να κάνουν Γαλλικά χωρίς βαθμολογία η Β+Γ τάξη.
(Σημειώνουμε εδώ ότι η ενίσχυση γλωσσομάθειας αφορά τη Γλώσσα που ήδη διδάσκεται και δεν είναι η Γαλλική). Τα παιδιά είναι ήδη αποφασισμένα για κατάληψη -ως μέσον πίεσης και διαμαρτυρίας- για την απόφαση του Διευθυντή, λέγοντας ότι δεν τους δείχνει το έγγραφο, που υποστηρίζει πως υπάρχει, για την ενέργεια αυτή.
Τους απαντήσαμε λοιπόν ότι θα προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε αλλά και ότι τα στηρίζουμε σε αυτό που θα αποφασίσουν. Δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι συμφωνούμε και σαφέστατα δεν τα παροτρύναμε. Η απόφασή μας αυτή εξ’ άλλου δεν ήταν ομόφωνη αλλά υπήρξε πλειοψηφία.
Την Δευτέρα 25/1/2016 μια ομάδα του Δ.Σ. ανέβηκε στο γραφείο του Διευθυντή και μέσα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πρόθεση των παιδιών για κατάληψη. Ο ίδιος μας είπε ότι η ενέργεια είναι παράνομη και να μην προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 μετά από τηλεφώνημα των μαθητών προς μέλος του Δ.Σ. των γονέων ότι ενώ έχουν κλείσει την είσοδο ο Διευθυντής και κάποιος καθηγητής εισχώρησαν στο χώρο απειλώντας τα, ότι θα πάρουν την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Τους ζητήθηκε να κάνουν ψηφοφορία για την πλειοψηφία των μαθητών που συναινούν στην κατάληψη. Τα παιδιά γι’ αυτή την ημέρα έκαναν αποχή. Ζήτησαν να έχουν τα χαρτιά για την ψηφοφορία και δεν αρνηθήκαμε.
Μέλος του Δ.Σ. ανέβηκε στο γραφείο που βρισκόταν ομάδα του 15μελούς και προσπάθησε να μάθει αν πιθανά υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός από αυτή.
Έστω μείωση διδακτικού ωραρίου και ο Διευθυντής είπε όχι δεν γίνεται για διαδικαστικούς λόγους του προγράμματος του σχολείου. Ξαναζητήθηκε να δείξει το έγγραφο το οποίο επικαλείται για την ενίσχυση γλωσσομάθειας, όμως δεν το έδειξε. Το μέλος του Δ.Σ. κατεβαίνοντας από το γραφείο, ούτε μοίρασε χαρτάκια, ούτε παρότρυνε μαθητές για κατάληψη.
Από το μεσημέρι της Τρίτης ως γονείς πάνω απ’ όλα, προσπαθήσαμε επανειλημμένες φορές να ηρεμήσουμε τα εξαγριωμένα πνεύματα με αποτυχία, λέγοντας τους να μας αφήσουν περιθώριο να κινηθούμε με πιό ήρεμο τρόπο. Οι μαθητές ήταν ανένδοτοι και όπως έλεγαν το κάνουν γιατί απειλήθηκαν. Αναφέρω ότι και μέλος του Δ.Σ. το ίδιο βράδυ ανώνυμα απειλήθηκε με εισαγγελέα. Την Τετάρτη συντάχθηκε ένα έγγραφο που θα αποσταλεί στο Διευθυντή του Γυμνασίου και θα κοινοποιηθεί και στη Δευτεροβάθμια Χαλκίδας υπογεγραμμένο από τα μέλη του Δ.Σ. για να μας απαντηθούν κάποια ερωτήματα. Επίσης την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Καμπούρογλου υποσχέθηκε στα παιδιά πως υπάρχει λύση για το θέμα και τα ΑΦΗΣΕ να κάνουν ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
Σήμερα Πέμπτη 28.1.2016, μας ενημέρωσαν ότι μια ομάδα γονιών κάποιων καθηγητών και του Διευθυντή ήταν στο δρόμο έξω από το σχολείο, εκφοβίζοντας τα να ανοίξουν την πόρτα ότι έχουν καλέσει αστυνομία και εισαγγελέα.
Το Δ.Σ. Γονέων δεν είναι μόνο για χορούς και για να προσφέρει υλικά αγαθά για να ελαφρύνει τα τεράστια έξοδα του σχολείου, ούτε μόνο για εθελοντική εργασία. Δεν πληρωνόμαστε ενώ σε αντίθεση, διαθέτουμε πολύτιμο ελεύθερο χρόνο, όπως επίσης είναι αρκετές οι φορές που ακούμε κακόβουλα σχόλια από μερίδα συνανθρώπων μας που κρίνουν εκ του ασφαλούς. Ο Σύλλογος δεν είναι κατά του διαλόγου από κοινού και αυτών που συμφωνούν και αυτών που διαφωνούν. Πρέπει όμως να σεβόμαστε και την ανάγκη διαμαρτυρίας των ανήλικων παιδιών μας γιατί είναι αυτά που αύριο θα βγουν σε μια κοινωνία ενηλίκων.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου Ιστιαίας
Η πρόεδρος
Γεροστάθη Αναστασία

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: