Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ανακοίνωση Σωμ. εργαζομένων σε ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ

Ανακοίνωση Σωμ. εργαζομένων σε ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 26 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις του πτηνοσφαγείου στην Τανάγρα, κάναμε για μία ακόμη φορά καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα τον πολύμηνο αγώνα μας για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Η μαζική παρουσία των συναδέλφων απέτρεψε τα σχέδια της εργοδοσίας να βάλει μπρος την παραγωγή χωρίς τους εργαζόμενους που είναι στο σωματείο.

Καταλυτική ήταν η παρουσία και στήριξη του κλαδικού συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας και της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και άλλων δυνάμεων. Η παρουσία όλης της αστυνομικής δύναμης της περιοχής δεν μπόρεσε να γίνει εμπόδιο στο δίκαιο αγώνα μας για δουλειά με δικαιώματα.

Η εργοδοσία δεν μπορεί να δεχτεί ότι είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι στα πτηνοσφαγεία πανελλαδικά που έχουμε δικαιώματα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα πετσοκόψει. Έχει τη στήριξη όλων των βιομηχάνων αλλά και της κυβέρνησης.

 

05/01/2016 αναστείλαμε έπειτα από δεσμεύσεις της εργοδοσίας και μετά από 53 ημέρες την απεργία που είχε αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων μας. Επιστρέψαμε στη δουλειά συνεχίζοντας με άλλες μορφές τον αγώνα μας. Η εργοδοσία μη τηρώντας τις δεσμεύσεις έκανε απολύσεις και εφάρμοσε 2 ήμερη εργασία στους απεργούς.

31/03/2016 σταμάτησαν τα 2 ήμερα και συνεχίστηκαν οι απολύσεις. Όσοι από τους απεργούς δεν απολύθηκαν βγήκαν σε υποχρεωτική άδεια που συνεχίζει μέχρι σήμερα όταν την ίδια στιγμή άλλοι συνάδελφοι κάνουν υπερωρίες. Παράλληλα η απληρωσιά συνεχίζεται ενώ η εργοδοσία προσπαθεί να σπάσει την ταξική ενότητα των εργαζομένων και να πάρει με το μέρος της συναδέλφους.

26/05/2016 η εργοδοσία προσπάθησε να ανοίξει τις εγκαταστάσεις στην Τανάγρα με νέο προσωπικό που είχε προσληφθεί από τον ΝΙΤΣΙΑΚΟ. Την ίδια στιγμή συνάδελφοι μέλη του σωματείου που είναι  εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις συνέχιζαν να είναι σε υποχρεωτική άδεια. Ξημερώματα που θα ξεκινούσε η παραγωγή αποφασίσαμε να πάμε και εμείς να εργαστούμε στα πόστα μας διεκδικώντας να μπούμε όλοι για δουλειά, παλιοί και νέοι εργαζόμενοι.
Ο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ απάντησε με μήνυση στην αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όμως μπροστά στην μαχητική παρουσία μας η παραγωγή τελικά δεν μπήκε μπροστά.

Μετά από τα παραπάνω και με παρέμβαση της Ομοσπονδίας ορίστηκε συνάντηση με τον ΝΙΤΣΙΑΚΟ την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου και έτσι έληξε η κινητοποίηση.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Σε εγκαταστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα που επίσης ανέλαβε τη διαχείριση ο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ από τον ΖΟΥΡΑ, αντίθετα με το ότι γίνεται στην Τανάγρα, κρατάει το παλιό προσωπικό που όμως σε εκείνες τις περιπτώσεις είχε ήδη ισοπεδωμένα δικαιώματα.

Σοβαρές ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις έχει η κυβέρνηση που έχει λάβει γνώση από τα τέλη του 2015 όμως τα σχέδια της εργοδοσία συνεχίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο.

 

Εν όψη της συνάντησης της Τρίτης αλλά και για να αποφασίζουμε τις επόμενες ενέργειές μας προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα που συνεχίζουν να οφείλονται και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με ψηφίσματα και κάθε άλλο τρόπο την ταξική τους αλληλεγγύη και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, για την υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων και αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Τους καλούμε να δηλώσουν την παρουσία τους στη Συνέλευση της Κυριακής.

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

 

Διεκδικούμε:

  • Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων.
  • Εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Eργαζομενοισε ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: