Home > Hot ! > Βραδυφλεγής βόμβα η χωματερή στην Κύμη !

Βραδυφλεγής βόμβα η χωματερή στην Κύμη !There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα σκουπίδια απείλησε την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ανέδειξε την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής

Σε σοβαρή εστία μόλυνσης για την υγεία των κατοίκων της περιοχής στην Κύμη, και όχι μόνο, μετατράπηκε η αυθαίρετη χωματερή στο δήμο μας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 31/7/20. Η χωματερή πλέον δεν υπάρχει έχει κλείσει από την στιγμή που δημιουργήθηκε ο Σ.Μ.Α., ο οποίος δεν έχει μπει σε λειτουργία.

Σαν αποτέλεσμα τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στο δρόμο για την μεταφόρτωση τους. Η δυσλειτουργία της ανεξέλεγκτης χωματερής καθιστά προβληματική τη συγκομιδή και αποκομιδή τους, καθώς τα απορριμματοφόρα ξεφορτώνουν στην κυριολεξία τα απορρίμματα στην είσοδο της παλιάς χωματερής δηλαδή στον δρόμο που με τους δυνατούς ανέμους και λόγω του υπερβολικού όγκου τους το καλοκαίρι διασκορπίζονται στην γύρο δασική έκταση.

Το πρόβλημα της μη φύλαξης έχει σαν αποτέλεσμα την εναπόθεση των σκουπιδιών ανεξέλεγκτα από τον οποιονδήποτε, ξαναήρθε στο προσκήνιο με την πυρκαγιά και αναδείχτηκε με την μορφή επίκαιρης ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέκη Κώστα.

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μετά την τοποθέτηση του, φαίνεται ότι χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές των υπευθύνων-ανεύθυνων που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και να αποπροσανατολίσουν την όλη συζήτηση και να μπερδέψουν τον κόσμο που παρακολουθούσε.

Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος που αμφισβήτησε τα λεγόμενα του επικεφαλής, λέγοντας του ότι δεν έχεις πάει στο χώρο της χωματερής και ακολούθησε ο «υπεύθυνος» αντιδήμαρχος καθαριότητας λέγοντας ότι η πυρκαγιά στα σκουπίδια ήταν εσκεμμένη ενέργεια και ο χώρος είναι πεντακάθαρος δείχνοντας φωτογραφίες από το κινητό του.
Ωστόσο η κατάσταση και τα γεγονότα από το σημερινό (20/8/2020) φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτουμε τους διαψεύδει και δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη καθώς αυξάνει των κίνδυνο για νέες εκδηλώσεις με την άναρχη εναπόθεση των σκουπιδιών καθ’όλη την διαδρομή μέχρι την χωματερή. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, που χρόνια τώρα καθυστερεί την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση των σκουπιδιών, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για την καθαριότητα.

Στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε φαίνεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Κύμη και τα σκουπίδια γύρω από αυτόν καθώς και η περιοχή που κάηκε στις 31 Ιούλη.

Ακολουθεί ολόκληρη τοποθέτηση του Κώστα Κέκη:

« Στην πόλη της Κύμης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή βιώσαμε για άλλη μια φορά τις συνέπειες που επιβάρυναν και επιβαρύνουν την υγεία μας μολύνουν το περιβάλλον από την επικίνδυνη εκπομπή διοξινών από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο των σκουπιδιών στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (πρώην χωματερή).
Στον εξωτερικό χώρο της πρώην χωματερής της Κύμης στις 31/7/20 ξέσπασε πυρκαγιά που γρήγορα επεκτάθηκε στο περιαστικό δάσος. Ο χώρος αυτός έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή δεν υπήρχε φύλακας παρά μόνο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και για λίγες μόνο ημέρες. Ο καθένας μπορεί να εναποθέσει στη χωματερή ότι σκουπίδι θέλει, υπολείμματα καλλιεργειών, μπάζα από οικοδομές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Κύμης, ενώ η πυρκαγιά και η μόλυνση που προκάλεσε δημιούργησαν έντονη ανησυχία λόγω και της εγγύτητας στα σπίτια.
Με την άμεση κινητοποίηση που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού βέβαια στο πέρασμα της έκαψε 20 στρεμμάτων δασικής έκτασης από έναν πνεύμονα ζωής της πόληςμας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατεύθυνση του ανέμου ήταν τέτοια ώστε τα μέτωπα της φωτιάς να μην έχουν κατεύθυνση προς την πόλη της Κύμης, έτσι από τύχη αποτράπηκαν τα χειρότερα.
Διαπιστώσαμε ότι μετά το τέλος της επιχείρησης για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς η Δημοτική Αρχή δεν είχε δείξει την δέουσα προσοχή και εξακολουθεί να μην ασχολείται επαρκώς με το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά τους σκουπιδότοπους μιας και ο όγκος τους αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σημειώνουμε ότι στο τμήμα του βουνού που είναι η χωματερή και εκδηλώθηκε η φωτιά, η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη καθώς αυξάνει των κίνδυνο για νέες εκδηλώσεις με την άναρχη εναπόθεση των σκουπιδιών.
Σήμερα και μετά την εκδήλωση της φωτιάς φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ η οριστική λύση για την διευθέτηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων τόσο στην Κύμη όσο και στο Αλιβέρι και επισημαίνουμε ότι αποτελεί άλλη μια «βόμβα» για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή του Αλιβερίου ο σκουπιδότοπος του που μεγαλώνει με σταθερά βήματα όπως διαπιστώνουν όλοι οι συμπολίτες μας.
Ενάντια σ΄ αυτή την εξέλιξη ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να μας πει τι προτίθεται να κάνει για τα μέτρα που χρειάζονται:
• Για τη φύλαξη και οριοθέτηση του Σ.Μ.Α. της Κύμης και του Αλιβερίου.
• Για την οργανωμένη και μελετημένη σε συνεργασία με τους δασολόγους του Δασαρχείου δενδροφύτευση της καμένης έκτασης με ανάλογο κρατικό κονδύλι.
• Για την τοποθέτηση και λειτουργία τωνδεξαμενών νερού για πυρόσβεση στο χώρο των Σ.Μ.Α.»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: