Home > Hot ! > Βόρεια Εύβοια: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Πρεμιέρα Καθαρά Δευτέρα

Βόρεια Εύβοια: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Πρεμιέρα Καθαρά Δευτέρα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Μέρος 1ο: Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

Σας προσκαλούμε στην πρώτη διαδικτυακή προβολή του πρώτου μέρους του ντοκιμαντέρ, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 9μμ. Μία ώρα γεμάτη μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα περί «εντολής μη κατάσβεσης», και την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τα link για τη σύνδεσή σας θα ανακοινωθούν είναι:

Topic: to sxedio’s Personal Meeting Room

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/5154332348

 

https://www.youtube.com/channel/UCncOPU8x6_AoFNbgO0mGxgQ

 

Από το ΖΟΟΜ θα μπορείτε να συμμετάσχετε και στην συζήτηση μετά, με ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

 

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ (το ΓΙΑΤΙ κάηκε η Βόρεια Εύβοια) ήδη ετοιμάζεται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ δείτε εδώ:

https://tosxedio.com/?cat=12

 

Κοινοποιήστε Αφειδώς

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, θρηνεί για τον χαμό της Βορείου Ευβοίας.

Έναν χαμό ολοκληρωτικό, από άκρη ως άκρη, που και αν ακόμη δεν ήταν προδιαγεγραμμένος  αφέθηκε να συμβεί.

Το Σχέδιο είναι ένα ένα ντοκιμαντέρ, ή καλύτερα με ένα ντοκουμέντο για το πως και το γιατί χάθηκε όλος αυτός ο φυσικός πλούτος, γιατί εξαφανίστηκαν οι πόροι ενός κόσμου που επέλεξε να ζήσει απλά, σε αρμονία με τη φύση.

Αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα γεγονότα απευθυνόμενοι σε αυτούς που τα έζησαν, τους ανθρώπους που τα έβαλαν με τις  φλόγες και έσωσαν τα χωριά τους. Αποφασίσαμε να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων και στους υπόλοιπους από μας, ώστε η μνήμη να διατηρηθεί πριν η προπαγάνδα υπερνικήσει. Με την κάμερα στο χέρι (κυριολεκτικά), ταξιδεύουμε στα γνώριμα μέρη της παιδικής μας ηλικίας και καταγράφουμε το πως οι αναμνήσεις μιας ζωής ντύθηκαν τα χρώματα του πένθους. Με σφίξιμο στην καρδιά, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει πως αυτή η ομορφιά, αυτός ο τρόπος ζωής, δεν πρέπει να αναβιώσει. Όμως, ο κόσμος της Βορείου Ευβοίας δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Η χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε εσάς, στον απλό κόσμο και τις συλλογικότητες που ενδιαφέρονται. Δεν επιθυμούμε να δεσμευτούμε από έναν χρηματοδότη, για προφανείς λόγους. Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε σε σας, στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυτού του θέματος, προκειμένου να μας ενισχύσετε.

Η φιλοσοφία της δωρεάς που ζητάμε συνοψίζεται στο λίγα από πολλούς, και όχι πολλά από λίγους. Η συνεισφορά σας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (μέσα από το Paypal) ή με όποιον άλλο τρόπο κρίνει ο καθένας σας πρόσφορο.

ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μας βοηθήσετε. Στείλτε μας στοιχεία, πληροφορίες, διαδώστε το υλικό μας, οργανώστε προβολές, ενημερώστε τους γύρω σας, πείτε σε φίλους και ομάδες που γνωρίζετε στο εξωτερικό για την έρευνά μας, λειτουργήστε ως ένας κρίκος πληροφόρησης μαζί με μας προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους κινδύνους που απειλούν τη Βόρεια Εύβοια. Κίνδυνοι που συνεχίζουν, και μετά την ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Όταν ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ (και το δεύτερο μέρος του) θα διατεθεί ελεύθερα  στο διαδίκτυο. Θερμά σας προτρέπουμε να το δείτε με φίλους σας, να οργανώσετε προβολές, να το προωθήσετε με κάθε τρόπο. Φυσικά, προϋπόθεση γι αυτή την ελεύθερη διαθεσιμότητα είναι ο μη εμπορευματικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων και η έλλειψη εισιτηρίου – μπορεί μόνο να υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τη στήριξη του ντοκιμαντέρ ή, των πυρόπληκτων της Βορείου Ευβοίας. Ενημερώστε μας αν θέλετε γι’ αυτές τις ενέργειες ώστε να τις προωθούμε και εμείς.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η ερευνητική ομάδα του οδοιπορικού στην Βόρεια Εύβοια αποτελείται από την Νέλλη Ψαρρού και τον Ιωάννη Λαζάρου. Το μοντάζ θα αναλάβει ο Γιάννης Φραγκουλάκης, “παλιός” γνώριμος από τα ντοκιμαντέρ Golfland? και ΣΤαγώνες.

Σας ευχαριστούμε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: