Home > Hot ! > (video): Ψηφίστηκε ομόφωνα η στέγη του Ταύρου των Ωρεών- Πρώτη δημόσια «ταυρομαχία» Δημάρχου – Περιφ. Συμβούλου

(video): Ψηφίστηκε ομόφωνα η στέγη του Ταύρου των Ωρεών- Πρώτη δημόσια «ταυρομαχία» Δημάρχου – Περιφ. Συμβούλου

Αντιπαραθέσεις προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού, που συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Ταύρος τον Ωρεών. Το θέμα που ήρθε στην ημερήσια διάταξη ήταν η εξουσιοδότηση στη Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου από το Δ.Σ. να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την αντικατάσταση του στεγάστρου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αγάλματος του Ταύρου.

Δείτε τα video

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής υπήρξε η πρώτη δημόσια κόντρα της Δημάρχου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά.

Δείτε τα video

Η Δήμαρχος ανέφερε ότι θέλει το έργο, αλλά θα έπρεπε να προκύψει μέσα από διαβούλευση με την Περιφέρεια για το τι πρόκειται να γίνει σε χώρο του Δήμου. Ανέφερε όλο το ιστορικό της αλληλογραφίας της με την Περιφέρεια και αρχικά πρότεινε την αναβολή ώστε να υπάρξει διαβούλευση.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις αρκετών Δημοτικών Συμβούλων όπως της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ουρανίας Παπανδρέου, του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Δημόπουλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «σε κάποιον χάριζαν γάιδαρο και εκείνος τον κοίταζε στα δόντια», του Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Νίκου Τσελίκα και του Μανώλη Χριστοφάκη. Υπέρ του να λάβει άμεσα θετική απόφαση το Συμβούλιο ήταν και Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Γιάννης Κατούνης. Ο κ. Κατούνης μάλιστα ανέφερε, ότι πολλά χρόνια προσπαθεί να φτιάξει μια δεξαμενή στον Άγιο Γεώργιο και για την οποία προθυμοποιήθηκαν πολλοί φορείς για να τη φτιάξουν. Όμως ορισμένοι Δήμαρχοι είχαν το σκεπτικό «γιατί να την κάνει άλλος και όχι εμείς» κι έτσι η δεξαμενή δεν έγινε ποτέ.

Στη συνεδρίαση το λόγο πήρε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος τόνισε πως αυτό το θέμα έπρεπε να ενώνει και όχι να διχάζει. Επίσης μετά και από αντιπαράθεση που είχε με τη Δήμαρχο ανέφερε προς τους κατοίκους των Ωρεών που βρίσκονταν στην αίθουσα «μην ανησυχείτε τα χρήματα θα είναι εκεί και όταν θα έρθει μια άλλη Δημοτική Αρχή θα μπορέσει να το φτιάξει».

Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ της Δημάρχου και κατοίκων των Ωρεών και συγκεκριμένα της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Δήμητρας Μανούκα. Η κ. Μανούκα ανέφερε πως αν και απευθύνθηκαν αρχικά στη Δήμαρχο αυτή απάντησε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες στο Δήμο και πως αν γίνει το έργο του Ταύρου δεν θα αλλαχτεί, ούτε μια λάμπα στους Ωρεούς. Η απάντηση της Δημάρχου στην κ. Μανούκα ήταν «σας διαψεύδω».

Τελικά το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τη Δήμαρχο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου, που θα κοστίσει συνολικά 150.000 ευρώ. Όμως και πάλι η Δήμαρχος ανέφερε πως μένει η

πικρία πως η Περιφέρεια παραγκώνισε το Δήμο και δεν υπήρξε διαβούλευση για να ξέρουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι ακριβώς έργο πρόκειται να γίνει.

Γιάννης Δραπανιώτης

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: