Home > Hot ! > [video]Νέος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού ο Γιάννης Κοντζιάς – “Με τους δημότες καταφέραμε να νικήσουμε το “σύστημα””

[video]Νέος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού ο Γιάννης Κοντζιάς – “Με τους δημότες καταφέραμε να νικήσουμε το “σύστημα””There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019 ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού έκανε ξεκάθαρη τη βούλησή του, δίνοντας στον Γιάννη Κοντζιά τη νίκη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Α΄βαθμό Αυτοδιοίκησης με ποσοστό  57,25% (14,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά  και 1692 ψήφους επιπλέον).

Ο σεβασμός στο θάνατο του Γιώργου Μπαλάνου δεν επέτρεψε μεγάλες γιορταστικές εκδηλώσεις και παρότι η βροχή ήταν αποτρεπτικός παράγοντας συγκεντρώσεων, οι φίλοι, σύμβουλοι και ψηφοφόροι του Γιάννη Κοντζιά ήταν εκεί για να ακούσουν τα πρώτα λόγια από τον νικητή της βραδιάς, που αφιέρωσε τη νίκη του στους γονείς του παράδειγμα -γι αυτόν εντιμότητας κι αξιοπρέπειας.Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους του ανθρώπους που τον στήριξαν σε αυτό τον αγώνα με κερδισμένους τους πολίτες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και να συγχαρεί τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη  Σπανό, και τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους από την Ιστιαία, τη Μαρία την Αναγνώστου και τον Ανδρέα Τοουλιά.

Δείτε το video

Ο λόγος του Γιάννη Κοντζιά

“Γεμίσαμε την πλατεία για ακόμα μία φορά. Δυστυχώς θα αρχίσω με τα δυσάρεστα. Η πόλη μας θρηνεί σήμερα έναν αγαπημένο μας συντοπίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα στο εξωτερικό, για αυτό λοιπόν θα παρακαλούσα  οι πανηγυρισμοί να είναι συγκρατημένοι γιατί μία οικογένεια, οι οικείοι του, οι συνάδελφοί του, οι φίλοι του, περνούν δύσκολες στιγμές. Και τώρα θα μιλήσουμε για τα κάθ’ ημάς, πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω όλους. Για την υποστήριξή σας, για τον αγώνα που κάνατε, τον έντιμο, τον δυναμικό αγώνα, που κάνατε όλοι, είτε συμμετείχατε σαν σύμβουλοι, είτε μας βοηθήσετε σαν φίλοι, σαν εθελοντές, δουλεύοντας κάθε μέρα πάνω σε ένα κοινό στόχο. Η αλήθεια είναι ότι από την επόμενη μέρα μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά και ειδικά οι συνεργάτες μου, όσοι κατάφεραν να κόψουν το νήμα και να εκλεγούν, αλλά και όσοι φίλοι μέλη του συνδυασμού αλλά και συντοπίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν και δεν βρέθηκαν κοντά μας έχουν όρεξη να δουλέψουν για το αύριο αυτού του τόπου, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Η ελιά μας είναι πολύ μεγάλη και στον ίσκιο της χωράνε όλοι. Το μόνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι θα “βασανιστούν” με το “βασανιστήριο” της πολύ σκληρής δουλειάς.

Και τώρα θα σας μιλήσω μέσα από την καρδιά μου, ανθρώπινα.

Συνήθως στις εκλογές μιλάμε για προγράμματα, μιλάμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους εντός εισαγωγικών. Τώρα που έκλεισε η κάλπη τελείωσαν  όλα αυτά. Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες, όλοι θα βρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνθέσουμε τις απόψεις μας, μέσα από τις διαφωνίες μας. Αυτός ο μεγάλος αγώνας ο οποίος κάναμε είναι αγώνας όλων μας, αλλά και προσωπικός και πρέπει να σας πω ότι παρότι βρισκόμαστε μέσα σε κόσμο συνέχεια, είναι και μοναχικός αγώνας και σε αυτές τις στιγμές τις μοναχικές, πρέπει να σας πω ότι πολλές φορές δάκρυσα, ανθρώπινα. Γιατί στερήθηκα τα παιδιά μου, γιατί στερήθηκα την ίδια μου τη ζωή, γιατί συγκινήθηκα πολλές φορές από τη μεγάλη αγάπη που μου δείχνετε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα τη βδομάδα, σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, για να μπορέσω όμως να  στηριχτώ. Τώρα σας μιλάω εντελώς προσωπικά και σας ανοίγω  τις πτυχές της ψυχής μου. Έπρεπε από κάπου να βρω δύναμη και ένα φως να φωτίζει το δρόμο μου. Έχω κηρύξει προσωπικά από πολύ μικρός έναν αγώνα απέναντι στον κομματισμό και το πελατειακό σύστημα. Η οικογένειά μου από τα παιδικά μου χρόνια, έχει χτυπηθεί και από τον κομματισμό και από τα πελατειακά νταραβέρια όσων διοικούσαν τον τόπο για δεκαετίες. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν είναι τα κόμματα που μας χωρίζουν, αλλά είναι το σύστημα. Έτσι για να μπορέσω να νικήσω στο “σύστημα”, για να μπορέσουμε να νικήσουμε το “σύστημα”- το οποίο το καταφέραμε σήμερα στις 2 του Ιούνη για το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού- και η νίκη δεν ανήκει ούτε σε μένα, ούτε στο συνδυασμό μας, ανήκει σε όλους τους δημότες Ιστιαίας-Αιδηψού, όχι μόνο στο 60% που μας ψήφισαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά σε όλους, γιατί όλοι πληρώνουν τον κομματισμό και τα πελατειακά νταραβέρια των πατρόνων του τόπου, έτσι λοιπόν για να μπορέσουμε να νικήσουμε, πήρα πολύ νωρίς μία απόφαση. Να μην κάνω κανένα συμβιβασμό με αυτούς, και να σας ζητήσω να τους βάλουμε όλους απέναντι και βάζοντας τους όλους απέναντι ηττήθηκαν όλοι μαζί. Ο μόνος νικητής είναι οι πολίτες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, είμαστε όλοι μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Να ξέρετε ότι θα κάνω τα πάντα για να σταθώ άξιος και των προσδοκιών και της επιλογής σας και το μοναδικό μας όπλο είναι η δουλειά. Το φως λοιπόν και η δύναμη είναι το παράδειγμα -και θα μιλήσω και για αυτούς και θα είναι η τελευταία φορά -ίσως είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για αυτούς, το παράδειγμα των γονιών μου. Αντιμετώπισαν τα χτυπήματα με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το φως και η δύναμη που μας οδήγησε εδώ και το δικό μου μερίδιο στη νίκη το αφιερώνω στους γονείς μου. Τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Σας ευχαριστώ πολύ να ‘στε καλά. Όλοι μαζί για το αύριο.

Και επανερχόμενος στο βήμα μίλησε και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος, λέγοντας: ” ανήκω σε μία παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα μηνύματα που παίρνουμε για την Περιφέρεια είναι ευχάριστα. Ο Φάνης  Σπανός, ο φίλος μου ο Φάνης, θα είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Έχουμε δύο Περιφερειακούς Συμβούλους από την Ιστιαία, τη Μαρία την Αναγνώστου και τον Ανδρέα Τοουλιά. Δίπλα-δίπλα θα παλέψουμε για τα προβλήματα του τόπου. Το παράδειγμα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι παράδειγμα για δική μας αποφυγή, ε γιατί το μόνο που μας απασχολεί, είναι να λύνουμε προβλήματα και όχι να εξυπηρετούμε συμφέροντα μικρά ή μεγάλα σας ευχαριστώ πολύ για ακόμα μία φορά”.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: