Home > Hot ! > [video] Η τελετή παράδοσης – παραλαβής δωρεάς ενός Πυροσβεστικού Οχήματος στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας

[video] Η τελετή παράδοσης – παραλαβής δωρεάς ενός Πυροσβεστικού Οχήματος στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Συνήθως πίσω από τις δράσεις κρύβονται  άνθρωποι και πίσω από αυτές συναισθήματα, δεσμοί, τόποι αγαπημένοι. Παρακολουθώντας την εκδήλωση παράδοσης –παραλαβής δωρεάς ενός Πυροσβεστικού Οχήματος για την Λιχάδα, έβλεπε  κανείς έντονη την παρουσία ανθρώπων που μπορεί και να θυσιαστούν για το κοινό καλό.

Πίσω από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Var  της Γαλλίας ήταν η κ.Francoise Dumont, η οποία ζώντας στον τόπο μας, τον αγάπησε και θέλησε να συμβάλει στην προστασία του.

Ως Πρόεδρος της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Var  της Γαλλίας η κυρία Francoise Dumont, σε αγαστή συνεργασία με το μέλος του τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννη Αδαμάκη, υλοποίησε  τη δωρεά ενός Πυροσβεστικού οχήματος που θα προστεθεί στην δυναμικότητα του στόλου της Π.Υ. Ιστιαίας και θα την κάνει ακόμη πιο αξιόμαχη.

Έτσι εκεί στο βορειοδυτικότερο άκρο της Εύβοιας στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου, μπορούσε κανείς να δει τόσους  πολλούς ανθρώπους της προσφοράς μαζεμένους!

Ανθρώπους που δεν διστάζουν να πέσουν στις φλόγες για να σωθεί μια ζωή, ένα δάσος, μια περιουσία. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πυροσβέστες μας, έρχονται κυρίως στο προσκήνιο μόνο σε δύσκολες αποστολές και η δράση τους συνδυάζεται με σκληρά γεγονότα. Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020 όμως, δεν ήταν κάτι τέτοιο. Ήταν μια εκδήλωση χαράς και προσφοράς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Var  της Γαλλίας στον τόπο μας.

Στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου του Αγίου Γεωργίου της Λιχάδας τελέστηκε  αγιασμός από τον π. Ιωάννη  Παπαγιάννη και στη συνέχεια ακολούθησαν μικροί χαιρετισμοί.

Δείτε το video

Η Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων Α.Π.Σ. Αντιπύραρχος Κατερίνα Σφυρή, συντονίζοντας την εκδήλωση κάλεσε στο βήμα  την Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Var  της Γαλλίας η κυρία Francoise Dumont, η οποία τόνισε πως θεωρεί την Λιχάδα δικό της τόπο και με την κίνησή της αυτή θα ήθελε να συνδράμει στην προστασία του.

Δείτε το video

Στο βήμα ακολούθησε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους των πολιτών του Δήμου  την κυρία Dumont , λέγοντας πως θα εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακηρυχθεί η κυρία Dumont  Δημότης επί τιμή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Στο  λόγο του ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Πολιτικής Προστασίας, δεν παράλειψε να εξάρει τον ρόλο της Γαλλίας απέναντι στη χώρα μας και να ευχαριστήσει την Υπηρεσία Πυρόσβεσης του Var  της Γαλλίας και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό της την κ. Dumont. Τέλος εκφράζοντας τη συμπάθεια του Π.Σ στον δοκιμαζόμενο λαό της Βηρυτού μετά την τρομερή έκρηξη, ανακοίνωσε η Π.Υ. έχει ήδη στείλει μονάδες της ΕΜΑΚ, ενώ θα σταλούν προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να συνδράμουμε ως χώρα. Στο πέρας των χαιρετισμών απονεμήθηκαν   τιμητικές πλακέτες, στην κ.  Dumont , στον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά καθώς και στο μέλος του τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννη Αδαμάκη. Τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Ισαάκ Αμανατίδης, η Γεωργία Κωνσταντάγκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας –Αιδηψού Νίκος Αλεξανδρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Χριστοφοράκης η Σοφία Μαλάμου εκπρόσωπος του βουλευτή Εύβοιας Σπύρου Πνευματικού, ο Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Ευβοίας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Μαραγιάννης.

Πάρη Ντελκή

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: