Home > Video - Reportage > [VIDEO] Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ιστιαία – 22/07/2015

[VIDEO] Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ιστιαία – 22/07/2015


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ομιλία του κ. Γεραλή

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Με το σημερινό μας συλλαλητήριο καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τη συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής, το 3ο μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ. Το 3ο μνημόνιο συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων. Οι άθλιοι παριστάνουν τα θύματα, κλαψουρίζουν ότι τους υποχρέωσαν σε αυτό το έγκλημα, για να δικαιολογήσουν τη συνειδητή επιλογή και στάση τους με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μάσκες έπεσαν!

Τι μπορεί να περιμένει άλλωστε ο λαός, από αυτούς που εκφράζουν «ευχαριστίες» για την καταλυτική παρέμβασή τους στην επίτευξη συμφωνίας, στους διεθνείς σφαγείς των λαών, στους αμερικάνους.

DSC_0057

Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κλιμακώνεται. Σήμερα φέρνει τη νέα δέσμη μέτρων στα πλαίσια 3ου μνημονίου με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

Λένε ψέματα τα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια ότι με τη νέα συμφωνία δηλαδή με το νέο μνημόνιο τα βάρη θα κατανεμηθούν δικαιότερα. Για ακόμα μια φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με σκοπό να περάσουν τον εφησυχασμό και την υποταγή.

Και το νέο μνημόνιο έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Μειώνουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, προχωρούν σε οικονομικό στραγγαλισμό των ταμείων, μειώνουν τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, καταργούν τα κατώτερα όρια συνταξιοδότησης, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, κανένας εργαζόμενος δεν θα βγει στη σύνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει 67ο έτος, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, διατηρούν μέχρι και το 2016 το ληστρικό ΕΝΦΙΑ, αυξάνουν τους συντελεστές του ΦΠA για τα ήδη λαϊκής κατανάλωσης.

Απέναντι στην νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, των δανειστών κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος.

Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση, δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα μας για αναπλήρωση των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

DSC_0054

Στέλνουμε μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Αυτή είναι η δική μας απάντηση.

Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών του μόχθου και του ιδρώτα μας.

Με μεγαλύτερο αγωνιστικό, ταξικό πείσμα και ενότητα τους απαντάμε ότι αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Τέλος στην κοροϊδία. Σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά δυναμώνουμε τη δική μας συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ – μονοπωλίων και των κομμάτων τους, στην εθνική τους ομοψυχία. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτήν την ομοψυχία!

DSC_0030

Ώρα αγώνα και όχι απογοήτευσης

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, λαϊκοί άνθρωποι, που στήριξαν τις ελπίδες τους στη λύση από τα πάνω, σε μια κυβέρνηση που, χωρίς ρήξη με την Ε. Ε. και τα μονοπώλια, με μια πιο δυναμική διαπραγμάτευση, εντός των τειχών, θα μπορούσαν να ακυρωθούν μνημόνια και αντεργατικοί νόμοι, να υπάρξει ανακούφιση. Για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν, εξαπατήθηκαν!!!

Τους καλούμε στον κοινό αγώνα. Τους λέμε ότι τώρα δεν είναι ώρα για απογοητεύσεις, για μοιρολατρία. Αρκετά πια με τις υποκρισίες τους, τις απάτες τους, τα παιχνίδια και τα ψέματά τους. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και την κακή του μέρα, λέει ο λαός μας.

Ανοίγουμε πόλεμο με τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όσους έβαλαν και βάζουν πλάτη να περάσουν όλα αυτά τα σχέδια. Με όσους μας καλούν να κάτσουμε παθητικοί θεατές, να αποδεχθούμε τα μέτρα ως μονόδρομο με το δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα μέτρα. Πόσα χρόνια ο ίδιος εκβιασμός;

Γυρνάμε την πλάτη σε όσους καλούσαν το λαό σε συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής τους ο λαός μας οφείλει να τους το τρίψει στα μούτρα. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί που έδιναν τάχα αριστερό, ριζοσπαστικό προφίλ στα παιχνίδια της κυβέρνησης με ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΟΟΣΑ. Έριχναν στάχτη στα μάτια, υπονόμευαν την αντίσταση και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Το μνημόνιο ναι έχει και τη δική τους σφραγίδα.

Χρέος του λαού, όλων των εργαζομένων, του κινήματος, είναι να βρίσκονται πάντα σε θέση μάχης απέναντι από κάθε κυβέρνηση όχι με κριτήριο το πρόσημό της ακόμη κι αν αυτό είναι «αριστερό», αλλά αν με την πολιτική της εξυπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τα συμφέροντα του λαού. Δεν θα ξεπλυθούν όση αριστεροσύνη και αν πουλήσουν. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει το ρόλο τους και την υπηρεσία που πρόσφεραν στο σύστημα.

 

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν κλείνουμε τα μάτια. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, κάνουμε προσπάθεια να σηκώσουμε όρθιους και τους υπόλοιπους. Δεν χαριζόμαστε όμως σε κανέναν που έπαιξε βρώμικο ρόλο στην εξαπάτηση των εργαζομένων.

Όσα ψηφίστηκαν πριν μια βδομάδα και όσα θα ψηφιστούν σήμερα, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από όσα κρατήσαμε με αγώνες, με νύχια και δόντια μέσα και στην κρίση, ό, τι έχει απομείνει από εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της νέας κυβέρνησης στο εκμεταλλευτικό σύστημα και δεν είναι από λάθος υπολογισμένη, υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση προς όφελος των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων. Να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ψεύτικες αυτοκριτικές!

Με τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρνουν σωρευτικά, και με τα προηγούμενα που παραμένουν ανέγγιχτα, ένα τεράστιο πακέτο πτώχευσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και νέα προνόμια και χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε θέση μάχης η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της

Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με την κλιμάκωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της συμμαχίας με τα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που υποφέρουν, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, μπορούν να δοθούν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων. Χωρίς ριζική ανατροπή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, παιδεία για τα παιδιά μας, υγεία για μας και τις οικογένειές μας, βιοτικό επίπεδο που να αξίζει στην εποχή μας. Για να ζήσουμε καλύτερα από τους γονείς μας και όχι χειρότερα, σε συνθήκες σύγχρονης βαρβαρότητας, δεν γίνεται χωρίς ρήξη, χωρίς αγώνα αποφασιστικό ως το τέλος. Αγώνα με δυσκολίες, ανηφόρες. Όμως αγώνα που οδηγεί στο ξέφωτο, για την πραγματική λύση για να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Οι καπιταλιστές, οι λυκοσυμμαχίες τους και οι “περήφανοι διαπραγματευτάδες” σπέρνουν το φόβο της σύγκρουσης, γνωρίζοντας καλά ότι η κοινωνική εξέλιξη καθορίζεται από την πρόοδο της ταξικής πάλης και τρομάζουν μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, φοβούνται τη συνειδητοποίηση από κάθε εργάτη ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί μας σε αυτό το δρόμο, είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευθύνη για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την εκμετάλλευση.

Με αυτό το περιεχόμενο και την κατεύθυνση κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει θέση μάχης. Μπορούμε να καταργήσουμε μνημόνια και αφεντικά. Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια».

 

Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό!

Το 2010, από το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου, φτάσαμε στο βάρβαρο 1ο μνημόνιο. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο 2ο βάρβαρο μνημόνιο. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το “θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια” του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο 3ο μνημόνιο.

Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στα όριά της. Όλα όσα μας είπαν για τα μνημόνια που θα σκίζανε, για τα νταούλια που θα χτυπάγανε και θα χόρευαν οι αγορές, δυστυχώς τώρα δεν προκαλούν γέλιο. Γιατί ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι πολύ πικρός, πολύ βαρύς και ασήκωτος.

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σε αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ε Ε. και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν.

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω – κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη!

Aγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού!

Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!

Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ακούστε τη φωνή του ΠΑΜΕ.

Το αδηφάγο κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.

Μας θέλει γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους.

Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα συνεχόμενα μνημόνια.

Αυτούς τους νόμους και αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους!

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!

Αρκετά  ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί:

Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.

Κανένας μόνος του – Κανένας ανοργάνωτος!

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δεν δεχόμαστε

Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.

Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό
Κάλυψη όλων των απωλειών Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων

Οργανώνουμε την απάντηση μας!

Ενισχύουμε τη δύναμη μας!

Nα απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο
εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα και παντού σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα!

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τους εργαζόμενους όταν αναφέρει πως τα μέτρα θα βασίζονται στην “κοινωνική δικαιοσύνη”, ότι δήθεν “μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα”. Κανείς να μη τσιμπήσει σε αυτό το παραμύθι. Το νέο μνημόνιο φέρνει νέα άγρια μέτρα στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, νέα φοροεπιδρομή.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας συνθήματα!

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν επιτρέπεται να γίνει «ουρά» των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό!

Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.

Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!

Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας
δρόμος. Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαικά συμφέροντα. Η ΕΕ δεν αλλάζει, δε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.
Είναι ο ναός της Δημοκρατίας για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών-λαικών δικαιωμάτων για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν
διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις.

Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: