Home > Hot ! > (Video) Φαρισαϊσμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας

(Video) Φαρισαϊσμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

ΝΤΕΛΚΗ ΠΑΡΗ

Γράφει η Πάρη Ντελκή

 

 

Με έκπληξη παρακολούθησα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημαρχείου της Ιστιαίας, να περιλαμβάνεται μεταξύ των θεμάτων η έγκριση κανονισμού Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, όπως κι ο ορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Ένα θέμα που αποτελούσε ελάχιστη διαχρονική υποχρέωση του Δήμου συζητήθηκε  και επικεντρώθηκε περισσότερο σε ελεγκτικό μηχανισμό, παρά σε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση.

Είναι αυτό που λέμε πολύ κακό για το τίποτε.

Αποτελεί υποχρέωση του Δήμου να υπάρχει κανονισμός της λαϊκής αγοράς, αλλά και να τηρείται!

Όταν όμως η Ιστιαία φιλοξενεί από αρχαιοτάτων χρόνων Παζάρι «απασχολώντας» μεγάλο αριθμό εμπόρων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και αρκετούς επισκέπτες διαχρονικά, το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβαίνει είναι οργανωμένες δομές τοποθέτησης των αδειοδοτημένων εμπόρων με συγκεκριμένες θέσεις, επιμέλεια της καθαριότητας του χώρου, μόνιμες τουαλέτες και υπάλληλο που να επιλαμβάνεται συνεχώς τις ώρες αιχμής και οπωσδήποτε μόνιμες εγκαταστάσεις νερού και ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα να λειτουργεί με σεβασμό από οποιονδήποτε πολίτη, μόνιμη ελεγκτική επιτροπή σε συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία να αποθαρρύνει το παρεμπόριο.

Είναι κακώς εννοούμενη ευμένεια υπέρ των αδυνάτων η παράβλεψη των νόμων. Μερικές φορές είναι εξαιρετικά επιβλαβής στην κοινωνία και την στερεί όχι μόνο αξιοπιστίας, αλλά και σημαντικών εσόδων.

Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι παρεμπόριο υφίσταται σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά η τσιμπίδα του νόμου ελέγχει μόνο τα …κορόιδα.

Κι ενώ όταν πουλάς αυγά, ή κάνεις κομμωτική από σπίτι σε σπίτι, θίγεται ο νόμιμα φορολογούμενος πολίτης, η διαφθορά  γιγαντώνεται όταν δημιουργούμε πρότυπα και στα νεώτερα μέλη της κοινωνίας, με διορισμένους καθηγητές να μετατρέπονται σε επώνυμους ιδιαιτεράδες, με blogατζίδες να μετατρέπονται σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων Μ.Μ.Ε., με την ανοχή αν όχι την υποστήριξη πολλών αδιάφορων πολιτών που είτε δηλώνουν άγνοια, είτε απλά αποστασιοποιούνται.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

δ.σ ιστιαιας 25-5 (11) δ.σ ιστιαιας 25-5 (1) δ.σ ιστιαιας 25-5 δ.σ ιστιαιας 25-5 (9) δ.σ ιστιαιας 25-5 (7) δ.σ ιστιαιας 25-5 (6) δ.σ ιστιαιας 25-5 (2)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΆλλες δημοσιεύσεις
Η Περιφέρεια εξασφαλίζει χρήματα για το οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας
Μουσικές διαδρομές Vol.3
Η Εύβοια πανηγύρισε με λαμπρότητα την σύναξη πάντων των Ευβοέων Αγίων
Σταμάτης Σπανουδάκης: «Η μουσική ήταν ο προορισμός μου»

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: