Home > Hot ! > (video) Με απόντα το Δήμαρχο συνεδρίασε το ΔΣ. για τα σκουπίδια – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

(video) Με απόντα το Δήμαρχο συνεδρίασε το ΔΣ. για τα σκουπίδια – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απουσίαζαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Φεβρουαρίου στο Μαντούδι. Με ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ανέφερε ότι :
«Ο Δήμαρχος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τo αρ.πρωτ.: 1082/05-02-2016 έγγραφό του να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2016.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος, οι τρεις Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται και αγωνιούν για την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνουν ότι δεν θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016»

Και αυτά, παρόλου που θα κουβεντιάζοταν το σημαντικότατο θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από τον Πύργο της Ηλείας και την Τήνο στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
Έτσι, πέρασε ομόφωνα η απόφαση για προσφυγή εναντίον της απόφασης, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες κόντρες και υψηλοί τόνοι.
Έτσι δεν πραγματοποιήθηκε η πρόθεση του Δημοτικού Συμβούλου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Καμαράτου να αδειάσει σκουπίδια στο έδρανο του Δημάρχου. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού είπε ότι δεν το έκανε γιατί απουσίαζε ο κ. Καλυβιώτης, ενώ σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αν χρειαστεί θα πάει στο σπίτι του Δημάρχου να τα πετάξει.
Ο κ. Γιάννης Στεργίου ανέφερε ότι «ως παράταξη ήταν από την αρχή εναντίον του Φο.Δ.Σ.Α. ως ανώνυμη εταιρεία και αυτό δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν χωρίς να ερωτούνται τα Δημοτικά Συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες».

Αναρωτήθηκε, «δεν γνώριζε ο Δήμαρχος ότι η σύστασή της είναι μη νόμιμη; Και καλά, δε πήρε χαμπάρι τις απαντήσεις που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο, την απάντηση στην δική του απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου δε τη γνώριζε;» στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας έχει πεπερασμένο χρόνο ζωής και ότι η σύμβαση δίνει το δικαίωμα για παράταση». Ενώ επισήμανε ότι άλλη απόφαση είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλη θέση υποστήριξε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση της Φο.Δ.Σ.Α. Ο κ. Καλυβιώτης απέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο δημαρχιακός του θώκος. Δυστυχώς η αδράνεια της δημοτικής αρχής του κ. Καλυβιώτη στον λίγο χρόνο της θητείας της, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο Δήμο μας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που προσπαθούν κάποιοι να διαμορφώσουν έχουμε ηθική υποχρέωση να αντισταθούμε. Να βάλουμε τέλος στα σχέδια τους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.»

Ο κ. Βασίλης Παζάρας στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων «Με τη μετατροπή του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφασίζει αποκλειστικά μόνο αυτό, για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων. Αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.» και συνέχισε «Όφειλε ως Δήμαρχος, να μας ενημερώσει. Να μας ενημερώσει από ποιούς πάρθηκε αυτή η απόφαση; Ποιο είναι το σκεπτικό της; Με τι κριτήρια επιλέχθηκε ως χώρος απόθεσης ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας;

Αν γνώριζε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας; Αν τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αυτός παρουσιάζει όταν βρέχει;

Αν τους ενημέρωσε ότι ο Δήμος μας έχει πάρει απόφαση υπέρ της διατήρησης του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ ως Σύνδεσμος και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και οι συνδημότες μας δεν θα δεχθούν αυτή την απόφαση και θα αντιδράσουν;

Αν τους έθεσε το ερώτημα, γιατί κανένας ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου, που υπάρχουν πολλοί, δεν δέχθηκαν τα στερεά απορρίμματα του Πύργου Ηλείας; Τους ρώτησε γιατί δεν τα δέχθηκαν και οι ΧΥΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου;»
Ο κ. Στάθης Λιαγκάκης επισήμανε ότι «υπάρχει πολίτική ευθύνη, ο πρωθυπουργός που πήγε προχτές στο Νταβός, αυτά διαπραγματευόταν, πως θα πουλήσει τα νερά μας, πως θα φέρει επιχειρηματίες να ανακατευτούν με την ενέργεια.

Εγώ συμφωνώ απόλυτα να πάρουμε σήμερα μια απόφαση που να λέει ότι δε δεχόμαστε τα σκουπίδια. Στα παλιά τους τα παπούτσια θα μας γράψουν! Θα πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση, ο λαός της περιοχής. Θα πρέπει παράλληλα να καταγγείλουμε πολιτεία, με βάση της εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει τη δυνατότητα στις ανώνυμες εταιρίες να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται η διαχείριση να γίνετε από έναν ενιαίο δημόσιο φορέα με κεντρικό σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα»

Αντώνης Σκούρας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: