Home > Hot ! > [video] :Μεταχρονολογημένη συνεδρίαση στην Ιστιαία για ξενόφερτα σκουπίδια Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού

[video] :Μεταχρονολογημένη συνεδρίαση στην Ιστιαία για ξενόφερτα σκουπίδια Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

 

Μια εκρηκτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2016 με μοναδικό θέμα την μεταφορά σκουπιδιών από τους Δήμους Τήνου και Πύργου Ηλείας μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. που ελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Το χαρακτηριστικό αυτής της συνεδρίασης ήταν η αθρόα προσέλευση των πολιτών, που εκφράστηκαν σαν ένα σώμα εξ’ αρχής, τόσο με αγανάκτηση γιατί ενημερώθηκαν εκ των υστέρων μετά από ενάμιση μήνα, όσο και με αντίθεση στην υλοποίηση αυτής της απόφασης. Αυτό ήταν που πυροδότησε διαξιφισμούς ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Οι πολίτες έδειξαν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την αγανάκτησή τους για αυτό το θέμα και δεν επέτρεψαν στον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Χαλκίδας Βασίλη Καθαροσπόρη, να τοποθετηθούν.

Οι διάλογοι που αναπτύσσονταν μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων είχαν τέτοια ένταση που δύσκολα καταλάβαινε κάποιος τι έλεγαν, με ακρίβεια.

Η διαφωνία της εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ουρανίας Παπανδρέου κι η αναφορά της ότι ο ΦοΔΣΑ, είναι παράνομος, φούντωσε παραπάνω τον καυγά, ιδιαιτέρως όταν ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας πήρε το λόγο από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Αγγελική Κούκουζα. Παρά τις προσπάθειές του να μιλήσει, η αντίδραση είναι πολύ μεγάλη και η Δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

 

Τοποθέτηση Δημάρχου

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της Δήμαρχου Λίνας Ευσταθίου, η Δήμαρχος υποστήριξε πως υπήρξε παραπληροφόρηση για το θέμα μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης και πως σκοπός της είναι η αποκατάσταση της αλήθειας. Παράλληλα ενημέρωσε πως στην συνεδρίαση του Φο.Δ.Σ.Α. το θέμα της μεταφοράς τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης και δεν ήταν παρούσα στην συζήτηση του και εξέφρασε την κάθετη αντίρρηση της στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ έριξε ευθύνες στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στους Ουρανία Παπανδρέου, Γιάννη Αναγνώστου και Ηλία Πετσή για το γεγονός πως η Προεδρεία του Χ.Υ.Τ.Α. για πρώτη φορά κατέληξε στον Δήμαρχο Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη .

Δείτε το βίντεο:

 

 

Τοποθέτηση Ουρανίας Παπανδρέου

 

Μετά την τοποθέτηση της Δημάρχου την δική της τοποθέτηση έκανε η επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ουρανία Παπανδρέου, τονίζοντας πως ο κ. Σταυρογιάννης και ο κ. Καθαροσπόρης δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην συνεδρίαση ενώ για την Δήμαρχο επεσήμανε πως γνώριζε την απόφαση και έπρεπε να αντιδράσει, αλλά αντί για αυτό πέρασαν τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και η κ. Ευσταθίου δεν ενημέρωσε ποτέ το Σώμα. Παράλληλα τόνισε πως ο Φο.Δ.Σ.Α. είναι παράνομος και πως θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης. Στο τέλος της τοποθέτησης της η κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε προς τους πολίτες και τους έθεσε το ερώτημα αν θέλουν τα απορρίμματα των άλλων Δήμων στον Χ.Υ.Τ.Α. με την απάντηση να είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.

Δείτε το βίντεο:

Τοποθέτηση Ηλία Πετσή

 

Ο επόμενος που τοποθετήθηκε ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα πορεία» Ηλίας Πετσής που τόνισε πως ο Χ.Υ.Τ.Α. δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί 3.000 τόνους σκουπιδιών επιπλέον, καθώς είναι σχεδιασμένος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και επεσήμανε πως η απόφαση αυτή ανατρέπει το περιβαλλοντολογικό ισοζύγιο, ζητώντας να παρθεί πίσω. Παράλληλα τόνισε πως αν αυτό δεν γίνει ο ίδιος θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να πετύχει την ακύρωση της.

 

Δείτε το βίντεο :

Τοποθέτηση Νατάσσας Φουρνάρη

Η επικεφαλής της παράταξης «Ο Δήμος είσαι εσύ» Νατάσσα Φουρνάρη αναφέρθηκε στην μη νομιμότητα του Φο.Δ.Σ.Α. και ζήτησε να παρθεί πίσω η απόφαση για την μεταφορά των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Βορειοκεντρικής Εύβοιας και τόνισε πως οι πολίτες όλοι ενωμένοι θα αποτρέψουν την μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή μας. Η κ. Φουρνάρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμπεριφορά της Δημάρχου και ήταν ιδιαίτερα καυστική λέγοντας: «Έταξε πως θα κάνει τον Δήμο γαλλική ριβιέρα και τελικά θα τον μετατρέψει σε έναν μεγάλο σκουπιδότοπο». Κλείνοντας χαρακτήρισε την Δήμαρχο επικίνδυνη για τους πολίτες.

Δείτε το βίντεο:

Τοποθέτηση Θανάση Καμαράτου

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Καμαράτος τοποθετήθηκε λέοντας πως η απόφαση του Φο.Δ.Σ.Α. δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά ένα ακόμα βήμα στην μετατροπή των εγκαταστάσεων του Χ.Υ.Τ.Α. σε κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων και εξέφρασε την άποψη πως η πορεία αυτή ξεκίνησε με την επιλογή της Δημοτικής αρχής να συμμετέχει στην Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις – εκτός από την Δημοτική αρχή – και τόνισε πως πραγματική λύση είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Δείτε το βίντεο :

 

Με το πέρας των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετηθήκαν οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης Θανάσης Σπανός και Βασίλης Δημόπουλος.

 


 

 

Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός τόνισε πως είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε μεταφορά σκουπιδιών, αλλά συμπλήρωσε πως και αλλού μεταφέρονται σκουπίδια τρίτων Δήμων. Ο κ. Δημόπουλος από την πλευρά του στάθηκε στο οικονομικό του θέματος λέγοντας πως ο Δήμος θα ωφεληθεί αν έρθουν τα σκουπίδια στον Χ.Υ.Τ.Α. της Ιστιαίας με 70.000 ευρώ αλλά τόνισε πως τα σκουπίδια πρέπει να έρθουν σε έναν Χ.Υ.Τ.Α. οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Ενώ αντίθετοι στην μεταφορά των απορριμμάτων δήλωσαν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σελίμης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγγελική Κούκουζα.

Δείτε το βίντεο :

Τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο θέμα έκαναν και πολίτες ενώ διαβάστηκε και επιστολή της Διευθύντριας του palmosev.gr Πάρης Ντελκή. Μετά από αυτή την επεισοδιακή συνεδρίαση το Σώμα ψήφισε ομόφωνα ΟΧΙ στην μεταφορά των απορριμμάτων από τον Πύργο Ηλείας και την Τήνο στον Χ.Υ.Τ.Α. βορειοκεντρικής Εύβοιας και ο Δήμος να κινηθεί με όλα τα Νόμιμα μέσα κατά της απόφασης του Φο.Δ.Σ.Α., ενώ ο Γιάννης Αναγνώστου τόνισε πως η μεταφορά των σκουπιδιών πρέπει να αποτραπεί, είτε με νόμιμο, είτε με παράνομο τρόπο.

Ελβίρα Βολανάκη

Αχιλλέας Κάπρος

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: