Home > Hot ! > Β. Γεωργατζής: Πολλά ΘΑ ακούσαμε στη συνάντηση με τον Χρ. Τριαντόπουλο – Ας μην παίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στα καψάλια

Β. Γεωργατζής: Πολλά ΘΑ ακούσαμε στη συνάντηση με τον Χρ. Τριαντόπουλο – Ας μην παίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στα καψάλια


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ο Πρόεδρος των ρητηνοπαραγωγών Βαγγέλης Γεωργατζής μιλά στη Μαλάμω Στεργίου για τη συνάντησή του την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 με τον Χρ. Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό που αναλαμβάνει τα προγράμματα αρωγής.

Δείτε το video

…Είχαμε πολλά «ΘΑ», αλλά ουσιαστική απάντηση για κανένα ζήτημα δεν πήραμε ούτε εγγυήσεις. Τα «ΘΑ» έχουν καταντήσει τον κόσμο να σκέφτεται διαφορετικά πλέον. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε από την εποχή του Σκαλιστήρι τα ΘΑ ήταν αυτά που κατέστρεψαν τον κόσμο…

Στο ερώτημα για την χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων από τη ΔΕΗ, απαντά: «τα αντιπλημμυρικά, έργα, την αναδάσωση, τον  καθαρισμό υπορόφου, θα πρέπει να τα να τα αναλάβει το Υπουργείο, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καινούργιο δάσος  κι όχι να έρχονται ανάδοχοι, είτε αυτοί λέγονται, ΔΕΗ, είτε ΤΕΡΝΑ, είτε Μυτιληναίος, είτε Άκτωρ, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Αυτοί δεν έχουν καμιά δουλειά στον τόπο μας. Η ΤΕΡΝΑ πριν ένα χρόνο έδιωξε 250 εργαζόμενους σε ένα βράδυ.

Αν μας αγαπάνε τόσο πολύ. Εάν θέλουν να παρουσιάσουν έργο ας αναλάβουν το δάσος στη περιοχή μας μεταξύ Προκοπίου Χαλκίδας το οποίο αποτελεί το φυσικό κάλλος της βόρειας Εύβοιας. Γιατί δεν πήγαν εκεί να ανοίξουν δρόμους να κάνουν καθαρισμούς να δώσουν χρήματα και να κρατήσουμε αυτή τη φυσική ομορφιά; κι έρχονται πάνω από τα καψάλια, πάνω από τις μαύρες ψυχές του κοσμάκη να παίξουν και να βάλουν ανεμογεννήτριες στην περιοχή ή να κάνουν οτιδήποτε έχουν στο μυαλό τους ίσως εδώ και πολλά χρόνια;».

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας  είπε «γιατί βάζετε το θέμα για τις ανεμογεννήτριες, αφού ξέρετε καλά ότι σε αναδασωτέες περιοχές δεν υφίσταται δεν υπάρχει περίπτωση να μας περνάτε για ηλίθιους, γιατί δεν είμαστε.

Γνωρίζουμε ότι στα αναδασωτέα μέσα μπορεί να οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος να επενδύσει σε αιολικό πάρκο. Ήδη έχει δοθεί η άδεια στην ΤΕΡΝΑ για 17 ανεμογεννήτριες».

Διεκδικείτε πρόσληψη από τα Δασαρχεία τη στιγμή που θα ενταχθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως εργάτες δάσους;

Από αυτά που ακούμε θέλουν να βάλουν αναδόχους στα αντιπλημμυρικά και για εμάς τα υπόλοιπα 8 χρόνια να μπούμε σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με αποδοχές 534 μικτά που σημαίνει θα είναι 480 καθαρά και  με καθημερινή πορεία 50 και 100 χιλιόμετρων με τα αυτοκίνητά μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  πενιχρά εισοδήματα να φτάνουν στο σπίτι μας.

Είμαστε διατιθέμενοι, αν ισχύσουν αυτά που λένε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, θα πετάγονται στον ύπνο τους. Θα μας βρουν μπροστά τους διεκδικητικά».

Ο Περιφερειάρχης κι οι Δήμαρχοι είναι κι αυτοί στα κάγκελα με τον κόσμο. Πως το ακούτε εσείς αυτό;

«Οι Δήμαρχοι κι ο Περιφερειάρχης ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολιτικά πρόσωπα. Αν ήθελαν να είναι μαζί μας θα έπρεπε να διεκδικήσουν πόρους από το κράτος. Αν ήθελε η ΤΕΡΝΑ ας τα έδινε στο κράτος, όχι να κουβαλάνε και να το παίζουν μεσάζοντες των επιχειρηματικών ομίλων μέσω των συνεταιρισμών της περιοχής».

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: