Home > Αυτοδιοίκηση > Β. Δημόπουλος: Τι θα γίνει με την καθαριότητα των σχολείων;

Β. Δημόπουλος: Τι θα γίνει με την καθαριότητα των σχολείων;


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΛάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει δελτίο Τύπου του Βασίλη Δημόπουλου Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, που αναφέρεται στην καθαριότητα των σχολείων.

«Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καμαράτος Αθανάσιος υπέβαλε προ ημερήσιας διάταξης ερώτημα προς τους Αντιδημάρχους καθαριότητας και παιδείας κ. Τσάτζαλο Αθανάσιο και κ. Σπανό Αθανάσιο αντίστοιχα σχετικά με την καθαριότητα στα σχολεία και των χώρων υγιεινής μια και βρισκόμαστε σε χρόνο που θα ανοίξουν. Σε συνέχεια ρώτησα και εγώ για το ίδιο θέμα και πήραμε την διαβεβαίωση και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Σπανό Αθανάσιο ότι όλα είναι έτοιμα.

Σήμερα το πρωί και ώρα 9:00πμ επισκέφτηκα το Δεύτερο Δημοτικό σχολείο και είδα έναν εργαζόμενο με χορτοκοπτικό να κόβει και να καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο ο οποίος ήταν σε αθλία κατάσταση καθώς και την καθαρίστρια του σχολείου να σκουπίζει. Βρήκα την Διευθύντρια του σχολείου και σε ερώτησή μου γιατί δεν φρόντισε ώστε να σταλούν συνεργεία για τον καθαρισμό του σχολείου που η καθαριότητα ανήκει κατά αποκλειστικότητα στο Δήμο, μου απάντησε ότι προ πολλών ημερών είχε απευθυνθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας, σε υπάλληλο του Νομικού Προσώπου καθώς και στην ίδια την Δήμαρχο. Η απάντησή τους ήταν να πάρει εργάτη ιδιώτη και η πληρωμή του θα γίνει από ειδικό κονδύλι που θα χορηγήσει ο Δήμος. Για το λόγω αυτό η κ. Διευθύντρια προσέλαβε ιδιώτη.

ΕΡΩΤΩ:

  • Τον Αντιδήμαρχο κ. Σπανό έστω και σήμερα να μου απαντήσει αν το σχολείο για την Δευτέρα 12-09-2016 που αρχίζει την λειτουργία του είναι έτοιμο να δεχθεί τα παιδιά από πλευράς υγιεινής των κοινοχρήστων χώρων και του περιβάλλοντος χώρου διότι τα πραγματικά περιστατικά των έχουν διαψεύσει;
  • Ποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα να δώσει εντολή να προσλάβει η Διευθύντρια εργάτη καθαριότητας ιδιώτη που εκ του Νόμου δεν έχει δικαίωμα;
  • Σε ποιο σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ ) έχει γίνει η πρόσληψη των συγκεκριμένων ιδιωτών, ποιος θα πληρώσει το τυχόν πρόστιμο ( σε περίπτωση καταγγελίας 10500,00€ );
  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος του εργαζόμενου, κατά την ώρα εργασίας του (μαύρη εργασία );
  • Ποιος θα εγκρίνει την αμοιβή του εργαζομένου ως νόμιμη δαπάνη;

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση σε όσους μπλέκονται με τα κοινά και να μην εφαρμόζουν πολιτικές εργασιακές κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. ( μαύρη εργασία )

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΠΑΝΟΣ»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: