Home > Αυτοδιοίκηση > Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το 1ο CityLab στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το 1ο CityLab στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Από την ΚΕΔΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Σημαντικές προτάσεις και ιδέες αναδεικνύονται μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 16 πόλεις (CityLabs) της χώρας στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια στη Χαλκίδα, τη Κομοτηνή της Λαμία, τη Λάρισα και τη Πάτρα. Στις 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα και στη Κω, στις 30 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν από την 1η μέχρι τις 16 Ιουνίου, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Τρίπολη, η Σάμος, η Σύρος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και τα Τρίκαλα.

Δράσεις τρέχουσας εβδομάδας

Για τα Ιωάννινα οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες στην παρακάτω διεύθυνση:  https://www.facebook.com/events/1693671657336870/ . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου στις 15:00 στο Τεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι για να παρουσιάσουν την ιδέα τους πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα  σε εαυτή τη διεύθυνση: http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ .

Για την Κω η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Μαίου στις 15:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα  σε αυτή τη διεύθυνση:  http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τη διοργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή. Με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες καθιερώνεται ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ως ετήσιος θεσμός για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων και την ενεργή στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Με την υλοποίηση των περιφερειακών εργαστηρίων βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε νέο να συμμετέχει, να δημιουργήσει και να διακριθεί.».

Να σημειωθεί ότι στα CityLabs συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων έχουν παρουσιαστεί καινοτόμες ιδέες που αφορούν σε πλατφόρμες ανάδειξης κοινωνικοπολιτισμικών πληροφοριών και προώθησης τοπικών επιχειρήσεων, εφαρμογή για τον έλεγχο για τις διαθέσιμες θέσεις parking στο κέντρο της πόλης, πρόγραμμα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, πλατφόρμα χρήσης ψηφιακών και ηλεκτρονικών μέσων στις κοινωνικές δομές, σύστημα αυτόματης διακοπής και εκτροπής κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων σε ανισόπεδους κόμβους, εφαρμογή χαρτογράφησης χρηστών για ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου διοργανώνονται οι ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας. Δες περισσότερα:  http://crowdhackathon.com/smartcity2/ . Πρόγραμμα πόλεων:  http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/  .Μαθητικός διαγωνισμός: http://crowdhackathon.com/smartcity2/mathitikos-diagonismos/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: