Home > Αυτοδιοίκηση > Ψήφισμα για τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου κατέθεσε η “Στερεά σε νέα τροχιά”

Ψήφισμα για τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου κατέθεσε η “Στερεά σε νέα τροχιά”


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Από την Περιφερειακή Παράταξη “Στερεά σε νέα Τροχιά” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Ψήφισμα κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενόψει της Συνεδρίασης που θα γίνει στα Ψαχνά Ευβοίας στις 18/12, οι Σύμβουλοι της Παράταξης, Στουπής Νικόλαος, Κουλούρης Γεώργιος και Τσολάκη Σοφία. Στο Σχέδιο Ψηφίσματος η παράταξη προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την αμέριστη υποστήριξη του στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ολοκληρωμένης Δομής Ειδικής Αγωγής στην περιοχή του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, και την ετοιμότητα του να συνδράμει την ευόδωση του αιτήματος με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις του. Ακολουθεί το ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στην περιοχή του Αλιβερίου και στον οικισμό Λεπούρων εγκρίθηκε και λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήδη στο σχολείο αυτό έχουν εγγραφεί 6 μαθητές που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν σε αντίστοιχο σχολείο στην Χαλκίδα. Μάλιστα προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγγραφούν και άλλοι , αν έγκαιρα διευθετηθούν κάποια τεχνικά προβλήματα, που φαίνεται να έχει δρομολογηθεί η λύση τους (κτιριακή νομιμοποίηση που έχει την ευθύνη ο Δήμος). Σε ότι αφορά την Περιφέρεια επείγει η ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών μεταφοράς των μαθητών και έως τέλους λειτουργίας της βραχυπρόθεσμης λύσης φιλοξενίας στο 2ο Δημοτικό Αλιβερίου, η αντίστοιχη τροποποίηση της σύμβασης. Σημειωτέον ότι η όποια περαιτέρω καθυστέρηση αποθαρρύνει τους γονείς να πλαισιώσουν την λειτουργία του ειδικού σχολείου.
Ένα σημαντικό πρόβλημα για τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο είναι τι θα γίνει μετά την αποφοίτηση τους από το Δημοτικό και σε ποιο σχολείο θα συνεχίσουν την φοίτηση τους.
Σε πρόσφατη συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς , εκπαιδευτικούς , και Δημοτική Αρχή Κύμης –Αλιβερίου πρόταση σχετική που κατατέθηκε απεκόμισε τη συμφωνία της σύσκεψης ώστε να γίνει προετοιμασία για την ίδρυση, σε πρώτη φάση, Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στην περιοχή, με στόχο την ίδρυση πλήρους δομής Ειδικής Αγωγής. Σε σχετική μάλιστα κρούση προς το Υπουργείο Παιδείας αποσπάστηκε η κατ αρχήν θετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για υιοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σχολικής μονάδας (διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εύρεση κτηρίου, διαβεβαίωση της κάλυψης των οικονομικών κλπ).
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την υποστήριξή του στο αίτημα για την δημιουργία ολοκληρωμένης Δομής Ειδικής Αγωγής στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και την ετοιμότητά του να συνδράμει με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου σχολείου. Προς τούτο θα επικοινωνήσει με το αρμόδιο Υπουργείο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12/2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ:
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: