Home > Hot ! > Πρόκληση! Τέσσερις εταιρείες επαναφέρουν και πάλι, αίτημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στο Ιερό Βουνό Μαντουδίου!

Πρόκληση! Τέσσερις εταιρείες επαναφέρουν και πάλι, αίτημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στο Ιερό Βουνό Μαντουδίου!


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Πρόκληση! Τέσσερις εταιρείες επαναφέρουν και πάλι, αίτημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών , στο Ιερό Βουνό Μαντουδίου!

Μόλις τρεις μέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Χαλκίδα κατά των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Εύβοια, 4 εταιρίες επαναφέρουν το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) που συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 προκειμένου να εξετάσει την Ιεραρχική προσφυγή των|:

1«AEOLUS NRGBC ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

2«ANINOS WIND ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

3«TERRAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

4«ΓΕΡΑΚΙ- Η. ΠΟΥΛΑΚΟΣ & ΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

κατά των προηγούμενων αρνητικών Αποφάσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, σχετικά με τη «Μη έγκριση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση «Ακρωτήριο Γέρων», στην Τ.Κ. Μαντουδίου της Δ.Ε. Κηρέως, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννης, Π.Ε. Ευβοίας»!

Θυμίζουμε ότι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αγγελική Σίμωσι είχε δηλώσει: Απορρίψαμε το αίτημα, γιατί ο χώρος εγκατάστασης των ανεμογεννητριών γειτνιάζει με την αρχαία Κήρινθο, όπου σύντομα θα ξεκινήσουμε ανασκαφές.

Σήμερα που έχουν ξεκινήσει οι αρχαιολογικές ανασκαφές έρχεται το ΚΑΣ να επανεξετάσει την επαίσχυντη αίτηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Γερό (Ιερό) Βουνό όπου εκτείνεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κηρίνθου.

Μόλις ένα χρόνο πριν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας με επιστολή του στη ΡΑΕ είχε δηλώσει τη ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την υποβολή του σχεδίου της Επιτροπής μέχρι να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια που υπέστησαν πλήγμα, στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους και είχε ζητήσει την αναστολή έκδοσης αδειών για ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας .

Δεν γνωρίζουμε τι άλλαξε σήμερα, αλλά τονίζουμε σε όλους ότι για τους κατοίκους της περιοχής Μαντουδίου αυτή η εξέλιξη αποτελεί ευθεία πρόκληση αφού στόχος είναι εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε εδάφη, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, χωρίς την συναίνεση των ιδιοκτητών.

Ήδη οι κάτοικοι και ο Συνεταιρισμός μας, ιδιοκτήτης των εκτάσεων, έχουν διαμηνύσει τη ριζική τους αντίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, για την αποφυγή “εμπόλεμης ζώνης” στην περιοχή, σε περίπτωση αδειοδότησης.  

Καλούμε, 

τον Δήμαρχο με τη Δια-παραταξιακή Επιτροπή του Δήμου μας κατά των ανεμογεννητριών την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους Βουλευτές του Νομού μας, κάθε Φορέα και Συλλογικότητα, να δηλώσουν παράσταση και να παραβρεθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ προκειμένου να ζητήσουμε την απόρριψη της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Ιερό Βουνό Μαντουδίου

Από
https://mantoudi.blogspot.com/2022/11/blog-post_17.html?m=1#more

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: