Home > Hot ! > Προεκλογική “καμπάνα” χτύπησε ο Ηλίας Πετσής με μικρή ανταπόκριση και χωρίς διάλογο

Προεκλογική “καμπάνα” χτύπησε ο Ηλίας Πετσής με μικρή ανταπόκριση και χωρίς διάλογο


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Με τρία τέταρτα καθυστέρηση και μικρή προσέλευση πραγματοποιήθηκε η σύντομη ομιλία του Ηλία Πετσή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κυνηγετικού Συλλόγου στην Ιστιαία, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2023.

Συνολικά ο Ηλίας Πετσής άσκησε κριτική στην παρούσα Δημοτική αρχή, χωρίς όμως να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το μέλλον του Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού (στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης). Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη φωτιά που βύθισε τον τόπο σε ένα μεγάλο πρόβλημα και – όπως τόνισε – «πρέπει να διαχειριστούμε τις επόμενες δεκαετίες, προβλήματα που είχαμε και μεγαλώνουν μετά την πυρκαγιά, με σειρά ανταποδοτικών έργων».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα, στις δυσκολίες του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, τις δυσκολίες του εμπορίου και της παραγωγής εν γένει. Πρέπει είπε, να μπουν μια σειρά από θέματα, όπως η σύνδεση του τόπου με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους τομείς της γεωργίας της δασοπονίας και των υδατοκαλλιεργειών. Αναφέρθηκε χαρακτηρίζοντας φτωχό τον τουρισμό μας που στηρίζεται σε vouchers… ενώ συνεχίζοντας είπε: «δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για τα ροζ τσιμεντένια πεζοδρόμια». Συνεχίζοντας την κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε σε έργα που κάποιοι έβαλαν στη «ράγα» εννοώντας αυτά που υλοποιούνται σήμερα! Η Δημοκρατία συνέχισε λέγοντας, είναι υποχρέωση όλων, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εντεταλμένοι και πρέπει να ακούνε τους πολίτες. Η «ενός αδρός αρχή» δεν επιτρέπει την μόχλευση με την κοινωνία, που γεννά ιδέες. Το μοντέλο του ενός είναι πεπερασμένο κι αυτάρεσκο!

Για τα έργα που εκτελούνται είπε, ότι εκτελούνται με μηδενικές εκπτώσεις με συγκεκριμένους εργολάβους και έκπτωση που αγγίζει το 2℅. Με ποιες μελέτες και τι προδιαγραφές γίνονται τα έργα; Αναρωτήθηκε, πως λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή ψηφίζοντας για να παίρνει έργο εταιρεία κατασκευών όταν εταίρος είναι συγγενής και μέλος της Ο.Ε.; Η διαφάνεια πρέπει να είναι de facto. Που είναι οι μελέτες;

Και ακολουθώντας αυτή την αντιπολιτευτική γραμμή κατέληξε ότι στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού γίνεται πάρτι!

Από τα πυρά του κ. Πετσή φαίνεται να ξέφυγε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας Τοουλιά, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την άλλη Περιφερειακή Σύμβουλο που δεν κατονόμασε, αλλά φρόντισε να κατηγορήσει από δημόσιο βήμα ότι ασχολείται ως προτεραιότητα με τα δικά της επιχειρηματικά συμφέροντα!

Και συνεχίζοντας προ(σ)κάλεσε λέγοντας ότι μπορούν όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν σε πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων με το όνομα «Ο Δήμος είσαι εσύ» είναι η πλατφόρμα που θα μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του! (Αξίζει να σημειωθεί ότι «Ο Δήμος είσαι εσύ» ήταν το όνομα της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Νατάσσα Φουρνάρη, στις εκλογές του 2015!  Όταν ρωτήθηκε για το palmosev.gr, από τη δημοσιογράφο Πάρη Ντελκή μετά το τέλος της ομιλίας -κι εν μέσω χειραψιών με το κοινό- για αυτή την …συνωνυμία δήλωσε ότι αυτό είναι απλά το όνομα μιας πλατφόρμας! Ίσως όπως φαίνεται του άρεσε το όνομα και για αυτό το κράτησε χωρίς να ρωτήσει και κανέναν, από αυτούς που είχαν πάρει την άδεια του Πρωτοδικείου για τον συγκεκριμένο συνδυασμό!)

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στο πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η βραχεία νοσηλεία ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κάθε πολίτης, αν ο Δήμαρχος έδινε προσοχή σε προτάσεις γιατρού που μάλιστα ήταν στο δικό του ψηφοδέλτιο!

Το θέμα της διασύνδεσης της βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα με το Κανδήλι, ηταν το επόμενο θέμα που άνοιξε στην ομιλία του ο κ. Πετσής τονίζοντας, ότι αν δεν γίνει αυτό τότε ο τόπος δεν έχει καμία προοπτική! Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα, προσπελασιμότητα και διασύνδεση που πρέπει να αποκτήσουμε με την υπόλοιπη χώρα, μην παραλείποντας να αναφερθεί στην εικόνα άλλων δεκαετιών των δύο πορθμείων της βόρειας Εύβοιας.

«Αυτά πρέπει να είναι στην ατζέντα του Δημάρχου και να μιλάει με βουλευτές», είπε κλείνοντας την ομιλία του. «Είναι λυπηρό ο Δήμαρχος να μην μιλάει με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, δεν γίνεται να συναντιόμαστε και να αλλάζουμε δρόμο. Ο σκοπός δεν είναι ο Δήμαρχος να λειτουργεί ως κομματάρχης. Η Πολιτεία έχει συνέχεια. Πρώτα ο τόπος όχι εμείς κι οι φιλοδοξίες μας»

Πάρα την αρχική εξαγγελία – δημόσια πρόσκληση, του κ. Πετσή ότι θα υπήρχε δυνατότητα διαλόγου και ερωτήσεων από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτό δεν έγινε όπως ήταν προκαθορισμένο. Η ομιλία ήταν σύντομη χωρίς επίσημη εξαγγελία για συμμετοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, ενώ αυτή η προεκλογική συνάντηση βαφτίστηκε «περιορισμένο κάλεσμα», όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο στην αρχή της ομιλίας του.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: