Home > Hot ! > Παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιστιαίας, σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πτέραρχος ε.α. από τους Ωρεούς, υποψήφιος στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο της Εύβοιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Παπασταθοπούλου Ραχιώτη Βαγγελιώ, επίσης υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος.
Την κεντρική ομιλία και την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
…Σήμερα πραγματοποιούμε την κεντρική παρουσίαση του συνδυασμού μας, με όλους τους υποψηφίους ανά χωριό και ενότητα. Φίλοι και φίλες είναι ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, μαχητικό, γεμάτο με 79 ανθρώπους της δουλειάς και του αγώνα, με 79 ανθρώπους και συγχωριανούς μας που είναι μπροστά στους αγώνες, που έχουν ανησυχία για την σημερινή κατάσταση, που δεν βολεύονται με αυτά που θέλουν να μας περάσουν ως κανονικότητα, που έχουν δημοκρατικές, προοδευτικές ανησυχίες. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι το ψηφοδέλτιο μας, έχει ανανέωση πάνω από 30% με νέους ανθρώπους που παίρνουν μέρος για 1η φορά στα ψηφοδέλτια μας.
…….
Θέλουμε να μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Θεσσαλίας , βεβαίως, σε όλο το λαό που δοκιμάζεται από τις σκληρές συνέπειες της πολιτικής που μας αντιμετωπίζει εμάς και την προστασία μας ως κόστος. Τις σκληρές συνέπειες της πολιτικής που μας πνίγει τώρα, που μας έκαψε ξανά αυτό το καλοκαίρι, που θα μας παγώσει το χειμώνα, που μας αφήνει χωρίς υγεία. Εδώ στην Βόρεια Εύβοια νιώσαμε πολύ πρόσφατα τι πάει να πει καταστροφή, τι πάει να πει εγκληματικές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, νιώσαμε όμως τι πάει να πει και αλληλεγγύη, και από αυτή την άποψη, θέλουμε και τώρα να συμβάλουμε στην ανακούφιση του λαού της Θεσσαλίας, με την υλική συνδρομή μας, με ότι χρειάζεται για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. Ήδη στην περιοχή μας, το σωματείο των Ρετσινάδων, η επιτροπή αγώνα βασιλικών ξεκίνησαν αυτή τη προσπάθεια, πρέπει να στηριχθούν.
…..
Η εκλογική μάχη φίλοι και φίλες του Οκτώβρη είναι μια πολιτική μάχη. Ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι μέρος του αντιλαικού κρατικού μηχανισμού…. Ο λαός της Ιστιαίας, της Αιδηψού του Αρτειμισίου, της Λιχάδας, δεν έχουν ανάγκη από μια Δημοτική αρχή κολαούζο και υποστηρικτή της κυβέρνησης που θα μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν λεφτά για δρόμους και υποδομές, που θα δηλώνει αναρμόδια, που θα έχει προσανατολισμό αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων και υλοποίηση επενδυτικών ευκαιριών για τους μεγάλους ομίλους.
Ο λαός της περιοχής μας έχει ανάγκη από μια ισχυρότατη Λαϊκή Συσπείρωση, από αγωνιστική πλειοψηφία στο Δήμο μας, από μεγάλη ενίσχυση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το μαχητικό ψηφοδέλτιο μας, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη μπορεί και πρέπει να σημειώσει μεγάλη άνοδο και επιτυχία.
….Οι 3 Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και οι 6 τοπικοί μας σύμβουλοι, την προηγούμενη τετραετία, ήταν παρόντες σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού και τοπικών συμβουλίων, έδωσαν σημαντική μάχη, είχαν στάση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοτών μας, θέτοντας προς συζήτηση με ερωτήσεις, με παρεμβάσεις τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας. Είμασταν οι μόνοι που μέσα στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής κάναμε κριτική και θέσαμε σημαντικά ζητήματα για τα έργα, τις μελέτες τους, την σκοπιμότητα τους. Οι σύμβουλοί μας ήταν μπροστά στους αγώνες των πυρόπληκτων για αποζημιώσεις και για να μπορέσουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές στους αγρότες, στις κακοκαιρίες και τις συνέπειες τους στα χωριά μας, στους αγώνες για τα σχολεία του Δήμου μας που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.
Από την άλλη, η δημοτική αρχή Κοντζιά ήταν ο γνήσιος εκφραστής της αντιλαϊκής κυβέρνησης Μητσοτάκη της ΝΔ. Εφάρμοσε κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, επέβαλε φορομπηχτική πολιτική στους δημότες του τόπου μας. Στον προϋπολογισμό του Δήμου μας σύντροφοι και φίλοι, στο σύνολο των 14εκ. τα 3,5 εκατομ. προέρχονται από την χρηματοδότηση του κράτους, τα 10,5 εκατομμύρια από κάθε λογής τέλη και χαράτσια που πληρώνουμε από την τσέπη μας. Τέλη ηλεκτροφωτισμού, τέλη ύδρευσης, τέλη αποχέτευσης, τέλος παρεπιδημούντων, τέλη καταστημάτων και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Δηλαδή το 75% της χρηματοδότησης του δήμου προέρχεται από εμάς, και μόλις το 25% δίνει το κεντρικό κράτος. Τέτοιους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς ψήφισε η Διοίκηση Κοντζιά, στηρίζοντας με χέρια και με πόδια την υποχρηματοδότηση των δήμων από το κράτος και τη μεταφορά των βαρών στις πλάτες των φορολογουμένων. Για αυτά τα ζητήματα κανένας από τους άλλους συνδυασμούς δεν παίρνει θέση, γιατί ακριβώς υπάρχει συμφωνία, τα ίδια θα κάνουν. Ταυτόχρονα έριξε χρήμα σε εργολάβους, ιδιωτικοποίησε την καθαριότητα, συνέβαλε δηλαδή το ζήτημα της δημόσιας υγείας να αποτελέσει πεδίο κερδοφορίας με ότι συνέπειες έχει αυτό, ελάφρυνε κι άλλο τον εργολάβο διαθέτοντας τελικά τον εξοπλισμό του Δήμου τους θερινούς μήνες για την συγκομιδή. Απεναντίας για τα σχολικά κτήρια (39) στο σύνολο του Δήμου, το ποσό που διέθεσε στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο αστρονομικό νούμερο των 55.000 ευρώ, δλδ 1400 ευρώ ανα σχολείο ανα έτος
Η Διοίκηση Κοντζιά έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά, για την κατάσταση που επικρατούσε στο δάσος ήταν και αυτή συνυπεύθυνη καθώς στους προϋπολογισμούς του δήμου για πυροπροστασία το ετήσιο κονδύλι είναι ακόμα και σήμερα μόλις 90.000 ευρώ, νούμερο που δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.
Είναι συνυπεύθυνη γιατί παρά τις οχλήσεις και τις ανακοινώσεις του σωματείου των ρετσινάδων για την κατάσταση του Δάσους δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για τον επαρκή καθαρισμό των Δασών, για τους αγροτικούς και δασικούς δρόμους κρυβόμενη πίσω από το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών. Ακόμα και μετά τη φωτιά, πριν ακόμα σβήσει καλά καλά, πρώτος ο Δήμαρχος κος Κοντζιάς έσπευσε να καθησυχάσει τον οργισμένο λαό μας, για τις υποσχέσεις και τη διάθεση βοήθειας του πρωθυπουργού κ Μητσοτάκη. Έχει ευθύνη γιατί συνέβαλε, χαιρέτισε, στήριξε το περιβόητο σχέδιο Μπένου, που παρουσιάστηκε ώς σωτήριο για την περιοχή μας, ενώ στην πράξη είναι ένα σχέδιο για τις επενδύσεις μεγάλων τουριστικών και ενεργειακών ομίλων. …. Έχει επίσης ευθύνη για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Πύργο και στους Ωρεούς, για μια κατάσταση γνωστή εδώ και χρόνια. Ξαφνικά προχθές και ως δια μαγείας, αποκαλύφθηκαν σούδες και ρεματιές μπαζωμένες, έπεσαν λυτοί και δεμένοι για να μας πείσουν ότι ο δήμος είναι δίπλα μας, ότι δεν είναι δική του ευθύνη. Δεν είναι έτσι αγαπητοί φίλοι και φίλες. Έχει μεγάλη ευθύνη, μαζί και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, γιατί είναι ένα πρόβλημα γνωστό, που κάθε λίγο ταλαιπωρεί τον κόσμο, κινδυνεύουν, χάνουν τις περιουσίες τους συγχωριανοί μας. Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις ο Δήμαρχος έσπευσε μόλις προχθές να καλέσει για αιτήσεις τους πλημμυροπαθείς στο Δημαρχείο, στην αρχή με τον απαράδεκτο όρο της πρώτης κατοικίας, στη συνέχεια κατόπιν της πίεσης το διόρθωσε συμπεριλαμβάνοντας και τη δεύτερη κατοικία, μην έχοντας εξασφαλίσει καν αποζημιώσεις και τώρα θα τους στείλει στην αρωγή, εμπαίζοντάς τους δηλαδή. Το βασικό πρόβλημα φίλοι και φίλες, είναι ο κόσμος αυτός να αποζημιωθεί πραγματικά στο σύνολο των ζημιών του, στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και όχι να ξεμπερδέψουν με ένα επίδομα οικοσυσκευών, σαν αυτό που έδωσαν στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας- Άννας στο Ζορμπά και ξεμπέρδεψαν με 600 ευρώ!
Η Διοίκηση Κοντζιά έχει ευθύνες για αυτό το χάλι στο Δημόσιο σύστημα Υγείας, για την τραγική κατάσταση με τα ασθενοφόρα στο Δήμο μας, που ο καθένας παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα. Όσο και αν προσπαθούν να ελιχθούν, ή να πετάξουν το μπαλάκι από πάνω τους, λέγοντας ότι δεν είναι δική τους ευθύνη, αυτό άλλωστε είναι το πιο εύκολο πράγμα και γνωστή τακτική των Δημοτικών αρχών, δεν γίνεται να συμβιβάζεσαι με αυτή την άθλια κατάσταση, να μην παίρνεις μέτρα, να μην διεκδικείς την ίδια στιγμή που άνθρωποι του τόπου σου ξεψυχάνε στις καρότσες και στους δρόμους.
Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο, οι ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες, οι αναπλάσεις, το νερό στη Λιχάδα και τα Γιάλτρα που ακόμα δεν ολοκληρώθηκε συνολικά, διάφορα άλλα τέτοια έργα, αποτελούν σύντροφοι και φίλοι, πράγματα αυτονόητα σήμερα. Δεν μπορεί το ζήτημα της ύδρευσης, της ποιότητας του πόσιμου νερού, να αποτελεί «καινοτομία», έργο ζωής και «αιώνα». Υπενθυμίζουμε στη τωρινή Δημοτική αρχή που πανηγυρίζει για τις ασφαλτοστρώσεις λές και πήγαμε στον Άρη, πως ζούμε στο έτος 2023 και όχι στο 50 και το 60, η άσφαλτος στο δρόμο δεν είναι έργο, είναι αυτονόητο, δεν είμαστε στην εποχή με τους καρόδρομους. Η ανάπλαση μιας πλατείας ή ενός δημόσιου χώρου, είναι έργα που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. Είναι αυτονόητο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο, να έχει τα στοιχειώδη, να έχει δρόμους, να έχει πλατείες, να έχει πόσιμο νερό.
Οι νέοι συνδυασμοί που σήμερα διεκδικούν το Δήμο, είμαστε βέβαιοι πως θα είναι μια από τα ίδια. Άλλωστε στα ψηφοδέλτια τους περιλαμβάνουν υποψηφίους που έχουν θητεύσει τα προηγούμενα χρόνια σε δημοτικές αρχές και έχουν ακολουθήσει αντιλαϊκά μονοπάτια, έχουν αφήσει το κόσμο απροστάτευτο από πλημμύρες και φωτιές. Και οι 3 συνδυασμοί (η τωρινή αρχή Κοντζιά, ο συνδυασμός της κας Νταλιάνη, ο συνδυασμός του κου Μαραγιάννη), θα στηρίξουν, θα πάνε μαζί, θα είναι πακέτο, με την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε όλοι τους αυτοί, παρά τις τυμπανοκρουσίες περί των γνωστών ανεξάρτητων σχημάτων απολαμβάνουν κυβερνητική στήριξη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Το δείχνει άλλωστε και το επίπεδο αντιπαράθεσης σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες. Μεγάλα λόγια, υπερφίαλες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ανταγωνισμός για το ποιος θα καθιερώσει την λεγόμενη «ώρα» του Δημάρχου, συμμετοχή του πολίτη, και διάφορα άλλα τέτοια διανθίζουν την προεκλογική τους αντιπαράθεση. Το πρόβλημα δεν είναι η ώρα, ή τα λεπτά και τα δίωρα του Δημάρχου φίλοι και φίλες, είναι αν στο τιμόνι θα είναι μια Δημοτική αρχή αγωνιστική, διεκδικητική, σε σύγκρουση με την κεντρική εξουσία, με φιλολαϊκό προσανατολισμό ή αν θα είναι μια δημοτική αρχή πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική, αν θα είναι μια δημοτική αρχή που θα δηλώνει αναρμοδια για τα μεγάλα προβλήματά μας, αν θα είναι μια δημοτική αρχή που θα λέει ότι το κόστος για υποδομές πολιτικής προστασίας είναι μεγαλύτερο από τα ψίχουλα των αποζημιώσεων και αρα προτιμάμε το δεύτερο, το αν θα είναι μια δημοτική αρχή που θα συνεχίσει το αίσχος των 2μηνων και 3μηνων συμβάσεων. Και τέτοιες θα είναι σίγουρα οι Δημοτικές αρχές των άλλων 3 συνδυασμών όσες ώρες και αν καθιερώσουν. Από μεγάλα λόγια, βαδύγδουπες εκφράσεις και μελλοντικές υποσχέσεις έχει μεγάλη πείρα ο λαός μας. Δεν πρέπει να την ξεχάσει! Έχουμε πείρα από δεκάδες Δήμους σε όλη τη χώρα που υποψήφιοι και μετέπειτα Δήμαρχοι έκαναν το βιο αβίωτο για τον κοσμάκη και γέμισαν τις τσέπες των εργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων. ….Ολοκληρώνοντας την σημερινή μας τοποθέτηση, θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους και σε όλες, καλόν αγώνα και καλή επιτυχία στον αγώνα μας. Το ψηφοδέλτιο μας, θα έρθει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το ίδιο και η Διακήρυξη μας. Ξεκινάμε με προγραμματισμό γιατί ο χρόνος είναι λίγος, να μιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους στο Δήμο μας, για να πείσουμε περισσότερους να στρατευτούν μαζί μας, να στηρίξουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια, τη Λαική Συσπείρωση

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: