Home > Hot ! > [video]Παραίτηση της Αγγελικής Κούκουζα και ανάκλησή της μέσα σε έξι μέρες

[video]Παραίτηση της Αγγελικής Κούκουζα και ανάκλησή της μέσα σε έξι μέρες


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την ανάκληση της παραίτησής της από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας – Αιδηψού ζήτησε η Αγγελική Κούκουζα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Η παραίτησή της είχε υποβληθεί πριν λίγες μέρες (συγκεκριμένα 25 Οκτωβρίου) είχε τεθεί ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης, όπως και η αποχώρησή της από Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, αλλά και η αντικατάσταση Προέδρου στην ΔΗΚΕΙΑ.

Δείτε το video

Η κ. Κούκουζα είχε υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α., καθώς κι απ’ όλες τις επιτροπές τις οποίες συμμετέχει δηλώνοντας στο Palmosev.gr ότι ««υπήρχαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις που ήταν εκτός των πλαισίων νομιμότητας» και συμπλήρωσε: «του τρόπου που εγώ έχω μάθει να λειτουργώ»!

Στην τοποθέτηση της η κ. Κουκούζα αρχικά ανέφερε πως δεν τα «τσούγκρισε» με τη Δήμαρχο, όπως ακούγεται έξω. Έκανε όπως ανέφερε την παραίτηση της για θέματα αδιαφάνειας που υπήρχαν στη ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α και πως από τη στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση της επιχείρησης αν και έχει τα έχει ζητήσει επανειλημμένως δεν της έχουν δοθεί, ούτε ηλεκτρονικά αρχεία, ούτε τη στοιχεία απ’ την προηγούμενη Διοίκηση. Έπειτα προκάλεσε την προηγούμενη Πρόεδρο Άννα Λουκατζίκου, ρωτώντας τη στο Δ.Σ. για το που πήγαν 196.000 ευρώ κατά το δίμηνο Μαρτίου – Μαΐου που είχαν σταλεί για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Ενώ εν συνεχεία ανέφερε ότι αποσύρει την παραίτησή της εκτός και αν η κ. Λουκατζίκου φέρει πειστικές απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλιώς θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου μέχρι να βρεθεί και το τελευταίο ευρώ.

Απαντώντας στην κ. Κούκουζα, η κ. Λουκατζίκου τόνισε ότι παρέδωσε τα πάντα και μπροστά στην παράδοση και παραλαβή ήταν οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σπανός και Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ηλεκτρονικά αρχεία δεν τηρούσε η επιχείρηση και πως η κ. Κούκουζα όταν παρέλαβε δεν ζήτησε τίποτε άλλο, όπως ισχυρίζεται τώρα.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός ανέφερε ότι «η επιχείρηση πρέπει να έχει μια συνέχεια και να λειτουργεί με γνώμονα το σκοπό τον οποίο υπηρετεί και πως πρέπει να γίνεται σωστά μια παράδοση και μια παραλαβή. Επίσης για το θέμα του ηλεκτρονικού αρχείου ανέφερε, πως μπορεί να μην υπήρχε, θα υπήρχε όμως κάποιο excel στο οποίο θα τηρούνταν κάποια στοιχεία».

Παίρνοντας ξανά το λόγο η κ. Κούκουζα ανέφερε πως δεν κατηγορεί την κ. Λουκατζίκου για τίποτα άλλο παρά μόνο για κακή διαχείριση ζητώντας να μάθει εκ νέου πως έγινε η διαχείριση των χρημάτων που αφορούσαν την πληρωμή των εργαζομένων. Απαντώντας και πάλι η κ. Λουκατζίκου είπε πως πρέπει να δείτε τα παραστατικά και πως όλες οι αποφάσεις που αφορούν την επιχείρηση είναι αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Δημόπουλος τόνισε πως ότι με βάση αυτά που γνωρίζει για την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. θα πάει ως μάρτυρας της κ. Λουκατζίκου για συκοφαντική δυσφήμηση. Η κ. Λουκατζίκου μιλώντας ξανά ανέφερε, ότι δεν μπορεί να εκτοξεύονται για το όνομά της τέτοιες κατηγορίες και πως αν έχει στοιχεία για όλα όσα αναφέρει έχει την υποχρέωση να τα παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ο Δήμος Είσαι Εσύ» Στέργιος Βενετής, τόνισε πως τέτοιες κωλυσιεργίες αποβαίνουν εις βάρος των εργαζομένων και χάνονται χρήματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, της ανάκλησης της παραίτησης δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα αντικατάστασης του Προέδρου, ούτε η παραίτηση της κ. Κούκουζα από Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: