Home > Αυτοδιοίκηση > Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για προβλήματα στην υδροδότηση της Κύμης

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για προβλήματα στην υδροδότηση της Κύμης


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Να δοθεί τώρα λύση στην υδροδότηση της Κύμης! Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Την ενημέρωση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται εδώ και καιρό στην Κύμη ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση και άλλες παρατάξεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κέκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου, ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της πλήρους υδροδότησης της Κύμης και παράλληλα ανέδειξε τις βαθύτερες αιτίες που δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία όπως η ύδρευση τονίζοντας πως:

«Άλλη μια χρονιά στην Κύμη εδώ και ένα περίπου μήνα μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες ταλαιπωρούμαστε από τη λειψυδρία. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση κ. Μπουραντά και κ. Θεοδώρου θα περιμέναμε τουλάχιστον να δείχνατε μεγαλύτερη ευθιξία αντί να στέλνετε επιστολές ο ένας στον άλλον κάνοντας μπαλάκι τις ευθύνες σας. Ευθύνες που φτάνουν βεβαίως ως την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Θωμά καθώς τα προβλήματα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού είναι διαχρονικά στο Δήμο μας.

Σε διάφορες περιοχές του Δήμου, στην Κύμη, στους Ανδρογιάννους, το Βίταλο, τον Πύργο και αλλού, παρουσιάστηκε έλλειψη νερού, η χαμηλή πίεση στο δίκτυο.

Οι βλάβες είναι παρά πολλές, απόρροια της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου και λόγο έλλειψης σε μόνιμο προσωπικό, Στο Λοφίσκο κάτοικος του χωρίου σας έχει ενημερώσει εγγράφως ότι το νερό από σπασμένη σωλήνα τρέχει για μήνες χωρίς να έχει δοθεί λύση και απάντηση. Είναι φθηνή καλοκαιρινή δικαιολογία ότι έχουμε υψηλό τουρισμό και η επάρκεια του νερού δεν φτάνει, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κύμης.

Τρανή απόδειξη και μετά τις πρόσφατες βροχές, το χθεσινοβραδινό πρόβλημα στο Νοσοκομείο στην Κύμη που έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς νερό με κίνδυνο να υπάρχει πρόβλημα στην σημερινή αιμοκάθαρση. Για να εφοδιαστεί η δεξαμενή του Νοσοκομείου όση ώρα χρειάστηκε, οι δημότες τις Κύμης έμειναν χωρίς νερό.

Παρ’ ότι όμως η έλλειψη του νερού είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του είναι εντελώς ανεπαρκής από όλες τις Δημοτικές Αρχές.

Θέλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υποστηρίζουμε ότι η μη πραγματοποίηση αυτών των μέτρων είναι απλώς ζήτημα ανικανότητας των δημοτικών αρχών. Βασική αιτία των προβλημάτων λειψυδρίας είναι το γεγονός πως η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μπουραντά όπως και η προηγούμενη του κ. Θωμά συντάσσονται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν το νερό σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό.

Γι αυτό η πολιτική που εφαρμόζετε μέσω της εταιρίας ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου (Δ.Ε.Υ.Α.ΚΑ) είναι η εξοικονόμηση της ζήτησης του νερού σε αντιπαράθεση με τη αύξηση της προσφοράς.

Αυτή η πολιτική είναι που επιβάλει τις αυξήσεις στην τιμή του νερού υιοθετώντας τη λογική «ότι πληρώνεις έχεις» ακόμη και για το νερό. Πολιτική που ενισχύεται από τον ανταποδοτικό χαρακτήρα που έτσι κι αλλιώς έχουν όλες οι Δ.Ε.Υ.Α.

Εδώ να θυμίζουμε ότι δεν είναι μόνο η περιοχή μας που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοια προβλήματα. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από όταν έμεινε ολόκληρη η Θεσσαλονίκη χωρίς νερό.

Είναι λοιπόν και η διαχείριση του νερού άλλη μια τρανταχτή απόδειξη πως οι δήμοι έχουν άμεση σχέση με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Σήμερα, στο 2019, που υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα λειψυδρίας είναι σκάνδαλο να μένει η Κύμη χωρίς νερό!

Έτσι, παράλληλα με τα παρακάτω έκτακτα μέτρα θα πρέπει να γίνει μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα έλλειψης και επάρκειας νερού στο Δήμο μας έχοντας ως κριτήριο όχι τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού αλλά την αύξηση της παρεχόμενης ποσότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε αναγκαίο να επανεκκινηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και έναρξη της λειτουργίας του φράγματος στα Μανίκια που μπορεί να δώσει ανάσα σε όλο το Δήμο από το Αλιβέρι ως την Κύμη και ως το Δύστο.

Επί τη ευκαιρία να τονίσουμε ότι θεωρούμε πολύ ύποπτη τη διακοπή της κατασκευής του και να προειδοποιήσουμε πως δε θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση την παραχώρηση του σε ιδιωτικά κεφάλαια με οποιαδήποτε μορφή, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων! Μέτρα όπως:

Η αλλαγή όλων των αμιαντοσωλήνων και των σπασμένων σωλήνων του δικτύου.

Ο καθαρισμός και η συντήρηση όλων των αντλιοστασίων ώστε να αποφεύγονται οι βλάβες.

Η πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού για να προλαβαίνει να πραγματοποιεί όλες αυτές τις αναγκαίες εργασίες καθώς και μηχανικών για να επιβλέπουν τις εργασίες και να πραγματοποιούν τις αναγκαίες μελέτες.

Η διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από το κράτος και την Περιφέρεια Στερεάς για να χρηματοδοτηθούν οι απολύτως απαραίτητες αυτές ενέργειες».

Η ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ κ. Μούντριχα και τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ευθυγράμμιση της Δημοτικής Αρχής με τις κατευθύνσεις που θέλουν το νερό εμπόρευμα και είναι η βασική αιτία των προβλημάτων της ύδρευσης. Επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά πως οι κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής είναι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση της κατανάλωσης και όχι αύξηση της παρεχόμενης ποσότητας νερού.

Ο μεν Δήμαρχος δεν ανακοίνωσε το παραμικρό μέτρο ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ μας είπε ανάμεσα στα άλλα ότι φταίει για την έλλειψη νερού που αρκετοί ποτίζουν τους μπαξέδες τους!

Καλούμε το λαό της Κύμης και των γύρω χωριών να είναι σε επαγρύπνηση και να απαιτήσουμε τώρα μέτρα για την αποκατάσταση της πλήρους υδροδότησης. Να απαιτήσουμε μέτρα για στήριξη της ΔΕΥΑΚΑ με κρατική χρηματοδότηση ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα έλλειψης νερού, να μη φορτωθεί για άλλη μια φορά ο λαός τους Δήμου μας την αποκατάσταση των βλαβών και τα αναγκαία έργα υποδομών με νέες αυξήσεις στα ήδη ακριβά τιμολόγια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: