Home > Αυτοδιοίκηση > Ομιλία του Προέδρου του ΟΛΝΕ Ανδρέα Παπανδρέου στη δεξίωση μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ στην Κύμη

Ομιλία του Προέδρου του ΟΛΝΕ Ανδρέα Παπανδρέου στη δεξίωση μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ στην Κύμη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η γεωργαφική θέση της Κύμης, την καθιστά μέρος της ανάπτυξης της πατρίδας μας των θαλασσίων διαδρομών

Ομιλία του Προέδρου του ΟΛΝΕ Ανδρέα Παπανδρέου στη δεξίωση μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ στην Κύμη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας, σας καλωσορίζω στον τόπο μας.

Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας, εσάς και των συνεργατών σας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο Λιμάνι της Κύμης, ένα εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα μεγάλου έργου που ολοκληρώθηκε με κοινοτικούς πόρους, εθνική συγχρηματοδότηση και με πλέγμα μικρότερων παρεμβάσεων από πλευράς ΟΛΝΕ μέσω του ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το λιμάνι της Κύμης περιμένει υπομονετικά τη δική του ευκαιρία αξιοποίησης της ιδανικής τοποθεσίας και των εγκαταστάσεων του, στην επιβατηγή ακτοπλοΐα, τις θαλάσσιες μεταφορές και την κρουαζιέρα. Η Θαλάσσια Εγνατία ανοίγεται μπροστά του.

Βέβαια, το μεγάλο ζήτημα όπως θα είδατε και εσείς ερχόμενος στην Κύμη για να αξιοποιηθεί το λιμάνι είναι απαραίτητο να αποκτήσει σωστό δρόμο πρόσβασης, είτε με νέα χάραξη, είτε με παρακάμψεις στον υφιστάμενο. Και μπορεί αυτό να αποτελεί αντικείμενο άλλου Υπουργείου, ωστόσο είναι υποχρέωσή όλων μας να φροντίσουμε για τις προϋποθέσεις που δεν θα επιτρέψουν να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία ανάπτυξης.

Αν και το θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής του Λιμανιού της Κύμης υπερβαίνει τις δυνατότητες του Οργανισμού μας, θα ήθελα, να διαβεβαιώσω εσάς, ως πολιτική ηγεσία, ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, ο Οργανισμός προχωράει μπροστά.

Κύριε Υπουργέ,

η παρούσα διοίκηση απελευθέρωσε τον Οργανισμό από ιδιαίτερα ανισοβαρείς εργολαβικές συμφωνίες είσπραξης τελών και διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων και Χερσαίων ζωνών.

Ολοκληρώνει την εκπόνηση του Master plan του Λιμανιού της Χαλκίδας, σχεδίου που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία όχι μόνο για τη Χαλκίδα αλλά και για την ευρύτερη βιομηχανική περιοχή Αττικής – Βοιωτίας.

Η οικονομική δε διαχείριση των τελευταίων οικονομικών χρήσεων απέδωσε ώστε σήμερα ο Οργανισμός να διαθέτει προθεσμιακές καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα να διευρύνεται η οντότητα του ΟΛΝΕ στην άσκηση του υπερτοπικού του χαρακτήρα και του περιφερειακού αναπτυξιακού ρόλου που του αναλογεί.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για τον ΟΛΝΕ ήταν και παραμένει η ανυπαρξία επιστημονικού προσωπικού. Δυστυχώς από το 2013 που ιδρύθηκε και λειτούργησε δεν είχε γίνει καμία κίνηση για την στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό.

Με 5 μόνιμους υπάλληλους στην Χαλκίδα και 2 σε περιφερειακά γραφεία, δεν μπορεί να στελεχωθούν ούτε οι θέσεις ευθύνης που προβλέπει ο Κανονισμός λειτουργίας του. Τα τελευταία δύο χρόνια, με προσωπικές μου ενέργειες, εγκρίθηκαν 12 προσλήψεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων και -ιδιαίτερα σύντομα- αναμένουμε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ:eviaportal.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: