Home > Hot ! > Μεγαλύτερη κινητικότητα στα εκλογικά τμήματα Ιστιαίας, Ν.Πύργου, Λ.Αιδηψού από τις εθνικές εκλογές

Μεγαλύτερη κινητικότητα στα εκλογικά τμήματα Ιστιαίας, Ν.Πύργου, Λ.Αιδηψού από τις εθνικές εκλογές


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ιστιαία

Αν και το 2023 είναι εκλογική χρονιά οι πολίτες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις Αυτοδιοικητικές εκλογές από τις εθνικές. Κι αυτό συμβαίνει διότι στις εκλογές τόσο για τους Δήμους όσο και για τις Περιφέρειες, συμμετέχει μαζικά μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων και η αντιπροσώπευση είναι πλατύτερη  και πιο κοντά στον πολίτη.

Έτσι στα εκλογικά τμήματα που επισκεφθήκαμε, ο φακός του palmosev.gr, απαθανάτισε μεγαλύτερη κινητικότητα. Πολλά πολιτικά πηγαδάκια με ανθυποψήφιους να συζητάνε σε πολύ καλό κλίμα, φίλοι, γείτονες ακόμη και συγγενείς που μπορεί να είναι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια -στην καλύτερη περίπτωση- όλοι μαζί για την χαρά των εκλογών. Την γιορτή της Δημοκρατίας που δίνει την ευκαιρία, σε κάθε πολίτη να πει την γνώμη του, να επιλέξει με την ψήφο του, όποιους θεωρεί καταλληλότερους να τον αντιπροσωπεύσουν.

Λ.Αιδηψού

Μέχρι τις 7 το απόγευμα οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές και ακολούθως, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των  αποτελεσμάτων. Τα εκλογικά τμήματα με μονό αριθμό θα μετράνε πρώτα τα ψηφοδέλτια των Δήμων και τα ζυγά της Περιφέρειας. Αρχικά θα γίνεται καταμέτρηση των συνδυασμών και ακολούθως των συμβούλων. Ήδη έχουν αποσταλεί από τα τάμπλετ των εκλογικών αντιπροσώπων, αποτελέσματα της ροής των ψηφοφόρων, στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συγκεντρώνονται τα στοιχεία.

Έξω από το Δημοτικό σχολείο Λουτρών Αιδηψού, συναντήσαμε τον Λιμενάρχη Αιδηψού  Σωτήρη Δανίκα, οποίος δήλωσε στην Πάρη Ντελκή, ότι υπήρξε μεγάλη κινητικότητα ετεροδημοτών και από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα. Οι πληρότητες των δρομολογίων μαρτυρούσαν το ενδιαφέρον των πολιτών για τη συμμετοχή τους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τα αποτελέσματα τόσο στον Α΄ όσο και στον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, που θα δείξουν αν αυτή η Κυριακή θα είναι η μοναδική των εκλογών ή θα έχουμε επαναληπτικές την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Στην περιήγησή μας στα εκλογικά κέντρα Ιστιαίας, Λ. Αιδηψού και Ν. Πύργου, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τρεις από τους τέσσερις πρωταγωνιστές της ημέρας. Τον Δήμαρχο Ιστιαίας -Αιδηψού Γιάννη Κονζιά, και τους επίσης  υποψηφίους Δημάρχους Γιάννη Μαραγιάννη και Βασίλη Παπασωτηρίου. Την τέταρτη υποψήφια Δήμαρχο Μαρία Νταλιάνη βρήκαμε τηλεφωνικά στον δρόμο προς Λιχάδα και δεν μας προσδιόρισε ώρα που να μπορεί να δώσει κάποια δήλωση. Εμείς από το palmosev.gr ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους κι από αύριο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου μας.

Ιστιαία

Ιστιαία

Ιστιαία

Ιστιαία

Ιστιαία

Λ.Αιδηψού

Λ.Αιδηψού

Λ.Αιδηψού

Λ.Αιδηψού

 

Ν.Πύργος

Ν.Πύργος

Ν.Πύργος

Ν.Πύργος

Ν.Πύργος

Ν.Πύργος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: