Home > Hot ! > Master plan για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας- Κυβερνητική Επιτροπή – Τεχνικό πρόγραμμα «μαμούθ» 68 εκ.ευρώ [video]

Master plan για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας- Κυβερνητική Επιτροπή – Τεχνικό πρόγραμμα «μαμούθ» 68 εκ.ευρώ [video]


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Αρχίζοντας το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2023, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο δημοτικό μέγαρο της  Ιστιαίας, o Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς αφού ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλους, τόνισε ότι είναι αυτή είναι η τελευταία χρονιά μιας δύσκολης θητείας, μην παραλείποντας να ευχηθεί  «καλή επιτυχία» σε όσους επιθυμούν  θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Δείτε το video

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό το πρωί της ίδιας μέρας όπου παραβρέθηκε με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες ήταν Γενικοί Γραμματείς και Υπουργοί και εκεί παραδόθηκε από τον Σταύρο Μπένο ο τόμος με το Master plan που έχει να κάνει με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Ο Δήμαρχος είπε πως αυτό  αποτελεί μια πνευματική κληρονομιά για τον τόπο και για να γίνει πράξη θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά! Πρέπει να γίνουν μελέτες να υπάρξουν φορείς υλοποίησης για όλο αυτό το σχέδιο το οποίο είναι δυναμικό, εξελίσσεται και μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Κυβερνητική επιτροπή θα αναλάβει την υλοποίηση

«Ο Πρωθυπουργός σήμερα μας ανακοίνωσε -κάτι που εγώ κρίνω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση- ότι θα υπάρξει μια κυβερνητική επιτροπή  με επικεφαλής Υπουργό και Γραμματείς από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία για παρεμβάσεις και έργα που αφορούν τη βόρεια Εύβοια και αυτή η κυβερνητική επιτροπή η οποία θα συνεδριάζει κάθε τρείς μήνες θα εγκρίνει τα έργα που θα χρηματοδοτούνται  στη κατεύθυνση του προγράμματος της ανασυγκρότησης. Θα υπάρχει κι ένα ύψος προϋπολογισμών που θα φτάσει περίπου στα 400 εκ. ευρώ εκτός από το έργο της οδικής σύνδεσης. Για την οδική σύνδεση του δρόμου Στροφυλιάς – Ψαχνών θα εκπονηθεί μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών και ο δρόμος Στροφυλιάς – Ιστιαίας – Λιχάδας μαζί με όλους τους κλάδους, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τίποτε δεν είναι έτοιμο και θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά οι υπηρεσίες μας για να υλοποιήσουμε τα έργα ένα προς ένα, συμπλήρωσε.

«Μαμούθ» το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για το 2023

 

«Το πρώτο πράγμα το οποίο έθεσα στη συνάντηση αυτή, είπε συνεχίζοντας τον λόγο του ο Γ. Κοντζιάς είναι  ότι η επάρκεια του οργανισμού του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού είναι η βάση στην οποία θα χτίσουμε και θα εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση οποιουδήποτε έργου αναφερόμενος στην Πολεοδομία και στην Οικονομική Υπηρεσία. Αν έχουμε φτάσει το Τεχνικό μας Πρόγραμμα για το 2023 να ξεπερνά τα 67 εκατομμύρια ευρώ, αξίζει  να υπενθυμίσω, ότι στα πρώτα εννέα χρόνια λειτουργίας Ιστιαίας –Αιδηψού ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων των δύο θητειών ήταν 425.000 ευρώ. Από το 2011 μέχρι το 2019 την 1η Σεπτεμβρίου τα έργα που υλοποιήθηκαν είχαν προϋπολογισμό 425.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόγραμμα για το 2023 που ξεπερνά τα 67 εκ. ευρώ!

Για να γίνουν όλα αυτά προφανώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν από μια υπηρεσία με τη δομή του 2012, του 2015 και του 2018. Προφανώς κάτι άλλο έχει γίνει. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι εμπιστευτήκαμε νέα παιδιά μέσα από την επαφή μας με την κοινωνία και μέσα από το ενδιαφέρον που δήλωσαν κάποιοι από αυτούς και στελεχώθηκε και η Πολεοδομία με τρία νέα παιδιά και η Οικονομική Επιτροπή κι αρχίζει αυτό το πράγμα να λειτουργεί. Όμως αυτό το πράγμα έχει ένα τέλος και αυτό το τέλος είναι ο Απρίλιος του 2023 που σημαίνει ότι αν αυτό το πράγμα τελειώσει τότε βρισκόμαστε σε ένα λειτουργικό blackout της υπηρεσίας. Άρα το πρώτο ζήτημα που τέθηκε στον πρωθυπουργό είναι η συνέχεια της υπηρεσίας μας. Βρήκαμε απέναντί μας «ευήκοα ώτα» και θα γίνει νομοθετική ρύθμιση από τον Πρόεδρο αυτής της επιτροπής για να έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα.

Τώρα δουλειά μας είναι ότι ετοιμάζεται μελετητικά να το βλέπουμε, να εξασφαλίζουμε τους πόρους, με προτεραιότητα την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, σημαντικά έργα που αλλάζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και έπονται έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα ή για την τουριστική ανάπτυξη.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: