Home > Αυτοδιοίκηση > Φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης από παντού Η ύφεση “πνίγει” τη Βόρεια Εύβοια Ξεσηκωμένοι – για διαφορετικούς λόγους – οι επαγγελματίες σε Ιστιαία, Αιδηψό, Πευκί, Νέο Πύργο, Ωρεούς και Λίμνη

Φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης από παντού Η ύφεση “πνίγει” τη Βόρεια Εύβοια Ξεσηκωμένοι – για διαφορετικούς λόγους – οι επαγγελματίες σε Ιστιαία, Αιδηψό, Πευκί, Νέο Πύργο, Ωρεούς και Λίμνη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ιστιαία: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για τις χρεώσεις.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της χρέωσης προθηκών (ήτοι το κόστος χρήσης πεζοδρομίου για έκθεση προϊόντων), το οποίο αυξήθηκε από 200% έως 260% ανάλογα με την ζώνη της πόλης. Νέο κύκλο συζητήσεων και επαναδιαπραγμάτευση αναμένουν οι καταστηματάρχες. Πλήρης αντίθεση αντίληψης διαφαίνεται ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κοτζιά και στους επαγγελματίες της Ιστιαίας, σχετικά με την χρήση των πεζοδρομίων. Ενώ ο πρώτος είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της αύξησης, λέγοντας ότι η χρήση των πεζοδρομίων ως εκθετηρίων, συντελεί στην άσχημη εικόνα της πόλης, οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι «το πεζοδρόμιο είναι αυτό που πουλάει» και ότι η απόσυρση των εκθεμάτων από τα πεζοδρόμια δεν υπάρχει σαν επιλογή. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, επιβεβαίωσε ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση, δεδομένου ότι δεν είχε ληφθεί υπό όψη, σχετική νομολογία που καθορίζει σαφώς την τιμή της υπηρεσίας αυτής.

 

Αιδηψός: Τα λύματα διώχνουν τους τουρίστες

Βλέπουν τα λεωφορεία να έρχονται και να φεύγουν χωρίς να αφήνουν τους τουρίστες λένε οι κάτοικοι και για αυτό κατέθεσαν αίτημα κατεπείγουσας διευθέτησης του προβλήματος. Με πενήντα υπογραφές κατατέθηκε το αίτημα στο Δημαρχείο, αλλά καμία απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα. Η δυσοσμία από το αντλιοστάσιο των λυμάτων που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά είναι αισθητή σε ολόκληρη την παραλία. Για τεράστια ζημιά κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες.  Δυσεπίλυτο χαρακτήρισε το πρόβλημα ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς με τεράστιους κινδύνους για τα οικονομικά του Δήμου. Δεν έχει βρεθεί ακόμα διέξοδος και αν δεν βρεθεί σύντομα, ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει και τον εργολάβο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία προήλθε το κονδύλι χωρίς να έχει γίνει το έργο. Επιπροσθέτως, επειδή το έργο είναι ατελές, το πρόβλημα της δυσοσμίας θα συνεχίσει να υπάρχει.

 

Νέος Πύργος: Ερημωμένο τοπίο

Ως κερασάκι στην τούρτα έγιναν αντιληπτά τα νέα μέτρα για τον Νέο Πύργο, που είναι ερημωμένος, παρότι μπήκαμε ήδη στον Αύγουστο. Από μια έως τρεις παρέες  είδαμε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στα εστιατόρια.  Εκνευρισμένοι οι καταστηματάρχες συζήτησαν ακόμα και το ενδεχόμενο να διακόψουν για μια ημέρα την λειτουργία τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα και κάλεσαν τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μουλά να δώσει εξηγήσεις. Η συνάντηση έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννης Κοτζιάς. Τελικά  αποκαταστάθηκε η τάξη καθώς βεβαιώθηκε ότι όλοι οι χώροι που έχουν τραπεζοκαθίσματα δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως κοινόχρηστοι και δεν επηρεάζονται  τελικά από τις νέες τιμές. Πλήρως παρατημένοι όμως, νιώθουν οι κάτοικοι. Με πρωτοβουλία του Γιώργου Μουλά και εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της παραλίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, που αδειάζουν τους παραλιακούς κάδους και αντικαθιστούν τις σακούλες απορριμμάτων.  «Δεν φροντίζουν ούτε καν για το ψεκασμό και το κλάδεμα των χώρων που μας νοικιάζουν» λέει η κυρία Καίτη. Σε αντιεπαγγελματισμό, οφείλεται η κακή εικόνα του Νέου Πύργου υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την καθαριότητα Γιώργος Μουλάς. Σχετικά με το πρόβλημα του καθαρισμού ανέφερε ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες, κόντρα στο τεράστιο γραφειοκρατικό μηχανισμό και συγκεκριμένα στην καθυστέρηση σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού. Χαμένη χαρακτήρισε την φετινή χρονιά.

Πευκί: Ελάχιστη κίνηση, μικρό μερίδιο για τα καταστήματα

Από 20% έως και 60% χαμηλότερους τζίρους μετράνε τα καταστήματα στο Πευκί βλέποντας την πρωτόγνωρα για την περίοδο χαμηλή κίνηση. Αργεί πολύ να μπει η σεζόν φέτος και όσο αργεί τόσο και μικρότερη θα είναι. Από τις είκοσι του Ιουνίου πέρυσι είχαν πληρότητα τα ξενοδοχεία, φέτος ούτε τα μισά δωμάτια δεν είχαν καλυφθεί στην αντίστοιχη ημερομηνία, ενώ μικρή αύξηση φάνηκε στο τελευταίο σαββατοκύριακο  του Ιουλίου.  Ακόμα και ο τζίρος ανά τραπέζι είναι χαμηλός, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ένας καταστηματάρχης «στα τραπέζια δεν βλέπεις μπουκάλια μπύρας». Πολλοί ήταν αυτοί που φέτος δεν έβαλαν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, βλέποντας ότι ήδη από πέρυσι δεν έβγαινε το κόστος, «ένας λόγος παραπάνω τώρα που αυξήθηκε το τέλος χρήσης του αιγιαλού». Σχετικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την δήλωση του Κοτζιά περί δικαστικών διεκδικήσεων των οφειλών, οι καταστηματάρχες φαίνεται να συμφωνούν και δηλώνουν ότι είναι καιρός να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που τόσα χρόνια δεν πληρώνουν. Οι οφειλές αυτές όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος υπολογίζονται στα 5εκ ευρώ.

Λίμνη: Δεν πάνε διακοπές φέτος οι Έλληνες.

Δραματική μείωση κίνησης αντιμετωπίζει και η Λίμνη που παραδοσιακά ανέβαζε ταχύτητες τα σαββατοκύριακα  του θέρους. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τζαχρήστος, η Λίμνη είναι προορισμός εσωτερικού τουρισμού και όσο η Αθήνα είναι γεμάτη τόσο η Λίμνη θα είναι άδεια. Μέχρι και πέρυσι, ειδικά τα σαββατοκύριακα, η Λίμνη έσφυζε από ζωή, ήδη από τον Ιούνιο και μέχρι και τον Αύγουστο. Φέτος όμως η κατάσταση είναι απογοητευτική.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: