Home > Αυτοδιοίκηση > Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κύμης

Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κύμης


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κύμης. Ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κέκης, παραβρέθηκε στο χώρο του σχολείου από την πρώτη στιγμή εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, διαπιστώνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μαθητών να αγωνίζονται με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιαδήποτε διαδικασία διαμαρτυρίας και αν επιλέξουν μέσα από τις ελεύθερες και δημοκρατικές διαδικασίες τους. Η ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας και την ασφάλειά τους, κρίνεται επιτακτική. Η αγωνιστική δράση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και δεν πρέπει να υποκύψει σε καμία μορφή εκβιασμού ή απειλών.

Ο αγώνας των παιδιών μας είναι δίκαιος γιατί αφορά σημαντικά υπαρκτά προβλήματα του ΓΕ.Λ. Κύμης που δυστυχώς δεν εμφανίζονται για πρώτη φορά φέτος:

Ελλείψεις καθηγητών και μετά την Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών καθώς δεν καλύπτονται συνολικά 28 ώρες του προγράμματος, με σημαντικότερες τις ελλείψεις του οικονομολόγου και του γυμναστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα τις έλλειψης των καθηγητών για το Λύκειο Κύμης έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη, τα κτιριακά προβλήματα είναι σημαντικά καθώς οι αίθουσες είναι μουχλιασμένες από την υγρασία και υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες σε αρκετούς εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Η έλλειψη νερού που υπάρχει στην Κύμη εδώ και καιρό δημιουργεί προβλήματα υγιεινής (δυσοσμία και ακαθαρσίες) στις τουαλέτες.

Λόγο της κατολίσθησης έχει δημιουργηθεί ρωγμή στο ανατολικό μέρος του γηπέδου ποδοσφαίρου του σχολείου που ξεπερνάει το ένα μέτρο σε βάθος και τα είκοσι σε μήκος με συνέπεια το γήπεδο να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, στο ίδιο σημείο οι πυλώνες φωτισμού έχουν γύρει επικίνδυνα. Τα σημεία αυτά βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Μάλιστα εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων, για να αντιμετωπίσουν αυτά και άλλα προβλήματα πολλές φορές έχουν διαθέσει προσωπική εργασία και χρήματα, αλλά αντικειμενικά το πρόβλημα δεν λύνεται με αυτόν τον τρόπο.

Η Λαϊκή Συσπείρωσή Κύμης Αλιβερίου απαιτεί από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο άμεσα να παρθούν μέτρα για:

Να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές

Να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες και οι μελέτες καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του προαυλίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου

Τα προβλήματα αυτά είναι συνέπεια της χρόνιας πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας αποδεικνύοντας ότι όντως “το κράτος έχει συνέχεια” καθώς οι ελλείψεις καθηγητών δεν είναι μόνο φετινό φαινόμενο, τα κτιριακά προβλήματα δε δημιουργήθηκαν μέσα σε μια χρονιά.

Ο αγώνας των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών θα πρέπει να απαιτήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, αύξηση της χρηματοδότησης για την λειτουργία και συντήρηση των σχολείων, για την ανέγερση νέων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: