Home > Αυτοδιοίκηση > Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας: Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Καρατζούδη.

Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας: Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Καρατζούδη.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Καρατζούδη.

Ενημερώνουμε πως ο Παναγιώτης Καρατζούδης δεν εκπροσωπεί πλέον την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας, επιβεβαιώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του την οποία και ο ίδιος κοινοποίησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Παραβιάζοντας μάλιστα, την αρχική του δέσμευση να παραδώσει την έδρα του στην Λαϊκή Συσπείρωση, ως όφειλε, μετά την πολιτική του επιλογή να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νομαρχιακή του Επιτροπή.

Ο διαχωρισμός της θέσης μας είναι επιβεβλημένος και συνεπής ως προς το κάλεσμα που απευθύναμε σε όλους τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και με την Διακήρυξη μας για το Δήμο Μαντουδίου Αγίας Άννας.

Καλέσαμε το λαό του Δήμου να ενισχύσει την Λαϊκή Συσπείρωση, ισχυροποιώντας τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Η Τοπική Διοίκηση δεν είναι «απολίτικη». Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Σήμερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για το λαό μας όπου η προστασία της υγείας και της ζωής του είναι «ατομική υπόθεση», η ανεργία στην περιοχή αυξάνεται δραματικά, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση του λαού της περιοχής.

Σε αυτό  τον αγώνα συμπορευόμαστε με τον κάθε αγωνιστή ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης θέτοντας από μεριάς μας ξεκάθαρο πλαίσιο πάλης. Δεν μπορούμε όμως να συμπορευτούμε με πολιτικά κόμματα, πόσο μάλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ που και από κυβερνητική θέση έχουν συμβάλει για το τσάκισμα του λαού και των δικαιωμάτων του. Ο λαός της περιοχής έχει αρκετά δείγματα γραφής του κόμματος του οποίου ο Παναγιώτης Καρατζούδης σήμερα είναι πλέον στέλεχος:

  • Όταν χάσαμε 2 συνανθρώπους μας στις πλημμύρες του Ζορμπά στην πολύπαθη περιοχή μας, και τα αιτήματα για αποζημιώσεις και υποδομές προστασίας παραπέμπονταν στις καλένδες και στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση
  • Όταν απολύονταν από την ΤΕΡΝΑ οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της περιοχής τον Σεπτέμβρη του 19, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πρόσταξαν την μεγάλη ανάγκη να συζητήσουμε με την Διοίκηση για να βρούμε τους λόγους που «εξώθησαν» την ΤΕΡΝΑ να προχωρήσει στις απολύσεις, λες και θα άλλαζε το δραματικό αποτέλεσμα των εκατοντάδων εργαζομένων που βρέθηκαν στο δρόμο. Άλλωστε οι ίδιοι ως κυβέρνηση ήταν αυτοί που διατηρήσαν το απαράδεκτο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ακόμα και αν ο Τσίπρας έλεγε ότι θα τα καταργήσει όλα σε μια μέρα και με ένα νόμο.
  • Όταν πριν ένα χρόνο ξέσπαγε η πανδημία στη χώρα μας, με το αθωράκιστο έως σήμερα σύστημα υγείας, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά προβλήματα των υγειονομικών που πήγαιναν στον πόλεμο χωρίς όπλα, στους εργαζόμενους που έβλεπαν τα δικαιώματά τους να παίρνονται πίσω, ήταν το βαθυστόχαστο «θα λογαριαστούμε μετά». Ο λογαριασμός βέβαια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά ήταν να προτείνει ως σωτήρια λύση τον υπουργό υγείας κοινής αποδοχής!!!
  • Δε ξεχνάμε άλλωστε και τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα που μπροστά στις Δημοτικές εκλογές δε δίστασαν να κρατήσουν ενιαία στάση ακόμη και με τους φασίστες της εγκληματικής ΧΑ ενάντια στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης προκειμένου να μην εκλεγούν
  • Δεν είναι επίσης κρυφό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση διατήρησε τη δραστική μείωση στην κρατική χρηματοδότηση, που σημαίνει εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, ανταποδοτικότητα, δηλαδή να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ακόμα και για τις ελάχιστες παροχές.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η επιλογή του Παναγιώτη Καρατζούδη εκ των πραγμάτων τον διαχωρίζει από τις θέσεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης και από τα κριτήρια με τα οποία ψηφίστηκε με το ψηφοδέλτιο μας. Επίσης να υπενθυμίσουμε στον Παναγιώτη Καρατζούδη ότι εκλέχθηκε με της ψήφους που συγκέντρωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ το κόμμα που τώρα εκπροσωπεί στήριξε την τωρινή Δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη. Με αυτή την έννοια είναι επιβεβλημένη η παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Στάθης Λιαγκάκης

Επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Μαντούδι 13/4/2021

ΔΤ ΛΣ Μαντουδίου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: