Home > Αυτοδιοίκηση > Καρκινοβατεί πάλι το αίτημά μας για αναβαθμισμένη περίθαλψη Στον «αέρα» το έργο στο Κέντρο Υγείας Διακοπή εργασιών από τον απλήρωτο εργολάβο – Του οφείλονται πάνω από 300.000 ευρώ, από τον περασμένο Νοέμβριο

Καρκινοβατεί πάλι το αίτημά μας για αναβαθμισμένη περίθαλψη Στον «αέρα» το έργο στο Κέντρο Υγείας Διακοπή εργασιών από τον απλήρωτο εργολάβο – Του οφείλονται πάνω από 300.000 ευρώ, από τον περασμένο Νοέμβριο


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Αίτημα διακοπής εργασιών κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου η εταιρία ΔΟΜΟΣΠΟΡ, ανάδοχος της κατασκευής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, αφού εκκρεμούν δύο απλήρωτοι λογαριασμοί, ο 10ος και ο 11ος του έργου, που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010 και οι οποίοι ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Η μη άμεση πληρωμή τους μπορεί να κάνει το πιο σημαντικό έργο, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας να βρεθεί στον «αέρα».

 

 

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας και υπεύθυνος του εργοταξίου Δημήτρης Τεσσέρης δήλωσε στον «Παλμό», ότι «από την Τετάρτη 16 του μήνα επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή από την εταιρία η διακοπή εργασιών, αφού ο 10ος λογαριασμός του έργου που αφορά το Νοέμβριο του 2010 είναι απλήρωτος. Όπως προβλέπεται, αν μέσα σε δύο μήνες δεν πληρωθεί, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε διακοπή. Επίσης απλήρωτος είναι και ο 11ος λογαριασμός του έργου, που αφορά το Δεκέμβριο, άρα και να πληρωθεί και ο 10ος λογαριασμός, μπορούμε πάλι να ζητήσουμε διακοπή και για τη μη πληρωμή του 11ου. Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα αυτό προέκυψε, γιατί η διαχείριση του ΕΣΠΑ -από το οποίο χρηματοδοτείται το έργο- πέρασε στο Υπουργείο Οικονομικών και εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά θέματα. Τα έργα του ΕΣΠΑ ήταν τα μόνα μέχρι πρότινος που πληρώνονταν κανονικά. Μέχρι στιγμής όμως όλα τα έργα τις ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων) είναι απλήρωτα, όπως και κάποια έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ..

Για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η διακοπή, θα μας απαντήσει η ΔΕΠΑΝΟΜ μέσα σε δέκα μέρες. Μπορεί να μην κάνει και δεκτή την αίτηση. Αν γίνει όμως, νομίζω πως μετά την παρέλευση δύο μηνών μπορούμε να διαλύσουμε τη σύμβαση και να φύγουμε. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως δεν γίνεται.

Εκτός όμως από τα να μην ολοκληρωθεί ένα τόσο σπουδαίο έργο για την περιοχή, με τη διακοπή υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Ας πούμε, τα πάγια έξοδα της εταιρίας παραμένουν. Επίσης μπορεί να μου φύγει και κάποιος υπεργολάβος. Να πάρει αλλού δουλειά και να φύγει και να ψάχνουμε πάλι από την αρχή.

Ως προς το σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες, εμείς από τις 28 Φεβρουαρίου έχουμε ειδοποιήσει, ότι έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες στη μία πτέρυγα του Κέντρου Υγείας και περιμένουμε από το Νοσοκομείο Χαλκίδας να συσταθεί η επιτροπή παραλαβής, να παραληφθεί και να συνεχίζομε τις εργασίες και στην άλλη πλευρά. Η παραλαβή είναι άσχετη με τη διακοπή εργασιών μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή».

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Για τις διακοπές εργασιών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, παρέμβαση έκανε και ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος. Σε δελτίο Τύπου που στάλθηκε από το πολιτικό του γραφείο προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την περασμένη Πέμπτη 17 Μαρτίου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο βουλευτής κ. Μαρκόπουλος εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι σταμάτησαν εδώ και 10 μέρες οι εργασίες στο Κ.Υ. Ιστιαίας λόγω στάσης πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Συγκεκριμένα λίγο πριν παραδοθεί η Α’ φάση του Κ.Υ που περιελάμβανε νέα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και έκτακτα, η εταιρεία σταμάτησε λόγω παύσης πληρωμών από το φθινόπωρο.

Ο βουλευτής θα καταθέσει ερώτηση για ποιο λόγο γίνεται αυτό, αν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, αν έχουν υπάρξει προβλήματα με την εταιρεία κατασκευής ή αν τελικά και αυτό το έργο θα μετατραπεί σε … φάντασμα του μνημονίου και των αυτουργών του.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε: «Είναι πάντως ντροπή να χαθεί έστω και μια μέρα από τη λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας στην Β. Εύβοια που το περιμέναμε 25 χρόνια και για το οποίο έχω αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της δράσης μου.»

Σχετική ερώτηση επίσης προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε και ο Βουλευτής Εύβοιας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Σίμος Κεδίκογλου, στην οποία αναφέρει, ότι «ακόμη μία καθυστέρηση παρουσιάζεται στις εργασίες του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και αυτή τη φορά οφείλεται σε στάση πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Αναφερόμαστε σε ένα έργο υψίστης σημασίας για τους πολίτες της βόρειας Εύβοιας καθώς οι συνθήκες στον τομέα της υγείας τόσο στην βόρεια όσο και γενικότερα στην Εύβοια είναι ομολογουμένως γνωστό ότι είναι απαράδεκτες. Σε μία προσπάθεια λοιπόν βελτίωσης της κατάστασης ερχόμαστε αντιμέτωποι με την στάση πληρωμών από πλευράς υπουργείου χωρίς βέβαια να είναι ευδιάκριτοι οι λόγοι.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο έγινε στάση πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο;

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτή την καθυστέρηση;

Η παράδοση του έργου θα γίνει στην αναμενόμενη αρχική ημερομηνία;»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: