Home > Αυτοδιοίκηση > Γιάννης Καντζούρας: Ο τόπος μας χρειάζεται σημαντικά έργα υποδομής και επενδύσεις

Γιάννης Καντζούρας: Ο τόπος μας χρειάζεται σημαντικά έργα υποδομής και επενδύσεις


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο «Παλμό» ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας, αρμόδιος για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως, αλλά και υπεύθυνος για τα δημόσια έργα, τα ΚΕΠ, τους αθλητικούς χώρους του, τη δημοτική περιουσία και τους βιολογικούς καθαρισμούς του Δήμου, Γιάννης Καντζούρας.

Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει, ότι για να αναπτυχθεί η περιοχή του Κηρέα, αλλά και ο ολόκληρος ο Δήμος της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, πρώτιστη ανάγκη είναι να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και να γίνουν στην περιοχή επενδύσεις. Συγκεκριμένα τονίζει, ότι «βασική μας προτεραιότητα είναι η καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την οργάνωση των υπηρεσιών, όπως Τεχνική Υπηρεσία, Ταμειακή, Κοινωφελής Επιχείρηση, Πολεοδομία, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης ο σημαντικότερος στόχος είναι η ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομής, όπως, ο δρόμος Ψαχνά – Στροφυλιά, η ολοκλήρωση του Λιμανιού στο Μαντούδι και η σύνδεση με Βόρειες Σποράδες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης – Μαλεσίνας, η κατασκευή αλιευτικών καταφυγίων σε Ροβιές και Αγία Άννα και να γίνει βιολογικός καθαρισμός στην παραλία της Αγίας Άννας.

Συγκεκριμένα για το δρόμο Ψαχνά – Στροφυλιά ήδη οι μελέτες είναι έτοιμες. Η πρώτη περιλαμβάνει το κομμάτι Παγώντας – Άκρες, στο οποίο προβλέπεται σήραγγα 2.800 μέτρων, η δεύτερη περιλαμβάνει το κομμάτι Στροφυλιά – Παγώντα και η τρίτη Άκρες – Ψαχνά. Τα παραπάνω θέματα θα κοιτάξουμε να τα προωθήσουμε άμεσα, ώστε να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα και να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Εκτός όμως από τα έργα υποδομής, για να αναπτυχθεί η περιοχή μας χρειάζεται να αρχίσουν να υλοποιούνται και επενδυτικά σχέδια. Οπότε θα πρέπει άμεσα να αρχίσει η λειτουργία του Ναυπηγείου στο Μαντούδι και της ΤΕΡΝΑ, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στο μεταλλευτικό, αλλά και στον ενεργειακό τομέα (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο).

Επίσης στη Δημοτικής Ενότητα Κηρέως θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα στο δρόμο Πήλι – Βλαχιά στη θέση Κακία Σκάλα. Για το σκοπό αυτό ο κ. Μαγκριώτης μας έχει υποσχεθεί ποσό 200.000 ευρώ και περιμένουμε να υλοποιηθεί η υπόσχεση αυτή. Θα πρέπει επίσης να επεκταθεί ο Βιολογικός Καθαρισμός σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Κηρέα. Ήδη λειτουργούν 1000 συνδέσεις σε Μαντούδι, Προκόπι και Κήρινθο. Για να μην είναι όμως ζημιογόνος θα πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον 3.000 συνδέσεις, οπότε μπορεί να επεκταθεί και μέχρι τις Κεχριές και μέχρι την Αγία Άννα.

Εκείνο επίσης που θέλω να τονίσω, όσον αφορά τα έργα υποδομής, είναι πως ο Δήμος Κηρέως ήταν ο πρώτος, που έδωσε στους δημότες, όλων των Δημοτικών του Διαμερισμάτων ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ, στόχος είναι αυτό να επεκταθεί σε όλο το νέο Δήμο, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Όσον αφορά τη λειτουργία των ΚΕΠ του Δήμου, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και τους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Καντζούρας δηλώνει, ότι «στα ΚΕΠ του Δήμου μας διεκπεραιώνονται πάνω από 855 πιστοποιημένες διαδικασίες, όπως επικύρωση αντιγράφων, χορήγηση παραβόλων και φορολογικής ενημερότητας, ηλεκτρονική υποβολή φορολογιών δηλώσεων, δικαιολογητικά δημοσίων υπηρεσιών, ενημέρωση διοικητικών υποθέσεων, θέματα υγειονομικής φύσεως και κοινωνικής πρόνοιας μεταφορών και επικοινωνιών της αρμοδιότητας της πρώην Νομαρχίας και πολλά άλλα. Έτσι υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το Δημότη και αυξάνεται η αποδοτικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.

Και στους τρεις πρώην Δήμους της περιοχής λειτουργεί το Βοήθεια στο Σπίτι. Στη παλιό Δήμο Ελυμνίων δεν υπήρχε αυτοκίνητο. Βάλαμε δύο φορές της εβδομάδα να πηγαίνει το αυτοκίνητο ή του Μαντουδίου ή της Αγίας Άννας. Επίσης ξεπεράσαμε και το πρόβλημα, όσοι εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα να χρεώνονται σε έναν άνεργο, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε επιχορήγηση. Από το πρόγραμμα εξυπηρετούνται 85 άτομα στον Κηρέα, 75 στη Λίμνη και 65 στην Αγία Άννα. Οικονομικά οι εργαζόμενοι στο Μαντούδι και στη Λίμνη πληρώνονται κανονικά. Στην Αγία Άννα έχουν τρείς μήνες απλήρωτοι, λόγω του ότι δεν έχουν έρθει οι πιστώσεις από την Περιφέρεια.

Στο Δήμο λειτουργούν δύο παιδικοί σταθμοί, στο Μαντούδι και στη Λίμνη, όπου έχουμε πρόβλημα. Και εδώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Γενάρη, λόγω του ότι από τον πρώην Δήμο Ελυμνίων δεν είχε προβλεφθεί ανάλογη πίστωση στα τέλη του Δεκέμβρη. Εμείς μεταφέραμε πριν από μία εβδομάδα ένα ποσό για το σκοπό αυτό (δεν μπορούσαμε νωρίτερα) και περιμένουμε την έγκριση από την Επίτροπο».

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τους αθλητικούς χώρους και τους Συλλόγους του Δήμου ο κ.Καντζούρας δηλώνει, ότι «θεωρώ πως βασικά έργα που πρέπει να προχωρήσουν, όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, είναι να μπουν προβολείς στο Δημοτικό Στάδιο της Λίμνης, να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Πηλίου, να προχωρήσει η ανακατασκευή του γηπέδου στο Μαντούδι, να αρχίσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ροβιών, να ολοκληρωθούν τα αποδυτήρια στο γήπεδο του Μετοχίου, να εγκατασταθεί ο εργολάβος στη Σκεπαστή και να γίνει βελτίωση του γηπέδου στην Αγία Άννα.

Επίσης όπου υπάρχει γήπεδο στην περιοχή μας να γίνει με χλοοτάπητα.  Μπορεί η συντήρηση του φυσικού χόρτου να είναι μεγάλη, αλλά έχει διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο ζωής από το πλαστικό, του οποίο και η κατασκευή του είναι πολύ πιο ακριβή. Τριπλάσιο σχεδόν κόστος. Επίσης στόχος μας είναι να γίνουν εργασίες συντήρησης και κατασκευή νέων στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Λ (Ναυτικός Όμιλος Λίμνης).

Σκοπός είναι μέσα στο 2012 να διοργανώσουμε το μεν Σεπτέμβριο πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης και τον Μάιο αγώνες καράτε Εύβοιας – Βοιωτίας, καθώς και να συνδράμουμε τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Τέλος, κατ’ εντολή του Δημάρχου, θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο χρηματική επιχορήγηση για όλες τις ομάδες και συλλόγους της περιοχής.

Όσον αφορά τις παιδικές χαρές έχει αλλάξει η νομοθεσία, για την εγκατάσταση και τη λειτουργία τους. Περιμένουμε λοιπόν σχετική εγκύκλιο για να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε. Επειδή πλέον το κόστος είναι πολύ υψηλό, έχουμε σκοπό να φτιάξουμε 1-2 καινούργιες παιδικές χαρές, στα μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα και μία σε κάθε μικρό Τοπικό Διαμέρισμά.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω, ότι πιστεύω στην εντιμότητα του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού, που είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και θεωρώ, ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Καλλικράτη. Ήδη είμαστε από τους λίγους Δήμους στην χώρα, που προχωράμε γρήγορα μέσα στα νόμιμα πλαίσια και είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Τέλος, θα αποδείξουμε σύντομα στους πολίτες, ότι έκαναν τη σωστή επιλογή, που μας επέλεξαν στην Αρχή του νέου Δήμου».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: