Home > Αυτοδιοίκηση > ΚΕΔΕ: Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου

ΚΕΔΕ: Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου της Ένωσης

Γ. Πατούλης: Από το 2014 μέχρι σήμερα πετύχαμε πολλά και καταφέραμε να κάνουμε την ΚΕΔΕ πιο δυνατή προς όφελος των πολιτών – Γεφυρώνουμε τον Α και Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης για να πάμε το θεσμό ακόμα ψηλότερα

Με χαιρετισμό του απερχόμενου Προέδρου της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με Προεδρεύοντα τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο.

Παρών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ είναι ο υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε πως ο κοινός στόχος είναι, με τη συνεργασία της κυβέρνησης, να πάει η Αυτοδιοίκηση πιο ψηλά. «Η Αυτοδιοίκηση είναι πλέον κρίσιμος παράγοντας διαχείρισης των μεγάλων πολιτικών, οικονομικών, πρακτικών και πολιτιστικών θεμάτων της χώρας» επισήμανε και έκανε αναφορά στις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με στόχο την διασφάλιση της κυβερνησιμότητας. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στον χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους με στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους, και έθεσε ως προτεραιότητες, τη δρομολόγηση πολιτικών ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, στελέχωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων. Η έναρξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου αναμένεται στις 14.30 και η λήξη της στις 18.30.

Γ. Πατούλης: « Αφήνουμε σημαντικό έργο»

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο έργο της ΚΕΔΕ τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές.

«Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε με σύνθεση, αλλά και σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αρχές της δημοκρατικής πλειοψηφίας. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη Διοίκηση, όχι απλά θα αξιοποιήσει το έργο αυτό αλλά θα το κάνει ακόμη μεγαλύτερο. Οι συνθήκες σήμερα είναι πιο ευνοϊκές. Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση αλλά και κομματικές δυνάμεις, που αντιλαμβάνονται καλύτερα και θετικότερα την αξία του θεσμού που εκπροσωπούμε. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα καταθέσει προτάσεις και θέσεις για την υλοποίηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Μεταρρύθμιση η οποία, σύμφωνα και με τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κου Θεοδωρικάκου αναμένεται να έρθει τους επόμενους μήνες στη Βουλή. Είχα την τιμή από το 2014, με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, να βρεθώ στη θέση ευθύνης του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το 2014 μέχρι σήμερα, πετύχαμε πολλά και τα πετύχαμε όλοι μαζί» σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος και συμπλήρωσε:

Η ΚΕΔΕ είναι πιο δυνατή από ποτέ

«Σήμερα η ΚΕΔΕ είναι πιο δυνατή από ποτέ. Γι’ αυτό μπορεί να αναδειχθεί σε ρόλο πρωταγωνιστή ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Η χώρα δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Η προοπτική της ελληνικής οικονομίας μας καθιστά πιο αισιόδοξους. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται περισσότερο κι από το πολιτικό σύστημα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Και η εικόνα της αυτοδιοίκησης στους πολίτες είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε πιο θετική.

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη ώστε να μπουν σε τροχιά επίλυσης όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας. Μέχρι και την αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους θα πετύχουμε να γίνει η Ελλάδα τόπος φιλικός στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, μια χώρα αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, που θα κρατά τα παιδιά της εδώ, ένας τόπος που όλοι θα θέλουν να ζουν και να εργάζονται. Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει η νέα Διοίκηση της ΚΕΔΕ. Αρκεί να λειτουργήσει ενωμένη, Υπερκομματικά.

Θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και από τη νέα μου θέση ως Περιφερειάρχης Αττικής

Στην συνέχεια ο Γ. Πατούλης, αφού ανέφερε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και από τη νέα του θέση υπογράμμισε: «Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού από θέση πρώτης γραμμής, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα και να στρατευτώ σε έναν άλλον χώρο. Στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Αττικής. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ τη διαδρομή μου στον πρώτο βαθμό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους φίλους που απέκτησα μέσω της ΚΕΔΕ, σε όλη την Ελλάδα, τους συνεργάτες μου που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια και το προσωπικό της ΚΕΔΕ, που υπήρξε πολύτιμος αρωγός μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια. Θέλω να σας δώσω μια υπόσχεση. Είμαι έτοιμος να συμβάλλω δημιουργικά, με όλες μου τις δυνάμεις, στο να δημιουργήσουμε πρώτος και δεύτερος βαθμός ένα ισχυρό, αρραγές μέτωπο, που θα πάει την αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά».

Πάνω από κόμματα και παρατάξεις στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Στη συνέχεια της ομιλίας του εστίασε στο γεγονός ότι το προηγούμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ είχε αυτοδιοικητικό και όχι κομματικό χαρακτήρα. «Είχα την τύχη και την τιμή να ηγηθώ ενός Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείτο από ανθρώπους που αγαπούσαν πάνω από όλα την αυτοδιοίκηση. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ήταν πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Πολλές φορές οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες. Είμαι περήφανος γιατί τις μεγάλες μάχες για την αναβάθμιση του κύρους της ΚΕΔΕ και της αυτοδιοίκησης, τις δώσαμε ενωμένοι. Γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε ανόθευτες τις πολιτικές μας ταυτότητες, χωρίς να υποτάξουμε τους εαυτούς μας στις κομματικές καμαρίλες» σημείωσε.

Τι πετύχαμε στα χρόνια της θητείας μας

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενος στη δράση της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη περίοδο ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ χάρη στην ενότητα της πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα όπως:

Αναβαθμίσαμε το κύρος του οργάνου μας καθιστώντας την ΚΕΔΕ βασικό θεσμικό συνομιλητή όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από το 2014 ως σήμερα

Πετύχαμε να βάλουμε τέλος στην άγρια περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος.

Χάρη στην ενότητα κι αποφασιστικότητά μας καταφέραμε να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση το 2015 να μας δεσμεύσει τα ταμειακά μας διαθέσιμα

Η δική μας υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά ήταν αυτή που ανέδειξε το προσφυγικό ως μεγάλης εθνικής σημασίας ζήτημα

Η αυτοδιοίκηση υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ο καλύτερος πρεσβευτής μιας χώρας σε διεθνές επίπεδο

Επενδύσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο στην εξωστρέφεια της ΚΕΔΕ

Επιδιώξαμε και πετύχαμε με ελάχιστα μέσα να φτάσει η φωνή της αυτοδιοίκησης σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Επενδύσαμε στη διεθνή μας εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης συμμετέχοντας από θέση ευθύνης σε κορυφαία όργανα της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης

Αυξήσαμε τον αριθμό των θεματικών επιτροπών της ΚΕΔΕ

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΕ ένωσε τις δυνάμεις της με την Ένωση Περιφερειών και διαμορφώσαμε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων

Υπερβήκαμε τα στερεότυπα και αναλάβαμε κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που απευθύνονταν στοχευμένα στους κατοίκων ακριτικών Δήμων.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εφάρμοσε μια πολιτική ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Δήμων, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους

Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να αναδείξουμε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης

Με αιχμή του δόρατος το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αξιοποιώντας το επιστημονικό μας δυναμικό, εκπονήσαμε έγκριτες μελέτες που τεκμηρίωναν τις θέσεις της αυτοδιοίκησης πάνω στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους και την καθημερινότητα των πολιτών.

Διατυπώσαμε έγκαιρα και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις μας για το περιεχόμενο του Κλεισθένη και τα αδιέξοδα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία των δήμων και των τοπικών κοινωνιών

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Πατούλη

Τοποθέτηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

στις εργασίες της ΙΣΤ Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί.

Σας καλωσορίζω στις εργασίες της ΙΣΤ Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Αυτοδιοίκηση Α’ Πρώτου Βαθμού, αφού εκλέγουμε το νέο Διοικητικό κι Εποπτικό Συμβούλιο, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.Εκλέγουμε την νέα ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, που θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να διαχειριστεί με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα τις τύχες του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ώστε να οδηγήσει το θεσμό μας ψηλά, στη θέση που πραγματικά του αξίζει.

Yψηλή θέση τόσο στη συνείδηση των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, όσο και στη λειτουργία του διοικητικού συστήματος της χώρας μας. Στην υψηλή θέση που σήμερα βρίσκεται, χάρη στην προσπάθεια και τον αγώνα όλων μας τα χρόνια που προηγήθηκαν.

Φίλες και φίλοι αυτοδιοικητικοί.

Η χρονική συγκυρία διεξαγωγής της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Συμπίπτει χρονικά,

αφενός με το νέο ξεκίνημα που έχει ήδη κάνει η χώρα μας, μετά τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε τον προηγούμενο Ιούνιο. Αφετέρου, εκλέγεται ένα νέο συμβούλιο, που καλείται καταρχήν να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας και γενικότερα στον αυτοδιοικητικό θεσμό, η εφαρμογή του «Κλεισθένη».Αλλά παράλληλα, θα είναι το συμβούλιο εκείνο που θα αναλάβει να δώσει μια μεγάλη πολιτική μάχη ουσίας. Θα είναι το συμβούλιο που θα αναλάβει να κινητοποιήσει και να ενεργοποιήσει το αυτοδιοικητικό προσωπικό,

ώστε να διαμορφωθούν οι θέσεις και οι προτάσεις που θα κατατεθούν, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα έρθει, σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κου Θεοδωρικάκου τους επόμενους μήνες στη Βουλή,

με το οποίο θα επιχειρήσουμε επιτέλους, μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Μια μεταρρύθμιση που έχει αργήσει ήδη πολύ. Κι αυτό το πληρώνει ακριβά η χώρα , η αυτοδιοίκηση και ο ελληνικός λαός.

Κυρίες και κύριοι.

Είχα την τιμή από το 2014 , με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, να βρεθώ στη θέση ευθύνης του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας, αλλά και την αυτοδιοίκηση χρονική περίοδο. Στο διάστημα που μεσολάβησε από το 2014 μέχρι σήμερα, πετύχαμε πολλά. Και τα πετύχαμε όλοι μαζί. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Είχα την τύχη και την τιμή να ηγηθώ ενός Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείτο από ανθρώπους που αγαπούσαν πάνω από όλα την αυτοδιοίκηση. Από ανθρώπους με ξεκάθαρη πολιτική και κομματική ταυτότητα, που όμως αντιλαμβάνονταν πως αυτό που μας ενώνει, η αγάπη μας για το θεσμό που υπηρετούμε, είναι πάνω από όλα.

Είμαι περήφανος γιατί τις μεγάλες μάχες για την αναβάθμιση του κύρους της ΚΕΔΕ και της αυτοδιοίκησης, τις δώσαμε ενωμένοι. Γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε ανόθευτες τις πολιτικές μας ταυτότητες, χωρίς να υποτάξουμε τους εαυτούς μας στις κομματικές καμαρίλες.

Χάρη στην ενότητα μας πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ άλλων:

Να αναβαθμίσουμε το κύρος του οργάνου μας , καθιστώντας την ΚΕΔΕ βασικό θεσμικό συνομιλητή όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από το 2014 ως σήμερα. Η άποψη της ΚΕΔΕ απέκτησε βαρύτητα στη διαμόρφωση βασικών πολιτικών επιλογών του κεντρικού κράτους, το οποίο επιζητούσε τη συναίνεση μας σε ότι αποφάσιζε. Γιατί όποτε δεν την είχε, περνούσε δύσκολες στιγμές.

Πετύχαμε τα χρόνια που πέρασαν να βάλουμε τέλος στην άγρια περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος. Η περικοπή των πόρων των Δήμων κατά 60% συντελέστηκε στα χρόνια που προηγήθηκαν της δικής μας θητείας. Εμείς, όλοι μαζί, με την ενότητά μας, καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτή την τάση. Ενώ διαρκώς στην ατζέντα των διεκδικήσεων μας ήταν και παραμένει η απόδοση στην αυτοδιοίκηση των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων μας.

Χάρη στην ενότητα κι αποφασιστικότητά μας καταφέραμε να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση το 2015 να μας δεσμεύσει τα ταμειακά μας διαθέσιμα. Ήταν μια μεγάλη νίκη, σε ουσιαστικό και συμβολικό επίπεδο, γιατί αφενός με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να κρατήσουμε τους δήμους μας ανοικτούς. Αφετέρου, στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς.

Η δική μας υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά ήταν αυτή που ανέδειξε το προσφυγικό ως μεγάλης εθνικής σημασίας ζήτημα. Την ώρα που οι εκπρόσωποι του κεντρικού κράτους αντιμετώπιζαν τους πρόσφυγες ως τουρίστες που λιάζονται και μετά εξαφανίζονται, εμείς αναδείξαμε το ζήτημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενώ παράλληλα , δώσαμε με μπροστάρηδες τους δημάρχους των ακριτικών δήμων, με ελάχιστα μέσα και προσωπικό και ουσιαστικά χωρίς την αρωγή του κεντρικού κράτους, τη μάχη για να αναδείξουμε την ανθρωπιά κι αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας που αναζητούσαν μια καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή.

Η αυτοδιοίκηση υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ο καλύτερος πρεσβευτής μιας χώρας κι ενός κράτους που αποδείχθηκε δυστυχώς πολλές φορές ανίκανο να σχεδιάσει και να δράσει αποτελεσματικά , σε πολλές κρίσιμες στιγμές.

Επενδύσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο στην εξωστρέφεια της ΚΕΔΕ. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά τα συνέδρια της ΚΕΔΕ έπαψαν να αποτελούν υπόθεση μιας μικρής μερίδας αυτοδιοικητικών. Ανοιχτήκαμε στην κοινωνία, διοργανώνοντας προσυνεδριακούς διαλόγους σε όλη τη χώρα. Διοργανώσαμε σε όλη την Ελλάδα συνέδρια για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν τις τοπικές κοινωνίες. Στην ατζέντα μας δεν ήταν πρώτα τα ζητήματα που αφορούσαν εμάς τους αυτοδιοικητικούς, αλλά αυτά που απασχολούσαν πραγματικά τους πολίτες.

Επιδιώξαμε και πετύχαμε με ελάχιστα μέσα να φτάσει η φωνή της αυτοδιοίκησης σε κάθε ελληνικό σπίτι. Σήμερα όλη η Ελλάδα μας γνωρίζει. Κι όλοι οι παίκτες του πολιτικού συστήματος αναζητούν να μάθουν ποια είναι η θέση της ΚΕΔΕ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Κι αυτή είναι μια μεγάλη νίκη, την οποία κανεις δεν πρέπει να υποτιμήσει.

Επενδύσαμε πολλά στην διεθνή μας εκπροσώπηση, συμμετέχοντας από θέση ευθύνης σε κορυφαία όργανα της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης.

Ακόμη και σε εσωτερικό επίπεδο, η λειτουργία των οργάνων αναβαθμίστηκε. Αυξήσαμε τον αριθμό των θεματικών επιτροπών της ΚΕΔΕ, μέσα από τις οποίες διαμορφώσαμε πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΕ ένωσε τις δυνάμεις της με την Ένωση Περιφερειών και διαμορφώσαμε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, στο ζήτημα του περιεχομένου της μεταρρύθμισης του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

Υπερβήκαμε τα στερεότυπα με τα οποία λειτουργούσαμε και για πρώτη φορά αναλάβαμε κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που απευθύνονταν στοχευμένα στους κατοίκων ακριτικών Δήμων. Μιλώ για στοχευμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε κατοίκους ορεινών κι απομακρυσμένων δήμων, για διανομές φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης σε κοινωνικά ιατρεία νησιωτικών δήμων της άγονης γραμμής, κλπ.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εφάρμοσε μια πολιτική ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Δήμων, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Μια αντιμετώπιση με όρους ειλικρίνειας και ισοτιμίας, χωρίς διακρίσεις.

Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να αναδείξουμε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Κι ότι δεν αρκεί απλά η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Με ευθύνη και ειλικρίνεια, αναδείξαμε ότι πρέπει η μεταρρύθμιση αυτή να υπηρετεί το συμφέρον της χώρας, κι όχι το συμφέρον των κομμάτων. Μιλήσαμε για την ανάγκη αλλαγής

Με αιχμή του δόρατος το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αξιοποιώντας το επιστημονικό μας δυναμικό, εκπονήσαμε έγκριτες μελέτες που τεκμηρίωναν τις θέσεις της αυτοδιοίκησης πάνω στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους και την καθημερινότητα των πολιτών.

Διατυπώσαμε έγκαιρα και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις μας για το περιεχόμενο του Κλεισθένη και τα αδιέξοδα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία των δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Καταστήσαμε κοινωνούς των απόψεων της αυτοδιοίκησης τους πολίτες όλης της χώρας, με στοχευμένη εκστρατεία επικοινωνίας και πετύχαμε με τον τρόπο αυτό να καταστήσουμε σαφές πως μας αφορά όλους, κι όχι μόνον το πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης, η μεταρρύθμιση του Κράτους.

Όλα αυτά που σας ανέφερα, είναι μέρος των όσων έγιναν από το 2014 μέχρι σήμερα στην ΚΕΔΕ.

Κι επαναλαμβάνω ότι έγιναν όλα αυτά γιατί καταφέραμε ως συμβούλιο να λειτουργήσουμε ενωμένοι.

Αναζητώντας πρώτα όσα μας ενώνουν, παραμερίζοντας τις περισσότερες φορές όσα μας χωρίζουν.

Λειτουργήσαμε με σύνθεση, αλλά και σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αρχές της δημοκρατικής πλειοψηφίας.Το έργο που έγινε στην ΚΕΔΕ τα προηγούμενα χρόνια, είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε στην επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές.

Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη Διοίκηση, όχι απλά θα αξιοποιήσει το έργο αυτό αλλά θα το κάνει ακόμη μεγαλύτερο.

Οι συνθήκες σήμερα είναι πιο ευνοικές.Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση αλλά και κομματικές δυνάμεις,

που αντιλαμβάνονται καλύτερα και θετικότερα την αξία του θεσμού που εκπροσωπούμε.

Η χώρα δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Η προοπτική της ελληνικής οικονομίας μας καθιστά πιο αισιόδοξους. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται περισσότερο κι από το πολιτικό σύστημα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Και η εικόνα της αυτοδιοίκησης στους πολίτες είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε πιο θετική. Οι πολίτες αισθάνονται τους Δήμους πιο κοντά τους περισσότερο από ποτέ. Χτίσαμε τα χρόνια της κρίσης μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.

Σήμερα η ΚΕΔΕ είναι πιο δυνατή από ποτέ.

Γι αυτό μπορεί να αναδειχθεί σε ρόλο πρωταγωνιστή ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη ώστε να μπουν σε τροχιά επίλυσης όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας .

Μέχρι και την αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους θα πετύχουμε να γίνει η Ελλάδα τόπος φιλικός στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, μια χώρα αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών,

που θα κρατά τα παιδιά της εδώ, ένας τόπος που όλοι θα θέλουν να ζουν και να εργάζονται.

Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει η νέα Διοίκηση της ΚΕΔΕ. Αρκεί να λειτουργήσει ενωμένη, Υπερκομματικά. Βάζοντας το καλό του θεσμού, πάνω από όλα. Χωρίς αλαζονεία.Υποτάσσοντας το εγώ στο εμείς. Με το βλέμμα στραμμένο πάντοτε στους πολίτες. Γιατί η κοινωνία των πολιτών είναι η δύναμη μας. Κι όχι οι κομματικές καμαρίλες, οι οποίες προωθούν άλλους στόχους κι άλλα συμφέροντα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια μας.

Φίλες και φίλοι .

Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού από θέση πρώτης γραμμής, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα και να στρατευτώ σε έναν άλλον χώρο. Στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια της Αθήνας.

Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ τη διαδρομή μου στον πρώτο βαθμό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους φίλους που απέκτησα μέσω της ΚΕΔΕ, σε όλη την Ελλάδα. Τους συνεργάτες μου που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να πραγματοποιήσω τους στόχους που έθεσα. Το προσωπικό της ΚΕΔΕ, που υπήρξε πολύτιμος αρωγός μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια από αυτό το βήμα

και θα τους ζητήσω να στηρίξουν και τη νέα διοίκηση, όπως στήριξαν εμένα.

Τέλος, θέλω να σας δώσω μια υπόσχεση. Είμαι έτοιμος να συμβάλλω δημιουργικά, με όλες μου τις δυνάμεις, στο να δημιουργήσουμε πρώτος και δεύτερος βαθμός ένα ισχυρό, αρραγές μέτωπο, που θα πάει την αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά. Στη θέση που της αξίζει να είναι.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Καλούς αγώνες και καλή αντάμωση.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: