Home > Hot ! > Η υποστελέχωση της Πολεοδομίας Ιστιαίας οδηγεί σε έλλειψη επενδύσεων [Video]

Η υποστελέχωση της Πολεοδομίας Ιστιαίας οδηγεί σε έλλειψη επενδύσεων [Video]


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, το πρωί της  Παρασκευής 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τους Δήμους Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, προκειμένου να συναντήσουν τοπικούς φορείς και να επιβλέψουν την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η πρώτη συνάντηση έγινε στις Ροβιές και ακολούθως  στην Ιστιαία η συνάντηση των Αυτοδιοικητικών αρχικά έγινε στο γραφείο του Δημάρχου. Παρόντες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Βουρδάνος, ο Π. Σ. για θέματα Covid Αν. Τοουλιάς, η αναπληρώτρια Δημάρχου Αντιδήμαρχος Ν. Φουρνάρη, ο  Παναγιώτης Παντελαίος  μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας ΤΕΕ Ελλάδος και ο Π.Σ Γ. Πατσιούρας.

Ακολούθως μετά την έλευση κλιμακίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκπροσώπων του, της Εύβοιας η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ. Παρόντες στη συνεδρίαση συμμετείχαν  ο Σταύρος Καμαριώτης Μηχανικός Εύβοιας εκπρόσωπος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Ελλάδος, η T. Μοροπούλου η οποία έλκει την καταγωγή της από την Ιστιαία λόγω του πατέρα της, αντιπρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πρ. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ,  ο Ν. Παναγιωτόπουλος Διευθυντής στο ΤΕΕ,  ο Κ. Λάππας Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Εύβοιας, ο Παναγιώτης Παντελαίος  μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Ελλάδος, ο α΄ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Ανδριδάκης, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιστιαίας Τσαπέτης, ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Μισυρλής,  και  η Π.Σ. και μηχανικός Μ.Αναγνώστου

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στον όμορο δήμο, όπως τα θέματα των αποζημιώσεων, επισημαίνοντας πως χρειαζόμαστε περισσότερους μηχανικούς να τρέξουν αυτά τα ζητήματα, ενίσχυση της υπηρεσίας με στρατηγική στόχευση και  με ενεργοποίηση ιδιωτών μηχανικών. Ο Δήμαρχος παρεμβαίνοντας είπε «κάναμε προκήρυξη για τρεις θέσεις για την ΥΔΟΜ, δεν ήρθε κανείς.. και συμπληρώνοντας συνέχισε «ζήτησα υπάλληλο κι από τον διπλανό Δήμο οποίος μάλιστα έχει πολλαπλάσιο πρόβλημα από τον δικό μας Δήμο». Ο κ Σταύρος Καμαριώτης είπε «επειδή είμαστε σε περίοδο πολέμου αυτή τη στιγμή να κάνετε πανελλαδική προκήρυξη, γιατί πιθανά να περισσεύει σε κάποιον άλλο Δήμο και να βρεθούν και κάποια χρήματα, για να μπορέσουν αν αποσπασθούν, ίσως ένα σπίτι να τους δώσετε – όχι εσείς – μέσω άλλων διαδικασιών, έτσι ώστε να γίνει θελκτική». Όμως ο Δήμαρχος τόνισε «όταν δεν βρίσκονται μηχανικοί από την πιάτσα της Ιστιαίας που δεν είναι κι οι δουλειές τους πολλές, και δεν έρχεται κανείς κι αποκλείεται η συμμετοχή του διπλανού Δήμου που εξυπηρετείται, αν πάμε να ψάξουμε πχ, στο Δήμο Αλιάρτου, στο Δήμο Λάρισας και στο Δήμο Κιλελέρ οι πιθανότητες μικραίνουν. Όταν πετάμε την μπάλα στην εξέδρα δύσκολο να μπει γκολ».

Δείτε το video

Έτσι  το κεντρικό θέμα που προβλημάτισε τόσο τους Αυτοδιοικητικούς, όσο και τους μηχανικούς του ΤΕΕ, είναι η υποστελέχωση της Πολεοδομίας Ιστιαίας, η οποία με την σειρά της αποτελεί μεγάλο εμπόδιο ανάπτυξης της περιοχής. Δεν  υπάρχει εξυπηρέτηση πολιτών, ούτε  μηχανικών. Όταν έχει μεγάλο φόρτο εργασίας οι μηχανικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Αέναος ο κύκλος.

Ποιος θα μπορέσει να κάνει επενδύσεις αν δεν λειτουργεί η Πολεοδομία; είπαν χαρακτηριστικά…

Πώς να μην είναι άκαρπη η προκήρυξη θέσεων μηχανικών όταν για μια σύμβαση 8μηνη με ανανέωση 8μηνη για πρόσληψη μηχανικού με δικαίωμα υπογραφής το Δημόσιο χορηγεί 900 ευρώ;

Το ίδιο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Κ.Υ. Ιστιαίας, το Κ.Υ Μαντουδίου και πολλές δημόσιες  υπηρεσίες σε όλη την χώρα, που αφορά τις ελάχιστες αμοιβές για επιστημονικό προσωπικό χωρίς καμιά μονιμότητα. Με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του κράτους, όταν το ίδιο απαξιώνει την εξειδικευμένη επιστημονική εργασία. Ας μην μας κάνει εντύπωση γιατί οι περισσότεροι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες φεύγουν από την χώρα.

Δεν φεύγουν!

Το ίδιο το κράτος τους διώχνει.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: